Sofia kyrkokör

Under valven i Sofiakyrkan i Jönköping

Sofia kyrkokör har sin hemvist under valven i vackra Sofiakyrkan i centrala Jönköping. Här möts vi i musikaliska upplevelser oavsett vilka vi är och varifrån vi kommer. Vi sjunger ut vår tro och vårt tvivel som en levande del av kyrkans rika tradition av gudstjänst och musikliv.

Fyra stämmor i blandade åldrar

Sofia kyrkokör är en blandad kör och består av drygt 30 medlemmar i åldrarna 20-65 år, fördelade på fyra stämmor. Kören framträder i huvudsak i Sofiakyrkans högmässor, musikgudstjänster och på konserter, men gör även gästspel i andra kyrkor, både i Sverige och utomlands.

Verksamhetsårets första hälft sträcker sig från januari till den avslutande sommarkonserten i början av juni. Höstterminen startar ofta i slutet av augusti och avslutas med sång vid högmässan på juldagen.

Sofia kyrkokör grundades den 12 januari 1923. Med några kortare uppehåll har kören sedan dess förgyllt gudstjänst- och musiklivet i Sofiakyrkan. Kören har framfört verk som Gabriel Faurés Requiem, Vivaldis Gloria, Mozarts Missa Brevis och Nina Åkerblom Nielsens Missa Nova Sofiae.

Här kan du lyssna på Sofia kyrkokör

Vill du sjunga med oss?

Att sjunga i kör är att skapa och dela gemensamma musikupplevelser. Vill du vara med? Det som krävs är en god sångröst och att du kan hålla en stämma. Notläsningskunskaper är bra, men är inte ett krav. Innan du blir medlem får du träffa körens dirigent som lyssnar på din röst och berättar om vilka uppsjungningstillfällen som är inplanerade. Du har också möjlighet att vara med på en körövning och känna efter hur det känns.

Det kostar ingenting att vara medlem i Sofia kyrkokör, men vi utgår från att de flesta är medlemmar i Svenska kyrkan och bidrar genom sin kyrkoavgift. Vi övar i Sofiagården på tisdagar 19.00-20.45.

Kontakta oss

Dirigent

Claes Sandström

036-30 35 70

Adress

Sofia kyrkokör

Kapellgatan 8

553 17 Jönköping