RONDREIS Bangkok

Een ontdekkingsreis in en rond de bruisende metropool Bangkok en het groene noorden van Thailand. U bezoekt de belangrijkste historische en culturele sites, maar ook minder gekende plekjes. U reist per wagen, maakt een tochtje per fiets en een boottocht met een privégids en -chauffeur waardoor u het programma op eigen ritme kan afwerken.

Inbegrepen

 • 3 nachten in hotel: Tower Club at lebua ***** (Bangkok)
 • 3 nachten in hotel: Akyra Manor ***** (Chiang Mai)
 • 6x ontbijt
 • 4x lunch
 • assistentie van een (Engelstalige) privégids
 • auto/minibus met privéchauffeur

PROGRAMMA

DAG 1:BANGKOK

U wordt verwelkomd op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Vervolgens maakt u een boottochtje op de kanalen van Thonburi en brengt u een bezoek aan de prachtige porseleinen tempel Wat Arun die uitkijkt over de Chao Praya-rivier. Vrije avond. U logeert in hotel Tower Club at lebua.


DAG 2: BANGKOK

Ontbijt. Vandaag verkent u het historisch hart van Bangkok en het Ratanakosin eiland. Met uw gids bezoekt u de omgeving van de Bamrung Muang wijk die een van de oudste straten van Bangkok bevat. Daarna volgt een bezoek aan enkele verborgen parels, de Wat Suthat en de Loha Prasat tempel met zijn bijzondere toren. Bij het fort van Phra Shoumen ziet u hoe de oude kanonnen destijds de stadspoorten bewaakten en geniet u tevens van een mooi uitzicht op de rivier. Aan het Koninklijk Paleis treft u de majestueuze Wat Phra Kaew en Wat Po, de tempel met de beroemde liggende boeddha. Na de lunch in een restaurant aan de oever met zicht op de tempel Wat Arun ontdekt u de smalle steegjes van Chinatown per fiets. Vrije avond en overnachting in hotel Tower Club at lebua.DAG 3: BANGKOK

Na het ontbijt reist u in de vroege ochtend naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. U verkent die zoals het hoort: in een traditioneel bootje vaart u het levendige centrum in. Na het marktbezoek gaat u naar de Maeklong markt, een unieke en kleurrijke markt op het spoor van het stadje Samut Songkhram. Na de lunch in een plaatselijk restaurantje keert u terug naar het hotel. Vrije avond en overnachting in hotel Tower Club at lebua.


DAG 4: BANGKOK – CHIANG MAI

Ontbijt. U wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor een binnenvlucht naar Chiang Mai. Het noorden van Thailand is een bergachtig en ongerept gebied en is de ideale uitvalsbasis om deze groene streek van natuurparken en traditionele volkeren te ontdekken. U wordt er verwelkomd aan de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Vrije dag. U logeert in hotel Akyra Manor.


DAG 5: CHIANG MAI

Na het ontbijt zet u koers naar Chang Thai Heritage. Een unieke en leerrijke ervaring: u bezoekt een duurzaam project waar Thaise olifanten een vredige en veilige thuis krijgen. U brengt een dagje door met deze prachtige dieren en leert meer over de geschiedenis, hun gewoontes, hoe ze communiceren en zich verdedigen. U helpt mee hun voedsel te bereiden en krijgt de mogelijkheid hen te voederen, wassen en naar het modderbad te begeleiden voor hun badritueel. ‘s Middags proeft u van een heerlijke lokale maaltijd en in de late namiddag gaat u naar het bos om te ontspannen aan een waterval. Vrije avond. Overnachting in hotel Akyra Manor.DAG 6: CHIANG MAI

Ontbijt. U bezoekt in de vroege voormiddag de heilige tempel van Doi Suthep. Hier heeft u, op 1.053 m hoogte, een schitterend panorama over de stad. Daarna ontdekt u het wereldvermaard artisanaal handwerk uit de regio: kleurrijke paraplu's, zijde en edelstenen. Na de lunch in een lokaal restaurantje wordt u terug naar hotel Akyra Manor gebracht voor een vrije namiddag en avond.


DAG 7: CHIANG MAI

Ontbijt. Einde van de rondreis. Vrije tijd tot uw transfer naar de luchthaven voor uw terugreis naar België of naar uw volgende (strand) bestemming in Phuket, Hua Hin of Koh Samui.

NIET INBEGREPEN

 • vluchten en luchthaventaksen
 • visum
 • dranken bij de maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • vergoeding om te fotograferen/filmen
 • fooien voor de chauffeur en gids
GELDIGHEID
Prijs per persoon:A: 01/11/18-30/01/19: € 1649B: 31/014/19-09/02/19: € 1749A: 10/02/19-31/03/19: € 1649C: 01/04/19-31/10/19: € 1519
(*) De volledige verblijfsduur moet binnen dezelfde prijsperiode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).Omwille van externe factoren kan de volgorde van de etappes afwijken en kunnen de voorgestelde hotels vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief, zonder de essentie van het programma aan te tasten
(**) 24/12-05/01: prijs op aanvraag
(***): Toeslag per persoon per nacht: Akyra Manor 23/11-24/11/18, 12/04-15/04/19, 01/10-10/10/19 € 30.