Gratis SM Loop

De Gratis SM Loop van 2018 viert traditioneel op de laatste zaterdag van het jaar alweer de zeventiende en dit jaar extra uitdagende editie.

De Gratis SM Loop is een "wilde" groepsloop in een tempo van 10 km/h over grotendeels onverharde paden langs de oevers van de Geul. "Wild" wil echter niet zeggen dat het bedoeling om als "Wilden" te lopen. Lees voor het inschrijven eerst de spelregels . Het wordt dan zoals gewoonlijk weer Genieten met HOOFDLETTERS.

Het extra uitdagende is dat de Ultra en Marathonlopers starten bij de bronnen van de Geul in Lichtenbusch op de grens van Duitsland en België. De Ultra eindigt dan in Voulwames waar de Geul in de Maas uitstroomt en de Marathon bij de uitspanning de Nachtegaal in Meerssen. Verder is het parcours van de Halve Marathon vernieuwd met onder andere de beklimming van de achterkant van de Keutenberg. Deze bijzondere editie geeft de deelnemers - meer nog dan in vorige jaren - de unieke kans om het loopjaar heroïsch af te sluiten. De niet lopende groupies kunnen - in afwachting van de vedetten - intussen vanaf het start/finish ontspannen verblijven in de uitspanning de Nachtegaal al of niet in combinatie met een wandeling langs de Geul. 

De loop zelf blijft gratis. De organisatie wil echter de Ultra en Marathonlopers de puzzeltocht naar Lichtenbusch en het na afloop daar weer terug vinden van hun auto's besparen. Dit door het inzetten van bussen vanuit Voulwames (Ultralopers) en de Nachtegaal (Marathonlopers). Hiervoor wordt een kostendekkende vergoeding van € 7,50 p.p. gevraagd. Op de pagina "Inschrijving" is deze aanpak verder toegelicht.