JORDANiË

Mystieke wonderen in het Midden-Oosten


TRADITIONEEL JORDAANS AVONDMAAL BIJ EEN LOKALE FAMILIE

DE KING’S HIGHWAY, DE MOOISTE WEG VAN JORDANIË

HET ABSOLUTE HOOGTEPUNT: HET WERELDWONDER PETRA!

GEWICHTLOOS DRIJVEN IN DE DODE ZEE

UNIEKE OVERNACHTING BIJ DE BEDOEÏENEN IN DE WADI RUM


PROGRAMMA

DAG 1

AMSTERDAM - AMMAN

Vlucht van Amsterdam naar Amman. Aankomst en transfer naar hotel Sulaf Luxury**** in Amman.

dag 2

AMMAN - JERASH - ALJUN - AMMAN

Verkenning van Amman, een van de oudste steden ter wereld. Hoewel het een snelgroeiende moderne stad is, vinden we nog sporen van het oude Amman. Zo bezoeken we de citadel en het amfitheater. Vervolgens naar Jerash, het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ en een van de best bewaarde ruïnesteden. De opgravingen begonnen in het begin van de 19e eeuw en gaan nog steeds verder want archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is. Wél opgegraven en van een bijzondere schoonheid zijn onder meer de triomfboog, de Tempel van Zeus en het Forum. Via prachtige naaldbossen en olijfgaarden naar de burcht van Ajlun. Vanop de burcht heb je een prachtig uitzicht over de streek. ’s Avonds genieten we van een traditioneel Jordaans avondmaal bij een lokale familie in Amman. Overnachting in hotel Sulaf Luxury**** in Amman.

Dag 3

AMMAN - MADABA - MT NEBO - KERAK - PETRA

Vandaag nemen we de King’s Highway om naar Petra te rijden. Deze 5.000 jaar oude weg is een van de mooiste wegen in het Midden-Oosten. Onderweg bezoeken we Madaba, een stadje gekend om haar kerk met een 6e-eeuwse vloermozaïek dat de landkaart van Palestina voorstelt. Verder naar de berg Nebo. Hier aanschouwde Mozes na een trektocht van vier jaar vanuit Egypte voor het eerst het Beloofde Land. Vanop de berg heb je een schitterend uitzicht over de Jordaanvallei en het Beloofde Land. De King’s Highway bezorgt ons vervolgens sublieme panorama’s over de ‘Grand Canyon van Jordanië’ met op de achtergrond de dam en het meer van de Wadi Mujib. Deze fotogenieke route brengt ons ook naar de enorme kruisvaarderburcht van Kerak. Na een kort bezoek rijden we verder naar Pertra. Overnachting in hotel La Maison in Petra***.

DAG 4

PETRA

Deze dag wordt zonder twijfel een van de hoogtepunten van de reis! We bezoeken Petra, een mysterieuze plek, UNESCO-werelderfgoed en een van de zeven wereldwonderen. Deze rozerode historische stad maakt ongetwijfeld een grootse indruk! De imposante façades, tombes en tempels zijn hier allemaal uit rotsen gehouwen. Om de stad te bereiken moet je door de Siq, een kilometerlange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn. Aan het einde van de Siq bevindt zich een van de belangrijkste monumenten van Petra, de schatkamer Al Khazneh. Zin in een (conditionele) uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster Ad Deir, het grootste monument van de stad. Immens impressionant en de 800 traptreden zeker waard! Het enorme theater, de Grote Tempel en de ontelbare muurgraven maken een bezoek aan Petra compleet. ‘s Avonds kan je optioneel Petra bij kaarslicht bewonderen: een sprookjesachtige ervaring! Overnachting in hotel La Maison in Petra***.

DAG 5

PETRA - WADI RUM

We bezoeken nog Little Petra, minder monumentaal dan Petra maar daarom niet minder interessant. De kleurrijke fresco’s van Little Petra mogen zeker niet gemist worden. Rit naar de Wadi Rum, een spectaculair maan- en woestijnlandschap en bijgevolg een geliefkoosde filmlocatie. David Lean draaide er de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole in de hoofdrol. Een recentere film is The Martian van regisseur Ridley Scott. Tijdens een bemande missie naar Mars wordt hoofdrolspeler Matt Damon op de planeet achtergelaten. Het fenomenale landschap van de Wadi Rum fungeerde als decor. Tijdens een twee uur durende jeeptour genieten we van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. ‘s Avonds worden we getrakteerd op een weergaloze zonsondergang en een traditioneel avondmaal bij de bedoeïenen. Ook de nacht brengen we door in het bedoeïenenkamp. De sterrenhemel is hier overweldigend! Overnachting in het Rahayeb Camp.

DAG 6

WADI RUM - BETHANY - DODE ZEE

Probeer vroeg op te staan om de zonsopgang in Wadi Rum mee te maken. Na het ontbijt rijden we naar de Dode Zee. Onderweg bezoeken we de doopsite Bethany, een van de belangrijkste, recente ontdekkingen in de Bijbelse archeologie. Op de deze plaats, bij de rivier Jordaan, zou Jezus door Johannes de Doper gedoopt zijn geweest. We bezoeken hier de restanten van de doopkerk. Bij aankomst aan de Dode Zee nemen we afscheid van onze lokale gids. Avondmaal en overnachting in hotel Dead Sea Spa****.

DAG 7

DODE ZEE

Vrije dag aan de Dode Zee. Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Met haar 400 m beneden de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. Dankzij de hoge zoutconcentratie van maar liefst 27% is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Smeer je zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder om een babyzachte huid te krijgen. Avondmaal en overnachting in hotel Dead Sea Spa****.

DAG 8

DODE ZEE - AMMAN - AMSTERDAM

Vroeg ontbijt en transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam.

AFREISDATA EN PRIJZEN

Vertrekdatum

12/04/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.485 pp

Prijs single kamer

€ 1.701 pp

Vertrekdatum

07/06/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.485 pp

Prijs single kamer

€ 1.701 pp

Vertrekdatum

13/09/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.547 pp

Prijs single kamer

€ 1.764 pp

Vertrekdatum

18/10/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.547 pp

Prijs single kamer

€ 1.764 pp

INBEGREPEN

• Nederlandstalige lokale gids

• rechtstreekse internationale vluchten met Royal Jordanian vanuit Amsterdam

• alle luchthaventaksen op het ticket

• lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

• alle vermelde lokale transfers

• toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

• alle overnachtingen

• maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)

• alle lokale taksen

REISDOCUMENTEN

  • Identiteitskaart, minimaal 6 maanden geldig vanaf datum van terugkeer, enkel bij georganiseerde reizen door grote reisorganisaties, met een inreis via de internationale luchthaven van Aqaba. Nagaan bij uw reisorganisatie.

Of

  • paspoort, minimaal 6 maanden geldig

  • Visum: bij aankomst in luchthaven of vooraf, bij ambassade.


  • Jordanië vraagt geen “ouderlijke toestemmingen”.

Gelieve te noteren dat men geen visum kan verkrijgen aan de Allenby/King Hussein Bridge (regio Jericho). Vanaf 1 januari 2016 zal het ook niet meer mogelijk zijn om een binnenkomstvisum voor Jordanië te bekomen aan de zuidelijke grensovergang Itzhak Rabin/Wadi’Araba (Eilat naar Aqaba). Enkel aan de grensovergang “Jordan River Crossing/Sheikh Hussein Bridge” (in de buurt van Beit Shean) is het mogelijk om een visum voor Jordanië te bekomen.

Voor meer info: http://jordan.specicom.eu/embassy_new.asp