Gáthy-Stéber Andrea vagyok, az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskola Andragógia programjának doktorjelöltje, 2013 szeptemberétől 2016 januárig ösztöndíjas PhD hallgatója voltam. Több éve HR területen dolgozom, képzési és fejlesztési, illetve tudásmenedzsment fókusszal. Emellett doktorjelöltként a disszertációmat írom és az ahhoz szükséges kutatásokat végzem.

Kutatásaim és munkatevékenységeim a felnőtt ember kiteljesedését, fejlődését szolgálják. Úgy vélem napjainkban is a legfőbb érték maga az ember. Az ember pedig kifogyhatatlan erőforrás birtokában van. Ez a tudás, azonban ha nem foglalkozunk vele, nem fejlesztjük, nem építkezünk belőle nem sokat ér.

Kutatási területem az informális és nonformális tanulás. Ezen belül kiemelten a munkahelyen megvalósuló tanulással és a tudásmenedzsmenttel foglalkozom.

Munkám során különösen fontosnak tartom, hogy kereteket teremtsek a felnőttek önirányító tanulásának a munkahelyen, arra törekedve, hogy ezek minél lazábbak, szinte láthatatlanok legyenek. Fontos feladatomnak tartom, hogy segítsek minél sokszínűbb lehetőségeket találni és biztosítani a munkához kapcsolódó tanulásra.

A felnőttkori tanulás legjellemzőbb színtere a munkahely, ezért a munkahelyi tanulás támogatása nem csak munkavállalói, hanem a munkáltatói oldalról is megtérülő befektetés, ebben a HR képzési és fejlesztési tevékenysége mellett rendkívül fontos szerephez jut a tudásmenedzsment is. E területek összefüggésével, tudományos és gyakorlati kérdéseivel foglalkozom a mindennapokban.


A gondolat, amely irányt mutat munkám során:

"Én sosem tanítom a diákjaimat, csak próbálom megteremteni a feltételeket, amelyekben tanulhatnak." (Albert Einstein)