EMIRATEN

ABU dhabi

Abu Dhabi, het meest uitgestrekte van de Emiraten, huisvest de grote Rub Al-Khali woestijn, 700 km kustlijn langs de Arabische Golf en niet minder dan 200 natuurlijke eilanden. Abu Dhabi is niet enkel een moderne metropool, het is ook de hoofdstad van de federatie van de Verenigde Arabische Emiraten. De aanwezigheid van Het Louvre museum, de grote moskee Sheik Zayed, het Ferrari World pretpark, het overdekte themapark 'Warner Bross World', het Formule 1 circuit, Yas Waterworld en de verschillende golfterreinen maken het een bestemming op zich, zowel verschillend als complementair aan Dubai en makkelijk combineerbaar met het Sultanaat Oman.

tips

Woestijn en zee: Abu Dhabi biedt ontheemding in een luxueuze omgeving met twee gezichten, enerzijds 'zee' (Emirates Palace, St Regis Saadiyat Island, Park Hyatt...) in een paleis aan het strand met alle attracties van de stad, anderzijds 'woestijn' , in een charmant hotel tussen de duinen.


dubai

Hoewel de moslim traditie er heerst, is er een volledige tolerantie t.o.v. de westerse gewoontes. Ook netheid, veiligheid en zon zijn permanente troeven zoals het discrete en gastvrije onthaal. De gigantische commerciële centra zoals Dubai Mall, Outlet Village of Mall of The Emirates, het reuzeaquarium Dubai Aquarium & Underwater Zoo, het feeërieke spel van de dansende fonteinen aan de voet van de Burj Khalifa (828m hoog), de indoor skipistes, de talrijke festivals, de aquatische parken en de pretparken zoals het recente IMG Worlds of Adventure of het toekomstige Dubai Parks Resort, de gold soek, het Dubai Safari Park met meer dan 1000 dieren, de luxueuze hotels met indrukwekkende architectuur... Dubai is niet langer een onbereikbare droom: deze bestemming van superlatieven bestaat echt, op minder dan 7 uur vliegen!

uitstappen

  • ubai vanuit de lucht : vlucht over de kust en zijn hotels waaronder de niet te missen Burj Al Arab, Palm Island, de wolkenkrabbers van Sheikh Zayed Road, de Burj Khalifa, de woestijn… Per helikopter (25 min) met vertrek vanuit het hotel Atlantis The Palm of per watervliegtuig (40 min.) met vertrek vanuit Dubai Creek of Jebel Ali.
  • Safari in de duinen en diner onder de sterrenhemel : met vertrek vanuit uw hotel in Dubai, reis per 4x4 doorheen de woestijn bij zonsondergang, Arabische barbecue in een kamp in bedoeïenenstijl met shisha, buikdansen, kamelentocht en sandboard onder de sterren (duur : 5u30).