MALEISIË

rondreis van maleisië

Individuele rondreis 9 dagen / 8 nachten met privéchauffeur/gids.

PRIJS

VANAF : €1.054 P.P.

PROGRAMMA

DAG 1: KUALA LUMPUR - MALACCA

bij aankomst in Kuala Lumpur, transfer naar het hotel in Malacca. De rest van de dag vrij.


DAG 2: MALACCA - KUALA LUMPUR

Na het ontbijt staat de lokale gids op je te wachten voor een bezoek aan het historische centrum van Malacca. We zien er ondermeer de Cheng Hoon Tempel, de oudste functionerende chinese tempel in Maleisië. Het Baba & Nyonya museum, het Stadhuis, de klokkentoren en de Porta di Santiago mogen ook niet ontbreken op het programma. Overnachting in Kuala Lumpur.


DAG 3: KUALA LUMPUR

Vandaag staat in het teken van de ontdekking van Kuala Lumpur. Tijdens de uitgebreide citytour maak je kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Zo mag een stop aan het Independence square, de nationale moskee en het historische treinstation niet ontbreken. Vanop de KL Tower heb je een prachtig zicht over de stad. Je sluit de dag af met een fotostop aan de Petronas Towers. Overnachting in Kuala Lumpur.


DAG 4: KUALA LUMPUR

Na het ontbijt ben je de ganse dag vrij om zelf op ontdekking te gaan in deze metropool. Overnachting in Kuala Lumpur.


DAG 5: KUALA LUMPUR - TAMAN NEGARA

We nemen een vroege start en trekken verder in de richting van Kuala Tembeling, de poort naar Taman Negara. Hier gaan we aan boord van een longtailboot die er ongeveer drie uur over zal doen om naar het oudste nationaal park van Maleisië te varen. De 60Km lange route langs de dorpjes en door de jungle is fascinerend want je kan van op het water het dagdagelijks leven waarnemen. Aankomst in Taman Negara. Vrije namiddag. 's Avonds staat er nog een nachtwandeling door het regenwoud op het programma (afhankelijk van de weersomstandigheden). Overnachting in Taman Negara.


DAG 6: TAMAN NEGARA

Na een deugddoend ontbijt vertrekken we voor een stevige wandeling van 1,5 uur naar de top van Teresek Hill. Tijdens de tocht kan je genieten van de rijke fauna en flora van dit unieke park. De beloning is uiteindelijk een prachtig uitzicht over de omgeving waar je op een heldere dag zelfs Mount Tahan kan zien liggen, de hoogste berg van het schiereiland Maleisië. We sluiten de voormiddag af met een wandeling door de toppen van enkele woudreuzen. De canopy walkway brengt ons op een hoogte van 40 meter wel heel dicht bij de toppen van de bomen. 's Namiddags varen we naarde watervallen van Lata Berkoh. Terugkeer naar het hotel.


DAG 7: TAMAN NEGARA - CAMERON HIGHLANDS

Nu we een aantal dagen de tropische hitte hebben getrotseerd, is het tijd om kennis te maken met de Cameron Highlands waar, op een hoogte van 1542 meter, de temperaturen een stuk lager liggen dan in de rest van Maleisië. Vlak voor we de laatste 50 kilometer van de rit aanvangen, brengen we een bezoek aan een fabriekje waar een gezin nog handmatig bamboe manden vlecht.


DAG 8: CAMERON HIGHLANDS

We trekken de hooglanden in waar we een bezoek brengen aan de BOH theeplantage, het oudste commerciële theebedrijf van Maleisië. Na een rondleiding door de fabriek volgt er nog een theeproeverij in het prachtige theehuis. Nadien brengen we ook nog een bezoek aan een lokale fruit-en groentemarkt, een imker, een vlindertuin en een aardbeienkweker. Vrije namiddag.


DAG 9: CAMERON HIGHLANDS- PENANG OF KUALA LUMPUR

Op weg naar de kust rijden we door Ipoh, één van de grootste steden van het land. Bezoek aan de Sam Poh Tong grot tempel. Verder naar Kuala Kangsar, een koninklijke enclave met koloniale gebouwen, fraaie tuinen en de prachtige Ubudiah moskee. Tenslotte maken we in Kuala Sepetang nog een wandeling door het mangrovebos dat de kustlijn beschermt tegen erosie. Aan het eind van de dag komen we aan in Penang. Als u ervoor kiest om niet verder te reizen naar Penang, vertrekt u na het ontbijt terug naar de luchthaven van Kuala Lumpur.