PERU

Op ontdekking langs werelderfgoed


ANDESCONDORS SPOTTEN BIJ CRUZ DEL CONDOR

BOOTTOCHT OP HET HOOGST BEVAARBARE MEER TER WERELD: HET TITICACAMEER

TREINRIT NAAR DE MYSTERIEUZE INCASTAD MACHU PICCHU

KENNISMAKING MET HET DAGELIJKSE LEVEN VAN DE INCA BEVOLKING

PROGRAMMA

DAG 1

BRUSSEL - LIMA

Vlucht naar Lima

dag 2

LIMA

Bij aankomst transfer naar je hotel. In de namiddag bezoek je Lima. Deze stad was eeuwenlang de hoofdstad van het uitgestrekte Spaanse koloniale rijk en dat merk je als je door het historische centrum wandelt. Rondom het Plaza de Armas zie je o.a. het gouvernementspaleis en de kathedraal. Ook een bezoek aan de San Franciscokerk mag niet ontbreken. In de catacomben van het bijhorende klooster zijn beenderen van duizenden overledenen als een kunstwerk opgestapeld. Nadien verder naar de moderne wijk San Isidro waar zich de Huaca Huallamarca bevindt. Deze pre Inca piramide is gemaakt van adobe. Eindigen doe je in het hippe Miraflores met zijn vele winkels en restaurants. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel El Tambo Peru*** in Lima.

Dag 3

LIMA - AREQUIPA

Binnenlandse vlucht naar Arequipa. De ‘witte stad’, omgeven door 3 vulkanen, dankt zijn naam aan de vele huizen gebouwd met witte lavasteen. Vooral de prachtige kathedraal en de zuilengalerijen zullen indruk op je maken. Vervolgens bezoek aan het klooster van Santa Catalina. Dit pittoreske openluchtmuseum bestaat uit pleintjes, gebedsruimtes, bloementuinen en patio’s in verschillende tinten waaronder wit, blauw en roodbruin. Overnachting in hotel Casa Andina Classic Arequipa*** in Arequipa.

DAG 4

AREQUIPA - COLCA CANYON

Je doorkruist het nationale reservaat Pampa Cañahuas. Hier leven talrijke kuddes vicuña’s. De Colca Canyon is één van de diepste ravijnen ter wereld. Het landschap wordt gedomineerd door groene valleien en landbouwterrassen. Overnachting in hotel Casa Andina Classic Colca*** in de Colca Canyon.

DAG 5

COLCA CANYON - PUNO

Vroeg vertrek naar Cruz del Cóndor. Met wat geluk zie je hier bij zonsopgang gigantische Andescondors uit de kloof opstijgen. Een unieke ervaring. Nadien reis je verder naar Puno, gelegen aan het beroemde Titicacameer. Overnachting in hotel Hacienda Puno*** in Puno.

DAG 6

TITICACAMEER

Je maakt een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld gelegen op de grens tussen Peru en Bolivia. Op het eiland Taquile ontmoet je de lokale bevolking en kom je meer te weten over hun traditionele levenswijze en typische klederdracht. Vervolgens naar de Uros-indianen die wonen op drijvende eilandjes gemaakt uit gevlochten riet. Overnachting in hotel Hacienda Puno*** in Puno.

DAG 7

PUNO - CUZCO

Doorheen een prachtig berglandschap reis je verder naar Cuzco. Onderweg bezoek je het archeologische complex Raqchi. De tempel is een eerbetoon aan de god Viracocha. In Andahuaylillas bevindt zich een 17de-eeuwse kerk met prachtige fresco’s en altaar. Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** in Cuzco.

DAG 8

CUZCO

In deze intrigerende koloniale stad die geschiedenis ademt, krijg je een overdosis aan cultuur voorgeschoteld. Je bezoekt het Santa Domingo klooster dat gebouwd werd op de overblijfselen van de Koricancha, Tempel van de zon. Aan het Plaza de Armas zie je de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk La Compañia en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich enkele interessante Incaruïnes. Je bezoekt de vestiging Sacsayhuaman, die fungeerde als fort voor de koning en priesters, en het heiligdom Quenko. Rest van de namiddag vrij om zelf nog wat rond te kuieren door de eeuwenoude steegjes waarvan de muren nog vaak dateren uit de Inca-tijd. Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** in Cuzco.

DAG 9

CUZCO - HEILIGE VALLEI - URUBAMBA

Rit naar Chinchero, gelegen in de Heilige Vallei. Dit pittoreske dorp is vooral bekend om zijn traditionele weeftechnieken. Kleurrijk uitgedoste inwoners bieden hun koopwaar aan op het centrale plein. Dit is de ideale plaats om een souvenir op de kop te tikken. In de namiddag bezoek aan het mysterieuze fortcomplex Ollantaytambo dat gelegen is op een vooruitstekende rots. Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** in Urubamba.

DAG 10

MACHU PICCHU

Dit is de dag waar iedereen naar uitkijkt. Je bezoekt de legendarische en mysterieuze Incastad Machu Picchu, één van de nieuwe wereldwonderen. Per trein reis je naar Aguas Calientes en nadien verder naar de site zelf. Overblijfselen van paleizen, tempels, terrassen en honderden trappen werden hier gebouwd in harmonie met het omliggende landschap. Een ervaring om niet snel te vergeten. In de late namiddag keer je terug naar Urubamba. Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** in Urubamba.

DAG 11

URUBAMBA - CUZCO - LIMA

Een experimentele landbouwsite of een astronomisch observatorium? Niemand kent de echte betekenis van de cirkelvormige terrassen van Moray. In Maras bewonder je de fotogenieke zoutmijn. Merkwaardig hier is dat het zoute water uit de bergen komt en wordt afgeleid naar een mozaïek van opvangbekkens. Daarna ervaar je een unieke beleving in het nabijgelegen dorpje Misminay waar zo’n 300 families leven volgens de tradities van hun voorouders. Je helpt hen bij hun dagelijkse taken zoals het bewerken van het land of het weven van stoffen. De opbrengsten van je bezoek gaan rechtstreeks naar de families, zodat zij dit geld kunnen investeren in onderwijs, gezondheid en voeding. Binnenlandse vlucht naar Lima. Overnachting in hotel El Tambo Peru*** in Lima.

DAG 12

LIMA - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

DAG 13

BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

AFREISDATA EN PRIJZEN

Vertrekdatum

13/07/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 2.595 pp

Prijs single kamer

€ 2.871 pp

Vertrekdatum

07/09/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 2.741 pp

Prijs single kamer

€ 3.017 pp

Vertrekdatum

05/10/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 2.741 pp

Prijs single kamer

€ 3.017 pp

Vertrekdatum

04/04/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 2.778 pp

Prijs single kamer

€ 3.054 pp

INBEGREPEN

• Nederlandstalige lokale gids

• internationale vluchten met Air Europa

• alle luchthaventaksen op het ticket

• lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)

• binnenlandse vluchten Lima-Arequipa/Cuzco-Lima

• alle vermelde lokale transfers

• toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

• alle overnachtingen

• maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)

• alle lokale taksen

REISDOCUMENTEN