CHARME & NATUUR SRI-LANKA

Individuele rondreis 9 dagen / 8 nachten per wagen met Engelstalige privéchauffeur/begeleider (of Franstalig mits toeslag).

Verblijf in charmehotels.

PROGRAMMA

Dag 1 : Colombo

Aankomst te Colombo, onthaal. Stadsrondrit in Colombo naargelang het aankomstuur.

Transfer naar het hotel.

Diner en overnachting.


Dag 2 : Colombo - Anuradhapura

Vertrek naar Anuradhapura, vroegere religieuze hoofdstad. Deze heilige stad werd rond een stek van de Bodhiboom, de vijgenboom van Boeddha opgericht. Voor de gelovigen blijft Anuradhapura een belangrijk pelgrimsoord.

Diner en overnachting.


Dag 3 : Anuradhapura - Dambulla - Sigiriya

Vertrek naar Dambulla en bezoek aan de tempels van de bekende rots van Dambulla met zijn talrijke grotten en standbeelden.

In de namiddag, bezoek aan de ‘Lion’s Rock’ te Sigiriya. Deze oude vestiging heeft een zeer belangrijk historisch verleden voor het hele eiland.

Diner en overnachting.


Dag 4 : Sigiriya - Polonnaruwa - Minneriya - Sigiriya

In de voormiddag staat het bezoek aan de onmisbare site van Polonnaruwa op het programma, een indrukwekkende historische site. Deze vroegere hoofdstad telt talrijke paleizen en het complex Gal Vihara met zijn indrukwekkende grote Boeddhabeelden.

In de namiddag, jeep safari in het park Minneriya Wild Life, het grootste olifantenreservaat van het eiland.

Diner en overnachting.


Dag 5 : Sigiriya - Kandy

Vertrek naar Kandy : bezoek van de stad, de tempel van de Tand alsook de botanische tuin van Peradeniya.

Diner en overnachting.


Dag 6 : Kandy - Nuwara Eliya - Dickoya

Vertrek naar Nuwara Eliya om er de botanische tuin en de theeplantages te bezoeken. Verder naar Dickoya.

Diner en overnachting.


Dag 7 : Dickoya - Ella

Transfer naar het station van Hatton en treinreis naar Ella, een kleurrijke rit van ongeveer 2u30 ( 1ste klasse) om een unieke ervaring door prachtige landschappen en theeplantages te beleven. Transfer naar het hotel bij aankomst te Ella.

Diner en overnachting.


Dag 8 : Ella - Yala

Vertrek naar het Nationaal Park van Yala. Het park staat bekend voor zijn overvloed aan wilde dieren en speelt een aanzienlijke rol voor de bescherming van de olifanten en watervogels in Sri Lanka. Jeepsafari in de namiddag.

Diner en overnachting.


Dag 9 : Yala - Galle - Kosgoda - Colombo

Vertrek naar Galle voor een stadstour inclusief bezoek aan het fort van Galle. In de namiddag, rit naar Colombo via Kosgoda. Bezoek aan een waterschildpaddencentrum waar ze groot gebracht en beschermd worden. Transfer naar de luchthaven van Colombo.