Šolski parlament 

na OSNOVNI ŠOLI Vojnik

Na tej spletni strani boste lahko spremljali dejavnosti Skupnosti učencev OŠ Vojnik in delo Šolskega parlamenta OŠ Vojnik.

Šolsko leto 2023 / 2024

Tema šolskega parlamenta za šolsko leto 2023 / 2023 je "Skrb za duševno zdravje otrok"

DEJAVNOSTI ŠOLSKEGA PARLAMENTA (kronološki pregled):

dan športa

V torek, 3. oktobra popoldne in v sredo, 4. oktobra 2023 dopoldne smo na šoli izvedli Dan športa ter sejem rabljene športne opreme, knjig in družabnih iger.

volitve v šolski parlament

20. oktobra 2023 so na šoli potekale volitve v Šolski parlament. Ker je bilo kandidatov za predsednika parlamenta preko 20, smo najprej izvedli prvi krog. Kandidati so morali pisati test iz poznavanja šole. V drugi krog so se uvrstile 3 kandidatke, na volitvah pa je zmagala Ana Marguč, za kar ji iskreno čestitamo in želimo uspešno delo v tem šolskem letu!

halloween party

25. oktobra smo na šoli izvedli prvi šolski ples, z naslovom Halloween party, na katerem je glasbo vrtel DJ Kuky, udeležilo pa se ga je 65 učencev in učenk osmih in devetih razredov, ki so na ples prišli našemljeni v stilu noči čarovnic.

manj sveč za manj grobov

26. oktobra smo v sodelovanju z društvom Dobra volja izvedli popoldanske delavnice, na katerih smo risali na prodnike. Prodnike so nato članice društva prodajale na pokopališču v Vojniku ob dnevu spomina na mrtve. Ves izkupiček od prodaje je šel Prostovoljnemu gasilskemu društvu Vojnik.

mesec prijaznosti

V sklopu meseca prijaznosti se je na šoli izvajalo mnogo dejavnosti, s katerimi smo poskušali pričarati predpraznično vzdušje na šoli.

PRODNIKI PRIJAZNOSTI

Na popoldanski delavnici smo barvali prodnike, ki smo jih nato na mednarodni dan prijaznosti razdelili na naključna mesta po Vojniku, naključnim mimoidočim in vsem zaposlenim na OŠ Vojnik.

VOŠČILNICE ZA VAROVANCE DSO ŠPESOV DOM

Na popoldanski ustvarjalnih delavnicah smo izdelovali voščilnice za varovance DSO Vojnik, ki smo jih opremili z ročno napisanimi voščili in 5. decembra skupaj z Miklavžem osebno razdelili vsem varovancem. Z njimi smo poklepetali in preživeli prijetno popoldne. Našega obiska so bili zelo veseli.

ZBIRANJE HRANE ZA MAČKE

V sodelovanju z Društvom za lepše mačje življenje smo že tretje leto zapored zbirali hrano za prostoživeče mačke v Vojniku in okolici. Zbrano hrano smo 12. decembra predali predstavnikom  društva.

TEKMOVANJE ZA NAJLEPŠE PRAZNIČNO OKRAŠENA VRATA UČILNIC

Decembra so oddelki predmetne stopnje tekmovali za najlepše praznično okrašena vrata učilnice.

Zmagala so vrata 8. a.

TABLA PRIJAZNOSTI

V mesecu decembru so učenci lahko zapisovali lepe misli na tablo prijaznosti na veznem hodniku šole.

DELI VESELJE ŠE Z DRUGIMI

Tradicionalno učenci in učitelji naše šole v mesecu prijaznosti pošiljajo pisemca, ki jih nato parlamentarke razdelijo naslovnikom. Tudi letos je akcija naletela na zelo velik odziv.

BOŽIČNA GLASBA IN BOŽIČNI PULOVERJI

Kot smo navajeni, smo tudi letos v tednu pred prazniki nosili božične puloverje in v času malice vrteli božično glasbo.

SREČANJA ŠOLSKE SKUPNOSTI IN ŠOLSKEGA PARLAMENTA

6. decembra smo izvedli prvo srečanje Šolske skupnosti. Tema srečanja so bila Šolska pravila. Skupaj s predstavniki vsakega oddelka smo prebrali Pravila šolskega reda, učenci pa so podali mnenje o le-teh ter predlagali ukrepe za kršitve.

19. decembra smo izvedli prvo srečanje Šolskega parlamenta. Tema srečanja: Pomen praznikov in obdarovanja.

18. marca je bilo drugo srečanje Šolskega parlamenta na temo duševnega zdravja otrok. Učenci so sodelovali v "kavarnah", kjer smo obravnavali teme: 1. Samopodoba, samospoštovanje; 2. vpliv umetnosti na duševno zdravje; 3. vpliv športa na duševno zdravje otrok.

OBČINSKI IN REGIJSKI PARLAMENT

6. marca so se parlamentarke Ana, Ema in Lina udeležile občinskega parlamenta v Narodnem domu v Celju, kjer so zastopale našo šolo na treh delavnicah v organizaciji OŠ Lava in  Zveze prijateljev mladine Celje.

26. marca pa se je Ema udeležila regijskega parlamenta v Mladinskem centru Celje, ki ga je tokrat izvedla III. Osnovna šola Celje.

tematski petki

Z mesecem marcem smo na šoli začeli s tematskimi petki. Tako smo ob petkih izvajali razne dejavnosti in se oblačili v skladu s temo aktualnega petka:

8. marec: dan žena (ženskam, ki nam veliko pomenijo, smo podarili rožico ali prijetno sporočilo)

13. marec: gregorjevo (oblekli smo se v oblačila roza barve in s srčki)

21. marec: mednarodni dan otrok z Downovim sindromom (oblekli smo različne nogavice)

27. marec: spomladansko enakonočje (oblekli smo se v zelene odtenke)

4. april: dan za srajco (oblekli smo srajce)

12. april: spomin na mrtvorojene otroke ali tiste, ki so umrli zelo majhni (nosili smo zvezdice)

26. april: dan Zemlje (oblekli smo se v zemeljske barve in oblačila z metulji)

17. maj: dan violine (oblekli smo se v oblačila z notami ali majice z glasbenimi skupinami)

stekleničke upanja

V začetku marca smo izvedli popoldanske delavnice za izdelovanje stekleničk upanja in nato aprila še eno.  

23. aprila smo obiskali UKC Maribor, onkološki oddelek, kjer smo razdelili preko 200 stekleničk onkološkim bolnikom. Stekleničke upanja so projekt, ki ga je po skoraj 20 letih obudila naša šola. Stekleničke so namenjene onkološkim bolnikom, saj vsebujejo listek, na katerega lahko napišejo svojo željo po ozdravitvi in verjamemo, da se bo uresničila. 

Na UKC Maribor so nas izjemno lepo sprejeli, nas predstavili bolnikom in osebju, razkazali prostore oddelka in nas lepo pogostili. 

Za gostoljubje se jim iskreno zahvaljujemo in obljubljamo, da se bomo še vrnili.

iskanje zaklada

časovna kapsula