RUSLAND

Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna


HET RODE PLEIN IN MOSKOU, HET KLOPPENDE HART VAN RUSLAND

PRACHTIGE PALEIZEN, KATHEDRALEN EN TUINEN IN SINT-PETERSBURG

ONTDEKKING VAN DE LEGENDARISCHE MOSKOUSE METRO, ECHTE PARELTJES

RONDLEIDING IN HET WERELDBEROEMDE HERMITAGEMUSEUM


PROGRAMMA

DAG 1

BRUSSEL - MOSKOU

Vlucht naar Moskou. Bij aankomst maken we kennis met onze Nederlandstalige gids. Transfer naar het hotel. Duik je zelf al eens de stad in? Overnachting in hotel Paveletskaya*** in Moskou.

dag 2

MOSKOU

Ontdekking van de Russische hoofdstad. Waar kunnen we beter beginnen dan op het beroemde Rode Plein, het hart van de stad? Dé blikvanger hier is zonder twijfel de bijzondere Basiliuskathedraal met haar kleurrijke, uivormige koepels. Het fameuze Rode Plein biedt ook toegang tot het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. We maken een wandeling binnen de rode robuuste muren en zien een verzameling aan kerken, kathedralen en paleizen waarvan de complexiteit en veelheid aan stijlen ons versteld doen staan. Tegen de Kremlinmuur zien we het Mausoleum van Lenin dat het gebalsemde lichaam van de gelijknamige Russische revolutionair en eerste leider van de SovjetUnie bevat. Het befaamde GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel, wordt ook niet overgeslagen! Vervolgens bewonderen we de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, en maken we een korte wandeling over de Brug Van De Patriarch net voor de kathedraal. Op de Mussenheuvels hebben we een uitzicht over de stad. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Russisch-orthodox vrouwenklooster Marfo-Mariinsky. Overnachting in hotel Paveletskaya*** in Moskou.

Dag 3

MOSKOU - SINT-PETERSBURG

Vrije dag om Moskou op eigen tempo te ontdekken. Je kan vandaag op eigen initiatief het Poesjkinmuseum of de Tretjakovgalerij bezoeken. Of boek optioneel onze excursie naar Sergiev Posad, oftewel het ‘Vaticaan van Rusland’, een stad ten noordoosten van Moskou befaamd om zijn kloostercomplexen en kerken met vergulde koepels. Nergens vind je dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur. Nadien geniet je van vrije tijd. Ga zeker naar Arbat Street. Met haar grote verzameling aan terrasjes, restaurants, souvenirwinkels en straatmuzikanten is dit dé levendigste straat van Moskou. Vervolgens verkennen we met z’n allen de Moskouse metro, stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur. ’s Avonds transfer naar het station waar we de nachttrein naar Sint-Petersburg nemen. Op het perron nemen we afscheid van onze Moskouse gids. Rond middernacht vertrekt de trein en sporen we doorheen het platteland naar Sint-Petersburg. Een bijzondere ervaring!

DAG 4

SINT-PETERSBURG

Aankomst in de ‘Stad der Tsaren’ en kennismaking met de gids die ons Sint-Petersburg zal laten ontdekken. Ontbijt in de stad. Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen en theaters. Je ontdekt deze pracht en praal tijdens een uitgebreide stadsrondrit. Bij de Petrus- en Paulusvesting leer je dat de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat geldt als de officiële stichting van de stad. Niet te missen is het Paleisplein, het centrale stadsplein en het toneel van vele wereldwijd bekende gebeurtenissen, zoals Bloody Sunday in 1905 en de Oktoberrevolutie in 1917. We zien hier onder meer de Alexanderzuil, ter ere van tsaar Alexander I die Napoleon overwon, de Admiraliteit, oftewel het voormalige hoofdkwartier van de marine, het Winterpaleis en het indrukwekkende geelwitte gebouw van de Generale Defensiestaf. We bezoeken de impressionante Isaakkathedraal en de kleurrijke Bloedkerk. De interieurs zijn fenomenaal mooi! Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

DAG 5

SINT-PETERSBURG

Vrije dag om Sint-Petersburg op eigen tempo te ontdekken. Flaneer over de Nevski Prospekt, de vier kilometer lange straat die van de Admiraliteit tot het Alexander Nevski klooster loopt. Het is dé belangrijkste boulevard van de stad. Je vindt hier een veelheid aan bars, koffiehuizen, restaurants, paleizen, monumenten en winkels. In de namiddag kun je optioneel naar Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, oftewel het ‘Versailles van Rusland’. Het complex kenmerkt zich door sierlijke paleizen en fraai aangelegde tuinen met fonteinpartijen. In de winter wordt deze optionele excursie vervangen door het Catharinapaleis in Poesjkin, de zomerresidentie van Catharine de Grote, even buiten Sint-Peterburg. De barokke paleizen met luxueuze interieurs en de mooie tuin zijn prachtig. Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

DAG 6

SINT-PETERSBURG

Klaar voor het Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld! Vrije namiddag. Ontdek tijdens een boottochtje het ‘Venetië van het Noorden’ vanop de vele kanalen, ga winkelen in de mooie warenhuizen of bezoek het Fabergé museum met de kostbare versierde kunsteieren (bezoek dient op voorhand online gereserveerd te worden). Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

DAG 7

SINT-PETERSBURG - BRUSSEL

Einde van een heerlijke reis. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Sint-Petersburg voor de terugvlucht naar Brussel.

IN DE WINTER NAAR RUSLAND!

Met een warme winterjas, sjaal en muts verkennen we deze twee fenomenale steden. Op een zonnige, kraakheldere winterdag lijken de gouden koepels extra te schitteren en onder een mooi sneeuwtapijt ogen de paleizen en kerken nóg mooier. Bovendien is het in de winter beduidend minder druk. Jezelf opwarmen gaat met een glaasje wodka.

Beleef de winter tijdens volgende afreis: 18/02/20.

AFREISDATA EN PRIJZEN

Vertrekdatum

28/05/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.272 pp

Prijs single kamer

€ 1.577 pp

Vertrekdatum

09/07/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.203 pp

Prijs single kamer

€ 1.475 pp

Vertrekdatum

13/08/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.150 pp

Prijs single kamer

€ 1.423 pp

Vertrekdatum

03/09/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.126 pp

Prijs single kamer

€ 1.402 pp

Vertrekdatum

18/02/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.173 pp

Prijs single kamer

€ 1.390 pp

INBEGREPEN

• Nederlandstalige lokale gidsen in Moskou en Sint-Petersburg

• rechtstreekse internationale vluchten met Brussels Airlines (terugvlucht voor het vertrek 18/02/20 is met LOT Polish Airlines, via Warschau)

• alle luchthaventaksen op het ticket

• lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

• slaaptrein van Moskou naar Sint-Petersburg in een 4-persoons slaapcoupé

• alle vermelde lokale transfers

• toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

• audiosysteem

• alle overnachtingen

• maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)

• alle lokale taksen

EXCURSIEPAKKET

BOEK OP VOORHAND HET EXCURSIEPAKKET*

Dag 2: bezoek aan Sergiev Posad

Dag 5: bezoek aan Peterhof (zomer) / Poesjkin (winter)

*het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken

PRIJS: € 166 PER PERSOON (ZOMER)

€ 150 PER PERSOON (WINTER)

REGEL JE VISUM VIA sTER REIZEN!

Het visum voor Rusland is niet inbegrepen. Indien het visum via Ster Reizen wordt aangevraagd, dient het internationaal paspoort 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reisen bijstandsverzekering is verplicht en een vereiste om het visum te bekomen.

PRIJS: € 99 PER PERSOON