INDISCHE OCEAAN


mauritius

In de Indische Oceaan gelegen, ten oosten van Madagaskar, is het eiland Mauritius een harmonie van witte zandstranden, lagunes blauwer dan blauw, palmbomen en een alomtegenwoordige zon. Er wordt er Engels, Frans, creools, Indisch en Chinees gesproken. Mauritius is tevens modern en dynamisch en biedt het eiland een ongerepte natuur, kwaliteitsvolle hotels, een verfijnde gastronomie zonder de ongelooflijke vriendelijkheid van de inwoners te vergeten.

Op huwelijksreis naar Mauritius: het summum van romantiek!

Combinatiereizen: Combineer de bestemmingen met elkaar. Het eiland La Réunion ligt op 45 minuten vlucht, Rodrigues op 90 minuten en afhankelijk van de gekozen reisroute valt een stopover in Dubai op de heen- of terugreis te overwegen.

uitstappen

  • De schoonheden van het eiland vanuit de hemel gezien : helikoptervlucht (van 15 tot 60 minuten), mogelijk vanuit verschillende helihavens op het eiland.
  • Cap naar het westen : catamarancruise langs de westkust, met ontmoeting van de dolfijnen. Een hele dag in het teken van ontspanning op een privé-eiland, op verkenning van het onderwaterleven en barbecue aan boord.
  • Ongerepte kleuren : een dag in het hart van de natuur op ontdekking van de krater van Trou aux Cerfs, de bergengte van Rivière Noire, Grand Bassin, de bereiding van rum en ‘Terres des Sept Couleurs’.


La reunion

Kleurrijk, anders en geheimzinnig is deze voormalige ‘Terre de Bourbon’ één van de eilanden die bezienswaardig zijn. Het echte karakter van dit eiland ontdekt u het best tijdens de talrijke excursies in het binnenland. In het hartje van dit eiland van 2.500 km² is de overgang tussen oceaan en het gebergte zeer bruusk. De vulkaan, de keteldalen, de bergspitsen, de hoge vlakten met weelderige vegetatie zijn de uiting van een mooie en wilde natuur die men ontdekt via de 1.200 km bebakende wandelpaden zoals de ‘Lavaroute’ met een origineel landschap. La Réunion, opstandig eiland van de Indische Oceaan, biedt talrijke watersporten, een natuurlijk zeereservaat en stranden om te genieten van de zon en de golven.

Tips

  • Combo-reizen : combineer verschillende bestemmingen en reisformules met elkaar !
  • De ontdekking van La Réunion kan gemakkelijk gecombineerd worden met een verblijf op Mauritius, op 45 minuten vliegen. Verblijf na een trektocht door de maandlandschappen van Le Piton de la Fournaise in La Réunion op het eiland Mauritius en kies er voor de dolce farniente in een paleis op de stranden van Belle Mare. Alles kan, niets moet ! Raadpleeg ons om uw droomreis samen te stellen.
  • Om Réunion in alle vrijheid te bezoeken, reserveert u best vooraf een huurwagen met inbegrip van onbeperkte kilometers en verzekeringen en combineer dit met hotels uit onze brochure (zie onze rondreisvoorstellen)! Bij de pick-up van de wagen, zal een waarborg gevraagd worden (credit card op naam van de bestuurder).

Uitstappen

  • Activiteitenforfait : over een periode van 8 dagen, keuze uit 3 te verspreiden activiteiten onder begeleiding van gediplomeerde monitoren, met inbegrip van het nodige technische materiaal en de verzekering. Ontdekking van een lavatunnel, wandeltocht aan het vulkaan, kanoafvaart, parapente, catamaranuitstap, duiken, daguitstap canyoning. Minimum 2 personen.
  • Charmant Reunion : forfait van collectieve uitstappen in combinatie met een hotelverblijf van 3 nachten aan de Zuidkust en 4 nachten aan de Westkust. Dagelijks vertrek en terugkeer (min. 2 personen), met inbegrip van standaard transfers van/naar de luchthaven van Saint-Denis, excursie ‘Piton de la Fournaise en Sud Sauvage’ per 4x4, excursie ‘Cirque de Cilaos’, excursie ‘Piton de Maïdo (2200 m)’, excursie ‘Cirque de Salazie’.
  • Helikoptervlucht : La Réunion is op zijn mooist vanuit de lucht gezien ! Vanuit Saint-Gilles of Saint-Pierre, aan boord van één van de toestellen van ‘Corail Helicoptères’ vliegt u over de meest spectaculaire sites van het eiland. ‘Au Cœur des Cascades’ (50 min) geeft de mogelijkheid de keteldalen en de natuurlijke watervallen te bewonderen. Tijdens ‘Les 3 Cirques’ (35 min) vliegt u over de keteldalen van Cilaos, Mafate en Salazie. Opstijgen afhankelijk van de weersomstandigheden.


seychellen

Midden de Indische Oceaan, 115 eilandjes bezaaid met palmbomen, lagunes, koraal en rooskleurige graniet van onvergankelijke perfectie. Vissen, bloemen, vogels en geuren in overvloed, een loflied aan schoonheid en natuurpracht. Mahé Het belangrijkste eiland herbergt de internationale luchthaven, de hoofdstad Victoria, 70 fijne zandstranden omringd door granietrotsen zoals dit van Beau Vallon, het Nationaal zeereservaat en het Nationaal Park van de Seychelse Morne bedekt door een tropisch woud met een hoogte van 906 m.

Elk eiland is anders, uniek! Om de verscheidenheid van de Seychellen te ontdekken is een combinatie van verschillende eilanden een must. Indien het uw eerste reis is, raden wij u aan om Mahé, La Digue en Praslin te combineren


zanzibar

Archipel in de Indische Oceaan, ter hoogte van de kust van Tanzania. Zanzibar telt 3 hoofdeilanden: Unguja, Pemba en Mafia, alsook meerdere kleine koraaleilanden. De witte zandstranden, de palmbomen, de koraalriffen, de turkooizen lagunes zijn het decor van dit paradijselijke eiland waar men een verrassende fauna en flora vindt zoals mangoesten, zeeschildpadden, dolfijnen, rode apen van het woud Jozani, zonder de mangroven, palmbomen, eucalyptus en de geuren van kruidnagel, kaneel of vanille en de smaak van tropische vruchten te vergeten.


mayotte

Het bestaat uit 2 eilanden: Petite Terre met de internationale luchthaven en Grande Terre waar Mamoudzou ligt, de hoofdstad met zeer Afrikaanse accenten. Dit Frans overzeese departement is een waar mozaïek van rassen en culturen. Paradijs voor duikers! In het water van de lagune (25 tot 29°C), één van de grootste en mooiste ter wereld, kan je het hele jaar door zwemmen. Mayotte is ook een fascinerend eiland met een gevarieerd landschap. U ontdekt er kleine heuvels met een weelderige vegetatie, plantages van ylang-ylang en vanille, koraalriffen en de kleine eilandjes van de lagune met witte stranden waar het mogelijk is om dolfijnen, schildpadden of walvissen (van juli tot oktober) te ontmoeten.