Uitleenreglement

Hoe werkt het?

Als lid van Speelotheek de Speelhut kun je speelgoed en spellen lenen. Lid worden kan in de speelotheek tijdens openingstijden. Het lidmaatschap loopt van 1 mei tot 1 mei en wordt per jaar verlengd, tussentijds lid worden is geen probleem!

Per lidmaatschap kunnen drie items per keer geleend worden voor een periode van drie weken. Bij voorkeur kies je drie verschillende artikelen uit de verschillende categorieën, maar je kunt ook drie artikelen uit dezelfde categorie kiezen als je bijvoorbeeld een (kinder-) feestje hebt. Op de pagina speelgoed vind je meer over de verschillende categorieën speelgoed die er zijn bij de Speelhut. Op de facebook-pagina van de Speelhut kun je in de foto-albums zien wat we te leen hebben in elke categorie (hieraan kunnen geen rechten worden ontleend). Speelotheek de Speelhut streeft ernaar het speelgoed schoon, heel en compleet uit te lenen.

Uitleenreglement

Lenen:

 • Het lidmaatschap kost € 25,00 per jaar. Het lidmaatschap loopt van 1 mei tot 1 mei.
 • De eenmalige administratiekosten voldoen bij inschrijving bedragen € 3,50.
 • Tussentijds lid worden? Geen probleem, de contributie wordt berekend aan de hand van de resterende maanden á € 2,10 per maand en eenmalige administratiekosten € 3,50.
 • Na 1 mei wordt het lidmaatschap verlengd door in de speelotheek de contributie te betalen, dit kan contant of met PIN.
 • Per lidmaatschap kunnen maximaal 3 stuks speelgoed worden geleend voor maximaal 3 weken.
 • Het speelgoed wordt uitgeleend voor gebruik binnen het eigen gezin. Als lid ben je verantwoordelijk voor het geleende speelgoed.
 • Controleer zelf het geleende speelgoed altijd direct bij thuiskomst en voordat je kind er mee gaat spelen. Indien je merkt dat er mankementen aan het speelgoed zijn of als er onderdelen ontbreken, neem dan binnen één dag contact op met de Speelhut via de mail: sotdespeelhut@gmail.com dit voorkomt onnodige boete op jouw naam.
 • Geleend speelgoed moet schoon, heel en compleet worden ingeleverd.
 • Speelgoed wordt bij inleveren altijd door medewerkers van de Speelhut gecontroleerd.
 • Tijdens schoolvakanties en bijzondere dagen kan het voorkomen dat de Speelhut gesloten is. De uitleentermijn wordt hierop automatisch aangepast. Het geleende speelgoed mag je kosteloos doorlenen tijdens deze periode(s).

Verlengen en reserveren:

 • Speelgoed kan één keer worden verlengd, tenzij het gereserveerd is. Verlengen kan tijdens openingstijden in de speelotheek of door een mail te sturen aan: sotdespeelhut@gmail.com Mail wordt alleen gelezen en beantwoord tijdens openingstijden van de Speelhut.
 • Het is mogelijk speelgoed te reserveren voor € 1,00 per reservering. Je krijgt bericht zodra het gereserveerde speelgoed zich in de speelotheek bevindt, het speelgoed blijft 1 week voor je gereserveerd.

Boetes:

 • Boete voorkomen? Controleer altijd direct het speelgoed bij thuiskomst en voordat je kind er mee gaat spelen. Indien je merkt dat er mankementen aan het speelgoed zijn of als er onderdelen ontbreken, neem dan binnen één dag contact op met de Speelhut via de mail: sotdespeelhut@gmail.com
 • Als een onderdeel van het speelgoed zoek of kapot is, wordt € 2,00 boete berekend.
 • Ontbreekt de plastic opbergzak of de sluiting van de zak, dan wordt € 0,20 boete berekend.
 • Voor beide boetes geldt: je krijgt de betaalde boete terug indien je het zoekgeraakte onderdeel binnen een maand terugbrengt.
 • Breng je het zoekgeraakte onderdeel niet binnen een maand terug, dan wordt verdere afhandeling overgelaten aan de leden van de speelgoedwerkgroep, zij stellen de definitieve boete vast op basis van de aanschafkosten en staat van het speelgoed.
 • Bij overschrijding van de uitleentermijn geldt een boete van € 0,50 per week voor elk geleend item. Let hierbij op: op vrijdag lenen na drie weken op zaterdag terug brengen geldt als een week te laat.

Opzeggen

Het lidmaatschap loopt van 1 mei tot 1 mei en kan per jaar worden verlengd. Bereikt je kind de leeftijd van 12 jaar of wil je het lidmaatschap eerder opzeggen kan dit door een mail te sturen: sotdespeelhut@gmail.com of in de speelotheek langs te komen en het te melden. Lidmaatschapsgegevens worden tot een jaar na opzegging bewaard. Daarna worden ze uit het systeem verwijderd.

Speelotheek de Speelhut stelt zich niet aansprakelijk voor enigerlei vorm van schade en/of letsel dat is ontstaan door gebruik van speelgoed en spellen welke eigendom is van Speelotheek de Speelhut. Als ouder/verzorger dien je te allen tijde toezicht te houden.

Het bestuur van de Speelhut is bevoegd leden te royeren in verband met het veelvuldig kapot zijn of zoekraken van speelgoed. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.