fins lapland

Een betoverend winters sprookje in Lapland


FEEËRIEK, ONGEREPT WINTERLANDSCHAP

MET WAT GELUK ZIE JE HET NOORDERLICHT!

SLUIT DE DAG AF IN DE FINSE SAUNA

RONDLEIDING EN DRIEGANGENDINER IN HET SNEEUWHOTEL

AVONTUURLIJKE HUSKYTOCHT EN SNEEUWSCOOTERSAFARI


PROGRAMMA

DAG 1

BRUSSEL - KITTILÄ - LEVI

Vlucht naar Kittilä in Fins Lapland. Bij aankomst transfer naar Levi. Overnachting in hotel Levi Panorama**** voor het volledige verblijf. In Lapland ervaar je nog de échte winter: het is er koud, de lucht is puur, er heerste een immense stilte en de dikke laag sneeuw en ongetemde natuur zorgen voor een sprookjesachtig landschap. Een reis naar Fins Lapland staat gelijk aan een betoverend winters sprookje. Een sprookje waarin de Aurora Borealis hopelijk ook een hoofdrol speelt. De Aurora Borealis, het noorderlicht of het poollicht, drie verschillende benamingen voor hetzelfde fenomeen: de spectaculaire natuurlijke lichtshow met groene wuivende gordijnen. Lapland behoort tot een van de beste bestemmingen in Europa, zoniet ter wereld, om dit ongeëvenaarde verschijnsel waar te nemen. Om het noorderlicht goed te kunnen zien moet het vooral helder en donker zijn. Wanneer het precies zal plaatsvinden kan met niet voorspellen, er komt altijd dat tikkeltje geluk bij kijken. Fingers crossed! Hotel Levi Panorama**** is uitstekend gelegen, onmiddellijk aan de skipiste van Levi (skipas niet inbegrepen) en met het centrum vlakbij. Dit modern hotel beschikt over een prima restaurant en ‘s avonds kan je er, na een deugddoende sauna, genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de omringende natuur. Zoek zeker eens de pure gezelligheid op in het panoramisch café. Met de gratis gondelbaan kan je gemakkelijk het centrum van Levi bereiken.

dag 2

LEVI

Klaar voor actie en avontuur? Met de sneeuwscooter rijden we over bevroren meren en door besneeuwde bossen. Eerst krijg je de nodige rijinstructies en leer je de veiligheidsregels en dan ben je klaar voor het avontuur. Vanop de sneeuwscooter maak je kennis met de onvergetelijke Lapse natuur. Onderweg stop je aan een rendierboerderij. De rendieren staan onlosmakelijk verbonden met de Sami, een nomadisch volk dat leeft van rendierhouderij. Hier word je ondergedompeld in de traditionele sfeer en zie je de Sami in traditionele Lapse klederdracht. Terwijl je gezellig in een slee zit, nemen de rendieren je mee voor een traditioneel ritje van ongeveer één kilometer door de natuur. Geniet van een snack lunch op de boerderij en luister naar verhalen over rendieren voordat je met de bus naar Levi terugkeert. Overnachting in het hotel. Houd ’s avonds zeker je ogen open. Wie weet zie je het mysterieuze noorderlicht!

Dag 3

LEVI

In de voormiddag maken we een sneeuwschoenenwandeling, de zogenaamde tennisrackets onder je voeten. Nadat je de sneeuwschoenen en -stokken hebt gekregen, trekken we de besneeuwde natuur in en merken we al snel dat deze activiteit veel leuker is dan eerst gedacht. Onderweg vertelt de Engelstalige gids verhalen over het leven en de mensen in Lapland. Vrije namiddag. Je kan gaan skiën of langlaufen. Langlaufen is sinds mensenheugenis de populairste wintersport van Finland. Levi heeft een goed onderhouden, zeer uitgebreid netwerk van loipes. Bevestig de lange atten aan je voeten en glijd rustig doorheen de dikke laag sneeuw. ’s Avonds kan je je opwarmen in de Finse sauna.

OPMERKING: tijdens de afreis van 22/12/19 is de kerstmaaltijd inbegrepen.

DAG 4

LEVI

Vandaag staat er een andere memorabele belevenis op het programma: een huskysafari! Deze excursie wordt het absolute hoogtepunt van je reis naar Lapland. Deze fotogenieke honden zijn super atletisch en hebben een ongekend uithoudingsvermogen. Daarom worden ze veelvuldig ingezet om sledes voor te trekken. De honden zijn enthousiast, barsten van energie en genieten zichtbaar van het afleggen van lange afstanden op hoge snelheid. Ze nemen je graag mee op een tocht doorheen het wit besneeuwde landschap. Met twee op een slede bestuur je een enthousiast hondenteam en onderweg passeer je open vlaktes en besneeuwde taigabossen. Na deze fantastische tocht keer je terug naar het huskykamp. Je geniet van een beker warm bessensap terwijl de gids je nog leuke en interessante verhalen vertelt over de huskyhonden. Geniet van een vrije namiddag. Nadien beleven we een onvergetelijke avond in het Snow Village. Elk jaar opnieuw wordt dit sneeuwhotel opgebouwd uit duizenden tonnen sneeuw en ijs. Het resultaat is steeds weer opnieuw verbluffend: een 30-tal hotelkamers, een sneeuwen ijsrestaurant en verschillende ijssculpturen. Er heerst een constante binnentemperatuur van -2 tot -5 °C. Een magische wereld van sneeuw en ijs heet je welkom! Na de rondleiding neem je plaats in het sneeuwrestaurant aan tafels gemaakt van ijs en krijg je een driegangendiner voorgeschoteld. Na een wondermooie avond is het tijd om per bus terug te keren naar Levi.

DAG 5

LEVI - KITTILÄ - BRUSSEL

Aan alle sprookjes komen een einde, ook aan deze winterse editie. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel.

AFREISDATA EN PRIJZEN

Vertrekdatum

23/12/2019

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.883 pp

Prijs single kamer

€ 1.228 pp

Vertrekdatum

12/01/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.564 pp

Prijs single kamer

€ 1.834 pp

Vertrekdatum

02/02/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.617 pp

Prijs single kamer

€ 1.920 pp

Vertrekdatum

16/02/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 1.657 pp

Prijs single kamer

€ 2.001 pp

Vertrekdatum

23/02/2020

Prijs tweepersoonskamer

€ 2.001 pp

Prijs single kamer

€ 2.001 pp

INBEGREPEN

  • Engelstalige lokale gids tijdens de excursies
  • internationale vluchten met TUI fly of Finnair
  • alle luchthaventaksen op het ticket
  • alle vermelde lokale transfers
  • alle vermelde excursies
  • thermische kledij gedurende het volledige verblijf van bij de start van de eerste excursie tot en met het einde de laatste excursie
  • alle overnachtingen
  • maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal) • alle lokale takse

REISDOCUMENTEN

  • Geldige identiteitskaart of paspoort