Wall of Honour

Bezoek aan Alexander De Croo

Een zeer belangrijk moment voor mezelf als initiatiefnemer!

Ik kreeg de gelegenheid om met de bevoegd minister van ontwikkelingsamenwerking een kort gesprek te voeren over het belang en de impact van ons project.

Een agrobos planten in de Sahel is op meerdere vlakken een slim idee en vooral een plan van aanpak met langdurige positieve gevolgen op de regio!

Lees in dit kader ook de insteek van Herman De Croo een beetje verderop in deze pagina!

Nabilla Ait Daoud

richtte ook een fijne en warme boodschap naar onze leerlingen / ondernemers!

Zijzelf beschrijft mooi waarom dit project haar zo raakt. Jongeren warm maken voor het feit dat ook zij iets kunnen veranderen, slaat aan.

Dominique Persoone

De meest gerenommeerde chocolatier van ons land kan ook niet ontbreken!

Hij weet wat het is je eigen grondstoffen te kweken. Als trotse bezitter van een eigen plantage én als echte fairtrader en fond steekt hij ons op zijn eigen()wijze manier een hart onder de riem.

Dank u daarvoor!

Jonathan Holslag verwierf

certreeficaat 0001

1000 euro

Jonathan is docent internationale politiek aan de VUB. Als geen ander is hij op de hoogte van de politieke veranderingen en invloeden in diverse delen van de wereld.

Op 15 februari mochten wij officieel het certreeficaat 0001 uitreiken op zijn kantoor in Brussel!

Zijn engagement en het nut van ons project zal hij later nog toelichten

GROS steunt ons met

3 500 euro!

lees bijhorend artikel in het infoblaadje

Filip Peeters

had er zelf heel graag bij geweest op de Run.

Maar jammer genoeg zijn goede acteurs zeer druk bezette mensen. Toch wil hij ons project een warm hart toedragen en zien we hem nog wel terug.

wordt ongetwijfeld vervolgd!

Geert Noels kocht eveneens eentje!

De leerlingen van 4 OI van 2017 herinneren zich nog levendig zijn krachtige pitchtalk over globalisering, econoshocks en hét woord van die dag was GIGANTISME.

Het SJI dankt u voor uw engagement!

Trots melden we dat ook Herman De Croo certreeficaathouder is geworden!

Graag geven we ook zijn boodschap mee:

Binnenkort telt Afrika 2 miljard medemensen en zullen wij noodgedwongen, veel liever als positieve vrijwilligers dan als verplichte burgers voor ons eigen toekomst maar ook uit de normale menselijke generositeit geroepen worden nog meer dan ooit de mensen aldaar te helpen.

Hier bij ons vakkundige medewerkers vandaar opnemen betekent dat zij door het terugsturen van een deel van hun loon en wedde elk 40 à 50 personen in Afrika in aanvaardbare levensomstandigheden kunnen zien bestaan en zodra mogelijk met een daling van het geboortecijfer – nu 7,6 kinderen per vrouw – tot een maatschappij kunnen komen waar bijzonder onderwijs en opleiding, gezondheid en infrastructuur sleutels zijn voor de nabije en langere toekomst.

Hoe meer mensen, bijzonder jonge mensen, dergelijke initiatieven nemen voor duurzaamheid en realisatie van de SDG-objectieven hoe beter.


Jan Leyssens

was voor de aanwezige leerlingen een complete verrassing en onderdompeling in "trip" op zoek naar zichzelf. Via het project om een boom in de Sahel te zetten en zijn levensverhaal als designer werden de leerlingen op een nononsens manier aangepord eens na te denken over hun eigen toekomst en levensdoelen. Enkel de aanwezigen kunnen het navertellen: het was echt méér dan dat wij er van hadden durven verwachten!

Peter De Keyzer

nam de tijd om onze leerlingen van 5 en 6 ondernemen / economie toe te spreken in het kader van het feit dat Groei gelukkig kan maken!

In zijn geheel eigen stijl bracht hij ons de grondbeginselen van vrije markt bij en leerde hij ons wat het verschil tussen die markt en de 'gestuurde' economie is. Voor onze leerlingen een unieke kans eens te mogen kennismaken en proeven van wat nu echte vakinhouden gekoppeld aan een "goede investering" kunnen zijn.

nvda: ons project is dus echt géén goed doel.

Wilt ook u een #certreeficaat ?

DEZE ACTIE WAS SPECIFIEK VOOR 2018

SAMEN MET OZG WERKEN WE AAN EEN VERVOLG IN 2019 EN HOUDEN WE U OP DE HOOGTE


U stort uw bedrag op volgend rekeningnummer BE95 4155 0163 0158 Sint Jozefinstituut Kontichmet de vermelding: Run for Forest + jouw naam

1 euro is 1 boom!