KRAKOW


De oude hoofdstad van Polen wordt gewaardeerd om zijn prachtige architectuur, dynamische hedendaagse kunst en fascinerende geschiedenis. Er zijn kastelen, ruïnes en musea.

ontdek Krakow

Bewonder het Wawel-kasteel dat het landschap domineert. Het beschermde Krakau tegen de indringers uit de 16e eeuw en herbergt tegenwoordig majestueuze zalen waar prachtige collecties sieraden en harnassen te zien zijn. Maak ter plekke een bezoek aan de enorme kathedraal van Wawel en de grot van de draak , een grot waarin volgens de legende ooit een draak leefde.

De geschiedenis van Krakau is nauw verbonden met die van zijn Joodse gemeenschap. Dompel jezelf onder in dit verhaal door de fabriek van Oskar Schindler te bezoeken , beroemd gemaakt door de film The Schindler List van Steven Spielberg . De oude fabriek herbergt nu een zeer compleet museum vol ontroerende tentoonstellingen over de Holocaust. Ga naar het Joods Museum in Galicië, waar foto's laten zien hoe de Joodse bevolking vandaag in Krakau leeft.

In de zomer komen de parken van de stad tot leven met festivals en openluchtconcerten. Ga picknicken in Jordan Park of laat je verleiden door een cruise op de Vistula-rivier door de stad. In de winter wordt Krakau getooid met een dikke laag sneeuw die de gebouwen van de oude stad sublimeert en een meer romantische sfeer creëert.