SimuFysica

50 Natuurkunde simulaties voor het Nederlands secundair en tertair onderwijs

Let op: SimuFysica is op dit moment alleen beschikbaar voor Windows.

Updates met nieuwe simulaties zullen t.z.t. op deze site worden gepubliceerd.

Update: versie 2020 is nu uit met 10 nieuwe simulaties over o.a. Speciale Relativiteit. Alle simulaties zijn nu te maximaliseren zodat ze een geheel beeldscherm of smartboard kunnen vullen.

Op deze website kunt u de meest actuele versie van SimuFysica gratis downloaden. Deze software bevat 50 simulaties op het gebied van de mechanica, thermodynamica, optica, elektromagnetisme, geluid, golven en trillingen, kwantummechanica en speciale relativiteit.

Om de apps te kunnen draaien heb je in ieder geval Matlab Runtime nodig, wat gratis is te downloaden. Een licentie voor Matlab zelf is dus niet nodig. Op deze site vind je de zip-file die de gehele installer bevat (11,7 MB). Als u Matlab Runtime nog niet hebt geïnstalleerd dan komt dit tijdens de installatie van SimuFysica vanzelf aan bod. U moet dan tijdens de installatie wel een werkende Internetverbinding hebben. U kunt er ook voor kiezen om de installer van SimuFysica te downloaden waar Matlab Runtime al aan toegevoegd is. Deze is echter wel een stuk groter (844 MB).

Wellicht vindt u enkele simulaties handig voor gebruik in uw les of voor uw studie. Wilt u eerst weten hoe de simulaties eruit zien en wat je ermee kunt doen? Ga dan naar "Homepage" rechtsboven en klik vervolgens op "Voorbeelden" om screenshots en een beschrijving van het programma te bekijken. Heeft u een opmerking of vraag? Ga dan naar "Homepage" rechtsboven en klik op "contact" om een berichtje achter te laten.

Veel plezier met SimuFysica!

Roger Rikken, PhD


DISCLAIMERSimuFysica is freeware. Dat wil zeggen dat u deze software gratis mag gebruiken en verspreiden in de vorm zoals deze origineel is aangeboden op www.simufysica.nl. De broncode blijft intellectueel eigendom van de auteur en is niet op aanvraag beschikbaar. SimuFysica komt zonder garanties en het gebruik ervan berust geheel op eigen verantwoordelijkheid. De auteur is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor welke nadelige gevolgen dan ook die mogelijk kunnen voortvloeien uit het installeren of gebruiken van deze software.Door SimuFysica te downloaden en/of te installeren geeft u aan bovenstaande voorwaarden te hebben begrepen en hiermee akkoord te gaan.