IJSLAND

Winters IJsland & het noorderlicht


OP JACHT NAAR HET INDRUKWEKKENDE NOORDERLICHT

PRACHTIGE NATUUR: WATERVALLEN, GEISERS EN RUIGE LANDSCHAPPEN

ONTSPANNEN IN HET WARME WATER VAN DE BLUE LAGOON

HET SCHIEREILAND SNAEFELLSNES, IJSLAND IN HET KLEIN

ONTDEK DE PRACHTIGE NATUURROUTE ‘GOLDEN CIRCLE’

PROGRAMMA

DAG 1

BRUSSEL - KEFLAVÍK - BLUE LAGOON - REYKJAVÍK

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Keflavik. Ben je klaar voor een winters avontuur? Bij aankomst staat er meteen een IJslands hoogtepunt op jou te wachten: de Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van het land, gelegen in een desolaat lavalandschap. Het mineraalrijke lichtblauwe water dat naar boven borrelt uit de natuurlijke bronnen staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft een positieve werking op de huid! Terwijl het rond het vriespunt is, ga je het zeker niet koud hebben. Met een temperatuur van ongeveer 40 graden, is het water aangenaam warm. Nadien rijd je door naar de hoofdstad Reykjavik voor 4 overnachtingen in CenterHotel Plaza***+. Vrij avondmaal in de stad

dag 2

REYKJAVÍK

Op ontdekking door de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Een stadstour laat je kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten. We wandelen door het oude stadscentrum. We zien de beroemde en eigenzinnige Hallgrimskirkja kerk en bekijken het Höfði-huis waar er gesproken is over het einde van de koude oorlog. We sluiten de ochtend af met een tour door het moderne en architectonische Harpa concertgebouw. De middag is ter vrije besteding. Loop bijvoorbeeld door de Langavegur, de bekendste winkelstraat waar je verschillende winkels vindt of bezoek een museum. In de avond gaan we op zoek naar het noorderlicht*. Dit unieke natuurverschijnsel is werkelijk magisch en enkel in de wintermaanden te zien. Om de kansen te vergroten, rijden we naar het platteland waar we geen last hebben van de stadsverlichting. Al kijkend naar een donkere hemel stijgt de spanning. Zouden we dan dadelijk echt het welbekende noorderlicht zien? Met wat geluk worden we beloond met groene bewegende lichtbogen boven ons, ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. * Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat zichtbaar kan zijn van september tot en met april, we doen ons best om het te kunnen aanschouwen, maar er is echter geen garantie.

Dag 3

SNAEFELLSNES NATIONAL PARK

Het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, wordt ook wel IJsland in het klein of ‘miniatuur-IJsland’ genoemd. In het Nationaal Park bekijken we imposante zeekliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, spotten we unieke vogels en genieten we van de watervallen. Kortom, we zullen ons bevinden in een spectaculair en fascinerend landschap. Onderweg maken we een stop bij het haaienmuseum. Hier wordt nog op een van de weinige plekken in IJsland haai gevangen en bereid. Het haaienvlees wordt buiten in houten kisten te drogen gelegd, waarna het na 3 maanden in een open schuur wordt opgehangen om verder te drogen. Durf je het aan een stukje van deze IJslandse delicatesse te proeven? Een stop aan de iconische berg Kirkjufell mag zeker niet ontbreken. Dankzij haar perfecte geometrische vorm kunnen we de naam vertalen als ‘Kerkberg’. De 463 meter hoge berg ligt in een grandioos, maar ruig landschap. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor een ongeëvenaarde foto’s. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar Reykjavik voor een vrij avondmaal en de overnachting. Onderweg hebben we nog kans op het spotten van IJslandse paarden. Deze oerpaarden zijn alléén in IJsland te vinden en uniek in hun soort.

DAG 4

GOLDEN CIRCLE

Vandaag ontdek je de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst ga je naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur je niet teleur. Terwijl we wachten, zien we het water steeds meer borrelen totdat een helderblauwe bal water plots ontstaat en ineens 30 meter de lucht in spuit. Dit schouwspel van dichtbij meemaken is zéér bijzonder. Heb je het spektakel gemist? Geen probleem, de zeer actieve Strokkur katapulteert elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. Niet ver hier vandaan zie je de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Dankzij de grote kracht waarmee het water de kloof instort, vormen er zich grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een mooie regenboog veroorzaken. Daarom dat de waterval ook wel de ‘gouden waterval’ wordt genoemd. In de wintermaanden bevriest een deel van de waterval wat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Deze prachtige dag sluiten we af met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste plek in IJsland. In 930 werd hier ’s werelds eerste parlement opgericht. Bovendien vormt Thingvellir de grens tussen twee tektonische platen. Het geeft je dus een perfect beeld van de geologie van IJsland. Terug naar Reykjavík voor een vrij avondmaal en de overnachting.

DAG 5

REYKJAVIK - KEFLAVIK - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven van Keflavik voor de terugvlucht naar Brussel.

AFREISDATA EN PRIJZEN

Vertrekdatum

17/02/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.307 pp

Prijs single kamer

€ 1.735 pp

Vertrekdatum

15/12/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.564 pp

Prijs single kamer

€ 1.995pp

Vertrekdatum

26/01/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.564 pp

Prijs single kamer

€ 1.995 pp

Vertrekdatum

23/02/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.586 pp

Prijs single kamer

€ 2.035 pp

INBEGREPEN

• Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

• rechtstreekse internationale vluchten met Icelandair

• alle luchthaventaksen op het ticket

• lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

• toegang tot de Blue Lagoon en gebruik van handdoek

• gegidste rondleiding in het Harpa-gebouw

• alle vermelde lokale transfers

• alle overnachtingen

• maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal) • alle lokale taksen

REISDOCUMENTEN

  • Geldige identiteitskaart of paspoort