iNTRODUCTIE SRI LANKA

Individuele rondreis 6 dagen / 5 nachten met privégids/chauffeur.

inbegrepen

Prijzen inclusief vluchten, bagage, privéchauffeur/gids, hotels (3* of 4*), ontbijten en 1 lunch.

PROGRAMMA

Dag 1 : sigirya

U wordt door u gids verwelkomd met bloemen aan de luchthaven van Colombo. U rijdt meteen door naar de culturele driehoek in het noorden van het land. U neemt u intrek in uw hotel. Uw ontdekkingsreis start meteen met een bezoek aan één van de drie nationale parken in de buurt: Minneriya, Kaudulla of Eco Park. Er Wordt de dag zelf beslist welk park het meest aangewezen is om op dat ogenblik wilde dieren te spotten, in samenspraak met jullie gids en de parkwachters. De nationale parken liggen in de zogenaamde olifantencorridor. Hier hebben jullie de kans om het hele jaar door wilde olifanten en andere dieren te spotten. In Minneriya spreken we tijdens de droge maanden augustus en september zelfs van ‘The Herd’, wanneer honderden olifanten uit de jungle komen om zich te laven aan de nog overblijvende poelen in het park. Een waar spektakel! Jullie zullen het park bezoeken in een safarijeep. Nadien keren jullie terug naar het hotel.


Dag 2 : sigirya - polonnaruwa

Na het ontbijt beklimmen jullie de beroemde rots van Sigiriya, ook wel de Leeuwenrots genoemd en uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed. De rots, die het landschap van mijlenver domineert, fungeerde in de 5e eeuw als verstevigde vesting. Vanop de top genieten jullie van een ronduit adembenemend 360° panorama over de regio. Langs de trappen naar boven kunnen jullie enkele uitstekend bewaarde fresco’s bewonderen. In de namiddag trekken jullie verder naar de tweede antieke hoofdstad van Sri Lanka: Polonnaruwa, die in de 11deeeuw de fakkel overnam van Anuradhapura. Jullie bezoeken er oa. het archeologisch museum, het koninklijk paleis en de oude tempels waaronder de Vatadage, een opvallende cirkelvormige tempel en de beroemde Gal Vihara met zijn kolossale Boeddhabeelden gehouwen uit graniet. Na het bezoek keren jullie terug naar jullie hotel.


Dag 3 : sigiriya - Kandy

Na het ontbijt zetten jullie koers naar Kandy, het huidige culturele hart van Sri Lanka. Onderweg stoppen jullie voor een bezoek aan de kruidentuin van Matale, waar jullie alles leren over de typische kruiden van Sri Lanka en waar jullie een korte en deugddoende massage mogen verwacht van 15 minuten. Na een kookdemonstratie volgt de lunch. In Kandy komen jullie rond de middag aan in jullie hotel. In de namiddag zijn jullie vrij. ’s Avonds ervaren jullie in de binnenstad van Kandy de heilige puja-ceremonie in de vermaarde Tempel van de Tand, waar vervolgens de overlevering een tand van Boeddha wordt bewaard. Na de ceremonie keren jullie terug naar jullie hotel.


Dag 4 : Kandy - Nuwara Eliya

Na het ontbijt worden jullie naar het treinstation van Peradeniya gebracht waar jullie de trage, authentieke trein naar Nanu Oya nemen. Een heel ontspannen rit, met een weergaloos uitzicht op de groene heuvels en de bergen van de Centrale Hooglanden. In Nanu Oya reizen jullie weer verder per wagen en bezoeken jullie een theeplantage en theefabriek. Na het bezoek keren jullie terug naar jullie hotel in Kandy.


Dag 5 :Kandy - Negombo

Na het ontbijt verlaten jullie Kandy en trekken jullie naar Negombo, vlak bij de luchthaven gelegen. Onderweg houden jullie halt aan de olifantenzoo van Pinnawala. De zee is sinds 1975 een opvangtehuis voor olifantenwezen. Jullie kunnen er op vaste tijdstippen zien hoe de kleine babyolifantjes met de fles worden gevoed en hoe de volwassene dieren zich baden in de rivier. Bij aankomst in Negombo genieten jullie van vrije tijd in jullie hotel.


dag 6: Negombo

Na het ontbijt zit jullie rondreis erop en genieten jullie na in een van de 2 laatste hotels (bij 3* all inclusive of 4* vol pension).

prijzen

Prijs voor de reis met 3* hotels: €3.268

Prijs voor de reis met 4* hotels: €3.780