Aleksanterin baali, 1809

2nd edition

Lauantaina 22. helmikuuta 2020 klo. 17-23

Tervetuloa matkustamaan 211 vuotta ajassa taaksepäin, kun juhlistamme viime helmikuulta tuttuun tapaan Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri I:n saapumista valtiopäiville Porvooseen vuoden 1809 keväällä! Tässä historiallisessa tapahtumassa pääset nauttimaan tunnelmallisesta illallisesta ja tanssimaan empireajan tansseja Talin kartanossa Helsingissä.

Tapahtuman pukukoodi on aikakauden 1795-1825 mukainen tanssiaisasu. Kannustamme erityisesti pukeutumaan teemavuoden 1809 mukaisesti.

Mikäli aiot valmistaa oman pukusi itse, suosittelemme liittymistä ompeluryhmäämme: https://www.facebook.com/groups/329864384050805/ Syksyn aikana järjestämme Helsingissä ompelupiirikokoontumisia, joissa on mahdollista tutustua muihin osallistujiin sekä saada vinkkejä ompeluun. Lisätietoa tapaamisista löydät ompeluryhmästä.

Illan tanssit ovat 1800-luvun alulle tyypillisiä seuratansseja. Tanssit ovat alkuperäislähteistä rekonstruoituja, eli juuri niitä, joita muodikas seurapiiri tanssi tuona aikana. Tanssiharjoitukset tanssiaisia varten järjestetään tammi-helmikuussa 2020 Helsingissä. Tansseja on yksinkertaisia ja monimutkaisempia, järjestettynä vaativuustason mukaisiin sarjoihin. Vieraat pääsevät parketille valitsemiensa kahden sarjan aikana. Illan tanssimestarina toimii Petri Myllynen.

Musiikista ajanmukaisilla soittimilla vastaavat Kaisa Ruotsalainen, viulu, ja Pilvi Listo, fortepiano.

Illan aikana pääset halutessasi myös osallistumaan ajanmukaisiin peleihin.

Tapahtuma järjestetään Talin kartanossa, osoitteessa Talin puistotie 12, 00380 Helsinki.

Illan alustava aikataulu:

17:00 Ovet aukeavat ja tapahtuma alkaa

17:15 Tervetuliaispuhe ja alkumaljat

18.00 Ensimmäinen tanssisetti

19:00 Illallinen

20:00 alkaen, Toinen - neljäs tanssisetti

23:00 Tapahtuma päättyy

Tapahtumaan ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella osoitteessa: https://forms.gle/g8DR35sg12aWrK8G9

Suosittelemme hankkimaan lipun mahdollisimman aikaisin, sillä tanssiaislippuja tulee olla vähintään 80% myytynä viimeistään 15.12.2019, jotta tapahtuman järjestäminen on mahdollista.

Lippu sisältää alkumaljan, illallisen seisovasta pöydästä, jälkiruoan ja tanssiaiset. Alkoholipitoiset ruokajuomat on mahdollista ostaa ravintolasta. Tapahtumatila on ravintola, jonka vuoksi omat juomat eivät ole sallittuja. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Tanssiohjelman, tanssiohjeet ja muuta hyödyllistä tanssimiseen liittyvää tietoa tulet löytämään tanssimestarimme blogista: https://dancingmasterspocketbook.blogspot.com/

HUOM! Kaikkia vieraita pyydetään ystävällisesti saapumaan tanssiaisasussa valmiina nauttimaan illasta! Kartanossa ei ole mahdollisuutta vaatteiden vaihtoon. Mikäli saavut julkisella kulkuvälineellä, huomioithan, että lähimmiltä bussipysäkeiltä on noin 10-15 minuutin kävelymatka kartanolle. Kartanolla on myös parkkipaikka.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää, voit lähettää meille viestin Facebookissa tai sähköpostilla osoitteeseen societehelsinki@gmail.com!

HUOM! Tiedotamme Aleksanterin baalista pääasiassa tapahtuman Facebook-sivulla