ROUTE 66

Individuele rondreis: 17 dagen/ 15 nachten

(verlenging) 24 dagen/ 22 nachten

PROGRAMMA

DAG 1: BRUSSEL - CHICAGO

vertrek vanuit Brussel richting Chicago. U landt in de luchthaven, u pikt uw huurwagen op en u begeeft zich naar uw hotel.

DAG 2: CHICAGO

Chicago is de derde grootste stad van de verenigde staten, maar wel de grootste stad van de Middle west. De muziek ligt er nauw aan het hart en u ontdekt er talrijke beroemde clubs voor Blues en Jazz en ook festivals in de parken tijdens de zomer.

DAG 3: CHICAGO - ST LOUIS

Tussen michigan & Adams avenues rijdt u eindelijk de route 66 op. springfield is één van de onmisbare etappes voor elke reiziger die de reis wil vereeuwigen met een foto van het tankstation museum van Bill Shea. Zet uw reis voort richting St. Louis, in Missouri.

DAG 4: ST. LOUIS - SPRINGFIELD, MO

U zet uw reis voort doorheen de staat Missouri. De route 66 biedt met haar historische tankstations, oude garages, bouwvallige motels en drive-ins een duik in de geschiedenis van de verenigde staten.

DAG 5: SPRINGFIELD - TULSA - OKLAHOMA CITY

U verlaat Springfield en ontdekt de Victoriaanse stad Carthage. Nog voor u de grens met Oklahoma oversteekt, kan u in Joplin stoppen om de beroemde Dale's Ole (66) Barber Shop te bezichtigen. In de namiddag komt u in Tulsa toe. U zet uw reis voort doorheen Oklahoma tot u de hoofdstad Oklahoma City bereikt.

DAG 6: OKLAHOMA CITY - AMARILLO

Vandaag ontdekt u de echte 'Main Street Amerika' en krijgt u het gevoel het leven van toen te ervaren, wanneer de route 66 de 'moeder van alle wegen' was van Amerika. Uw eerste stop is aan een handelspost van Bethany. U komt aan in Amarillo, Texas.

DAG 7: AMARILLO - ALBUQUERQUE

Amarillo trekt ieder jaar meer dan 2 miljoen bezoekers uit de hele wereld aan. De populairste natuurlijke bezienswaardigheid is het Palo Duro Canyon State park, de tweede grootste canyon van dit type ter wereld.

DAG 8: ALBUQUERQUE

U ontdekt een unieke smeltkoers van culturen in Albuquerque, waaronder 35.000 indianen uit meer dan 150 stammen. Het Cultureel Centrum van de Pueblo indianen biedt een uitstekende kijk op deze indiaanse cultuur.

DAG 9: ALBUQUERQUE - SANTA FE - ALBUQUERQUE

Vandaag verkent u de hoofdstad van de tweede oudste stad van de verenigde staten, Santa Fe. Het is één van de kleinste hoofdsteden maar ze biedt wel een schat aan inheemse indiaanse cultuur, kunsten en unieke architectuur van de Pueblo stammen.

DAG 10: ALBUQUERQUE - HOLBROOK

U kan onderweg stoppen in Gallup. Vervolgens ontdekt u Arizona waar u de kans krijgt het nationale park Petrified Forest te bezoeken, zusterpark van de Painted Desert in het noordoosten van Arizona

DAG 11: HOLBROOK - GRAND CANYON / WILLIAMS

De route 66 leidt u naar de stad Williams. Begeef u noordwaarts om één van de prachtigste geologische wonderen ter wereld te ontdekken: de Grand Canyon. U kan de Grand Canyon tevens ervaren tijdens een helikoptervlucht.

DAG 12: GRAND CANYON / WILLIAMS - LAS VEGAS

Maak een omweg om seligman te bezoeken, gelegen op een gedeelte van de historische route 66. Bereik Las Vegas, de stad die nooit slaapt.

DAG 13: LAS VEGAS

Geniet van deze dag in Las Vegas. U kan de verschillende hotels en hun attracties bezoeken of uitrusten aan het zwembad van uw hotel.

DAG 14: LAS VEGAS - SANTA MONICA - L.A

Doorkruis de Mojavewoestijn richting Calefornië. Maak een omweg langs de spookstad Calico en trotseer de bergen van San Bernardino. U bereikt Los Angeles en u kan overnachten in Anaheim dichtbij het Disney park.

DAG 15: LOS ANGELES

Maak van deze dag gebruik om uit te rusten in Santa Monica Of om Beverly Hills en de luxe boetieken of Hollywood en Universal studios te bezoeken.

DAG 16: LOS ANGELES - BRUSSEL

u levert de huurwagen in aan de luchthaven en u neemt uw terugvlucht naar België

DAG 17: BRUSSEL

Aankomst luchthaven Brussel Nationaal.