verenigde arabische emiraten

Dubai & Abu Dhabi, bijzondere woestijnmetropolen


DUBAI, STAD VAN CONTRASTEN

OOG VOOR ABU DHABI: DE MAJESTUEUZE MOSKEE EN HET FENOMENALE LOUVRE ABU DHABI

ONCE IN A LIFETIME: VIER OUD & NIEUW IN DUBAI!

ERVAAR DE GOUDEN WOESTIJNDUINEN MET EEN ARABISCHE BARBECUE


PROGRAMMA

DAG 1

BRUSSEL - DUBAI

Vlucht naar Dubai. Bij aankomst transfer naar hotel Hyatt Place Al Rigga**** waar je 5 nachten verblijft.

dag 2

DUBAI

We ontdekken de metropool Dubai. Je start de dag in Dubai Marina, de moderne wijk die vlak aan het water is gelegen en die verrassend groen is in vergelijking met de rest van de stad. Een kort bezoek aan Palm Jumeirah en een fotostop aan het vermaarde Burj Al Arab hotel mogen zeker en vast niet ontbreken op je ontdekking van Dubai. Voor je het moderne inruilt voor het oude, authentieke Dubai stop je nog bij de Dubai Frame, een van de nieuwste publiekstrekkers in het emiraat. Na de middag maak je kennis met het fascinerende oude gedeelte van de stad. Een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het 150 jaar oude Al Fahidi fort, geeft je een beter inzicht in de lokale geschiedenis. Je sluit de namiddag af met een bezoek aan de kruiden- en goudsouk. De geuren en de smaken in de kruidensouk zijn overweldigend. Je vindt hier makkelijk kruiden die je thuis bijna nergens kan vinden. De goudsouk is dan weer een aaneenschakeling van grote en kleine winkels die een ontzettend uitgebreid aanbod aan goud en juwelen hebben. ‘s Avonds gaan we naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall. Waarom? Iedere avond na zonsondergang geniet je hier van de grootste fonteinenshow ter wereld. Het is een spectaculair klank- en lichtspel!

Dag 3

DUBAI

Vrije dag. Neem een duik in het zwembad of ga zelf op ontdekking in Dubai. Je kan ter plaatse ook onze optionele excursie van een halve dag boeken naar het naburige emiraat Sharjah. Sharjah was in 1998 de Culturele Hoofdstad van de Arabische wereld wat een eerbetoon was aan de rijke geschiedenis van dit emiraat. ’s Avonds kan je optioneel een Dinner Dhow Cruise maken. Aan boord van een traditionele Arabische boot, een dhow, geniet je van een heerlijk buffetavondmaal terwijl de skyline van Dubai aan je voorbij gaat.

Opmerking: tijdens de afreis van 28/12/19 wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 4. Dinner Dhow cruise niet mogelijk om optioneel te boeken tijdens de afreis van 28/12/19.

DAG 4

DUBAI - ABU DHABI - DUBAI

We laten Dubai voor heel even achter ons en gaan naar Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Uiteraard bezoeken we hier de majestueuze Sheik Zayed moskee, vernoemd naar de grondlegger van de Emiraten. Het is niet alleen de duurste moskee ter wereld, zo’n 427 miljoen euro aan bouwkosten, maar ook een van de grootsten. In het immense bouwwerk kunnen zo’n 40.000 gelovigen tegelijk bidden. Vergeet je zonnebril zeker niet mee te nemen wat de binnenplaats bestaande uit spierwitte marmer is oogverblindend! Neem dit gerust letterlijk én figuurlijk. De binnenplaats is bovendien rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog! Ook het interieur is fenomenaal mooi. In de grootste gebedsruimte zie je namelijk het grootste handgeweven tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi, de culturele parel van het emiraat. In 2007 kwamen Abu Dhabi en Frankrijk overeen dat het emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het Louvre Abu Dhabi, ontworpen door de bekende architect Jean Nouvel, kostte meer dan een miljard euro en er werd tien jaar lang aan gebouwd. Het resultaat is werkelijk fenomenaal! Het spectaculaire complex bestaande uit 55 kleine gebouwen is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Werken uit alle tijdperken staan er tentoongesteld. Een rondleiding mag niet ontbreken! Na het stadsbezoek rijden we terug naar Dubai hotel Hyatt Place Al Rigga****.

Opmerking: tijdens de afreis van 28/12/19 wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 3.

DAG 5

DUBAI

Geniet vandaag van een vrije voormiddag. Blaas even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach, shop till you drop in Dubai Mall of ga op souvenirjacht in de souks. Vandaag is ook de perfecte dag om (mits een supplement) een bezoek te brengen aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, bewonder je de skyline van Dubai. In de namiddag staat er weer een leuke activiteit gepland: met jeeps trekken we de woestijn in! Hoewel het amper te geloven is, is de woestijn op slechts enkele tientallen kilometers verwijderd van de levendige stad. Eenmaal in de woestijn doen we aan ‘dunebashing’ over de toppen van de zandduinen. Je zult niet alleen een fabuleuze zonsondergang meemaken, maar ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. Het is de perfecte afsluiter van deze reis!

DAG 6

DUBAI - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel.

DAG 6

DUBAI - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel.

VIER OUD & NIEUW IN DUBAI !

Net zoals alle grote wereldsteden sluit Dubai traditiegetrouw het jaar spectaculair af. Op verschillende plaatsen in de stad kan je een ongeziene vuurwerkshow bewonderen. Ieder jaar opnieuw wordt deze show groter en sensationeler: een niet te missen vertoning! Tijdens de afreis van 28/12/19 vier je Oud & Nieuw in Dubai.

AFREISDATA EN PRIJZEN

Vertrekdatum

13/04/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.188 pp

Prijs single kamer

€ 1.566 pp

Vertrekdatum

12/10/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.238 pp

Prijs single kamer

€ 1.615 pp

Vertrekdatum

16/11/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.238 pp

Prijs single kamer

€ 1.615 pp

Vertrekdatum

28/12/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.494 pp

Prijs single kamer

€ 1.872 pp

Vertrekdatum

08/02/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.238 pp

Prijs single kamer

€ 1.615 pp

Vertrekdatum

22/02/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.238 pp

Prijs single kamer

€ 1.615 pp

INBEGREPEN

• Nederlandstalige lokale gids op dag 1,2 en 4

• rechtstreekse internationale vluchten met Emirates

• alle luchthaventaksen op het ticket

• lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

• alle vermelde lokale transfers

• toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken

• alle overnachtingen

• maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)

• alle lokale taksen, exclusief de toeristenbelasting “Tourism Dirham Fee’’

REISDOCUMENTEN

  • Paspoort minimum 6 maand geldig te rekenen van datum van inreis, in combinatie met ticket met terug- of doorreis.
  • Het Belgische voorlopige paspoort wordt niet erkend door de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer informatie:

http://uae-embassy.ae/Embassies/be/Content/2779

http://www.mofa.gov.ae/EN/ConsularServices/Pages/Visa-Information.aspx