Šolski parlament

na OSNOVNI ŠOLI Vojnik

Na tej spletni strani boste lahko spremljali dejavnosti Skupnosti učencev OŠ Vojnik in delo Šolskega parlamenta OŠ Vojnik.

Šolsko leto 2021 / 2022

Tema šolskega parlamenta za šolsko leto 2021 / 2022 je "Moja poklicna prihodnost"

DEJAVNOSTI ŠOLSKE SKUPNOSTI:


DEJAVNOSTI ŠOLSKEGA PARLAMENTA:

  • 6. september 2021: razpis volitev v Šolski parlament

  • 30. september: VOLITVE


VOLITVE V ŠOLSKI PARLAMENT

6. septembra 2021 smo razpisali volitve v Šolski parlament. Za predsednika parlamenta so se lahko prijavili osmošolci in devetošolci. Letos se je prijavilo kar 20 kandidatov, zato smo morali izvesti ožji izbor. Kandidati so pisali "test" iz poznavanja šole in dela parlamenta. V drugi krog so se uvrstile 4 kandidatke, dve osmošolki in dve devetošolki. Napisale so svoje programe, s katerimi so se predstavile na volitvah, 30. septembra 2021. Volitve so potekale 5. šolsko uro in okrog 320 učencev in učenk je prejelo volilne lističe, na katerih so izbrali osebo, ki je sestavila najboljši program ter po dva predstavnika šestega, sedmega, osmega in devetega razreda za poslance parlamenta. Glasovali so tudi zaposleni na OŠ Vojnik.

Med kandidatkami za predsednico Šolskega parlamenta se je najbolje odrezala Hana iz 9.c. Podpredsednice pa so postale: Taja iz 9.d ter Leontina in Ula, obe iz 8.a.

Vsem izvoljenim članom želimo veliko uspeha pri delu v parlamentu in jim iskreno čestitamo za odlične uvrstitve!