ja a ràdios i botigues digitals

Escull la plataforma que més t'agradi

BIOGRAFIA

Joan Toni Skarabat (pseudònim de Joan Toni Fuster, 08/01/1976) és un cantant, compositor i productor nascut a Palma de Mallorca.

Va començar en 1995 amb un grapat de cançons i tocant en solitari o acompanyat de qualque músic amic, mentre alternava altres bandes, fins al 2000 que es declara com a grup. A partir d'aquí Joan Toni serà el compositor, vocalista i guitarra de Joan Toni Skarabat i els músics amics que l'acompanyaran són en Carles Reus al baix, Alberto Feo als teclats, n'Albert Riutort a la guitarra i en Juan Rubio a la bateria. En aquesta època enregistren l'àlbum de debut “Deixalles en un món estàndard...” (2002).

A partir del 2003 la banda comença a sofrir canvis de músics constants i no serà fins al 2005 que trauran el segon àlbum “... ple d'ineptes, fracassats i altres espècies...”. Aquí la formació incorpora a l'enregistrament a Raúl Martínez al baix, i, en Joan Jaume, als directes.

D'aquesta època quedaran cançons com “Un estiu de Sant Bernat”, “Paraules de paper” o “No em vull anar d'aquí” i sempre caracteritzat per unes lletres personals, intrínseques i de minories.

A partir del 2006, fruit de nous canvis de formació, Joan Toni Skarabat s'acomiaden.

En aquest any sabàtic Joan Toni Fuster aprofita per investigar musicalment nous espais sonors i estils de composició. D'aquí sortiran un EP com a Moments Shoegaze enregistrat juntament amb Albert Riutort, més tard varis LP/EPcom a Marfan amb Mateu Ambrós i Joan Jaume i, finalment, L'Équilibriste, amb varis LP i EP, serà el seu principal grup amb Albert Riutort, Alberto Feo, Joan Jaume i Curro Viera/Àngel Garau (1r disc)

En el 2010 Joan Toni Fuster torna enregistrar un nou EP com a Skarabat & the Piano Bar Orchestra titulat “...en extinció” ja en solitari i amb la Piano Bar Orchestra com a banda virtual, tocat i enregistrat pel mateix Skarabat.

En el 2014, i carregat d'il·lusió en Joan Toni registre "Skarabat & The Manequins Orchestra"; un EP de quatre cançons plenes d'energia i amb regust a vintage.

El 10 d'agost del 2015, fent una mirada enrera als vint anys de trajectòria musical de Joan Toni surt "Roïssos". Els sis primers temes que iniciaven els concerts de s'Skarabat i que mai, fins ara, foren editats.

El 30 de novembre del 2015, es publica el single "No perdon/Meskanoscrit II", de caràcter més acústic.

El 8 de gener del 2016 s'edita "s'Skarabat canta The Decemberists". Un single/adaptació de dos temes dels Decemberists "Myla Goldberg" i "Vida esportiva". Les primeres versions de la era Skarabat, però ha valgut la pena.

El 17 de febrer del 2017 es publica "Orfes des desert" una gravació en directe en un sol micròfon que conté, apart d'aquesta cançó, "Inventar-me un adéu".

També aquests anys participa en gires i col.laboracions amb Suasi i els Electrodomèstics, Illes Dins Un Disc (tribut a Tomeu Penya) i Musutruk al disc de David Bitter.

El 27 de juny del 2019 es publica un nou single d'estudi "Si no estàs d'acord" (Xino-Xano Records/Emubands).

El 25 de juliol del 2019 es publica el segon single d'estudi "Sort" (Xino-Xano Records/Emubands).

L'1 de maig del 2020 surt THE MANNEQUINS ORCHESTRA "Escarabats Dins Sa Cisterna (Xino-Xano Records/Emubands).

El 5 de juny del 2020 es publica "Però amb orgull" (Xino-Xano Records/Emubands).