ik HEB VAN BALI GEDROOMD

Individuele rondreis 13 dagen / 12 nachten per privéwagen met Nederlands-, Engels- of Franstalige gids.

PROGRAMMA

Dag 1 : Denpasar – Jimbaran

Onthaal en transfer van de luchthaven naar het hotel.


Dag 2 : Jimbaran

Vrije voormiddag. Uitstap naar de tempel van Tanah Lot. Gewijd aan de zeegoden is het één van de ‘zee tempels’, een schakel van de ketting van dergelijke tempels langs de westkust. Het opkomen én ondergaan van de zon zorgt hier voor droomtaferelen.


Dag 3 : Jimbaran – Sidemen

Vrije voormiddag. Transfer naar het oosten van Bali en aankomst in het dorpje van Sidemen. Intrek in het hotel. Samen met de Balinese chef, krijgt u een kookles in een zeer authentieke omgeving. Daarna diner.


Dag 4 : Sidemen

Vertrek per wagen naar het Tenganan dorp van animisten waar de ‘Bali Aga’ (eer- ste bewoners van Bali, nog voor de Hin- does) leven. Ze maken nog steeds Ikat en gevlochten manden. De huizen zijn echte kunstwerkjes. Trektocht van 2 uur door een paradijselijk landschap, gedomineerd door de vulkaan Agung (3.000 m) tot aan het dorp van Bebandem. Mogelijkheid om er in de rivier te zwemmen. Verder naar de Koninklijke baden van Tirtagganga. Lunch. Terug naar het hotel langs Sibetan, bezoek aan de plantage van ‘Salak’, vrucht van de slang. ‘s Avonds, romantisch kaarslichtdiner in de rijstvelden.


Dag 5 : Sidemen – Ubud

Langs kleine baantjes door dorpen en plantages, naar de moedertempel Besakih, tegen de flank van de vulkaan Agung. Dit is de meest vereerde Balinese tempel. Langs het meer Batur naar het bergdorp Kintamani. Verder naar Ubud, oorspronkelijk een schildersdorp en uitgegroeid tot een aangenaam verblijfsoord. Intrek in het hotel in Ubud.


Dag 6 : Ubud

Uitstap naar de heilige baden van Sebatu en naar de Gunung Kawi. Lunch in Café Miro's.

’s Namiddags, een verzorging (massage van hoofd en van de schouders met een revitaliserende crème), uitgevoerd in een prachtige Spa.


Dag 7 : Ubud

Vrije dag in kamer en ontbijt, om te genieten van uw uitzonderlijke hotel of om de kunstgalerijen of de grote ambachtenmarkt van Ubud te bezoeken.


Dag 8 : Ubud – Lovina Beach

Bezoek aan de tempel Taman Ayun, opgericht in het midden van de 17de eeuw door de Koninklijke familie van Mengwi. Vertrek naar het centrum van het eiland met stop aan de watervallen van Gitgit te Bedugul, bergdorp aan het meer Bratan met een botanische tuin en een fruitmarkt. Stop aan de tempel (semiwatertempel) van Ulun Danu, gewijd aan de watergodin. Daarna volgt de eerder miskende streek van Jatiluwih met rijstveldterrassen. Lunch onderweg. Aankomst in de badplaats Lovina Beach, intrek in het hotel.


Dag 9 : Lovina Beach

Vrije dag in kamer en ontbijt. Daar kunt u misschien de dolfijnen ver- voegen die voor de kust van Lovina zwemmen (inlichtingen bij het hotel).


Dag 10 : Lovina Beach – Nationaal Park Van Bali Barat

Transfer naar Bali Barat via de warmwaterbronnen van Banjar, een Boeddhistisch klooster en wandeling op de markt van Singaraja. Lunch.

Het Nationale Park van Bali Barat wordt weinig bezocht en de streek is, in tegenstelling met de zuidkust, ongerept en wild gebleven.

De onderwater fauna en flora zijn er trouwens zeer mooi. Overnachting in hotel.


Dag 11 & 12 : Nationaal Park Van Bali Barat

2 vrije dagen in kamer en ontbijt in dit uitzonderlijke oord. Mogelijkheid om te snorkelen en duiken op het eiland Pulau Menjangan of een trektocht door het park te maken om er de bewoners van het park (herten en apen) te ontmoeten.


Dag 13 : Bali Barat - Denpasar

Terugkeer naar het zuiden via de westkust. Lunch in een visrestaurant op het strand van Jimbaran. Daarna transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Europa of verlenging.