OZG


Een agrobos, als basis voor duurzame micro-economie.

Deze reportage in 2 korte delen legt het hele werk netjes uit!

Een investeringsplan!

Een agrobos is de start voor een duurzame toekomst voor de dorpelingen. OZG kiest voor economisch interessante bomen en cashcrops. Hierdoor ontstaat er een duurzame bron van inkomsten. Een maatschappelijk verantwoord deeltje van die opbrengsten vloeit terug naar de boomaandeelhouders.

Onze leerlingen krijgen de unieke kans participant te worden van een agrobos!

Ondernemers zonder grenzen heeft hierin een jarenlange expertise en ervaring opgebouwd. De opbrengsten van het bos wordt door het dorp doordacht besteed. De vaststelling is dat zij het besteden aan een uitbouw van een betere leefsituatie voor iedereen in het dorp. Via de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen, wordt de initiële inleg op een ethisch verantwoord tempo vereffend en leren ze verantwoordelijkheid nemen voor de kansen die geboden werden. Het is een vorm van ontwikkelingshulp die nu ook minister van ontwikkelingssamenwerking A. De Croo ziet zitten! ( lees hier )

Zo benadrukt OZG de aanpak van de SDG-doelstellingen.

De rol van onze school:

OZG werkt al meer dan 10 jaar aan het creëren van een groene muur in Burkina Faso. Van de eerste zaailing tot de laatste boom wordt er, samen met de dorpelingen, aan een duurzame toekomst gebouwd. Op alle mogelijke facetten van het leven in de lokale gemeenschap werd ingespeeld.

Wij zetten schoolse en niet-schoolse kennis in om dit MVO-project in de kijker te zetten!

Dit verhaal loopt als een (leer)lijn doorheen het CV van een leerling van het middelbare onderwijs. Als we even doorheen de VOETen lopen of alle leerplannen er op nalezen, haast niemand blijft aan de kantlijn. Zie ook deze pagina