KOPENHAGEN


Kopenhagen is zowel een fascinerend erfgoed als zeer moderne gebouwen. Door deze charmante stad en de prachtige kustlijn, de fietscultuur en het uitzonderlijk hoogwaardige openbaarvervoersysteem te verkennen, zult u ontdekken waarom het zo goed is om in Kopenhagen te wonen. Met een internationale luchthaven is Kopenhagen ook verbonden met de belangrijkste Europese steden over zee en over land.

ontdek kopenhagen

Ontdek de oorsprong van Kopenhagen als een vissershaven uit de 12e eeuw in het museum van de stad en proef visgerechten in de nieuwe haven (Nyhavn) . Of ga naar het Nationaal Museum van Denemarken om te leren hoe de Vikingen de zeeën regeerden. Als de locatie van de Deense hoofdstad, aan de zeestraat tussen de Noordzee en de Oostzee, de winters lang maakt, waarderen bezoekers de magie wanneer deze is bedekt met een snowpack. In de zomer komen parken en strandwandelingen tot leven en de Tivoli-tuinen openen hun deuren voor bezoekers. Tivoli ligt in het hart van de stad en is een van de oudste pretparken ter wereld. Kinderen zullen ook genieten van de dierentuin . Als je wilt zien waar de Deense koninklijke familie woont, ga dan naar het Amalienborg-paleis . Vanuit het paleis kun je wandelen of fietsen langs de waterkant om het beeldhouwwerk van de kleine zeemeermin te zien, geïnspireerd op het beroemde verhaal van Hans Christian Andersen.

tips

Als lid van de Europese Unie blijft Denemarken de nationale valuta gebruiken, de Deense kroon. In deze multiculturele hoofdstad van 600.000 is Engels een veel gesproken taal. Om geld te besparen, raden we u aan de kaart kopenhagen te kopen, waarmee u gratis toegang krijgt tot kortingen op de meeste belangrijke attracties van de stad, transportmogelijkheden, autoverhuur en autoverhuur. restaurants.