Kontakt: marie.sigra@gmail.com.

Tel: 070-220 19 88.

Behandlingar utföres i Östhammar, Stockholm,

Orsa eller i orterna däremellan.

Kostnad: 400 kr för 30 minuter.

Reiki räknas som friskvård!

Reiki är en djupt avslappnande metod. Du kan genom beröring bli medveten om hur total avslappning känns och passivt få lösa upp spänningar i kroppen. Du får en påfyllning av energi och kan på så sätt stärka kroppens självläkande förmåga. Beröring frigör också vårt ”må bra hormon” oxytocin som bl a höjer vår smärttröskel och ger en långvarig antistresseffekt. Behandlingen sker liggande på en brits (påklädd) och nedbäddad med kudde och filt. Behandlaren håller händerna stilla på olika positioner på kroppen. Både fram och baksida på kroppen behandlas genom en mjuk beröring. Reiki är en friskvårdsmetod vilket innebär att du kan få Reiki genom din arbetsgivare. Reiki används bl.a. på sjukhus i Norge, England, Skottland, Sydamerika, Indien, Israel, Australien och på ca 70 sjukhus i USA.

Reiki kommer från Japan och beskrivs som allomfattande livsnödvändig livsenergi som finns i allt levande. Reiki ger kraft, styrka, vitalitet och motståndskraft mot sjukdomar. ​Rent teoretiskt består allt levande av en livskraft, Ki. Energi finns som begrepp inom många skolor inom österländsk tradition under olika namn som ki, chi och prana. Exempelvis baserar sig kampsport, kinesisk medicin (TCM), akupunktur, ayurveda, qi gong, tai chi, yoga, meditation och Reiki på ki.

Reiki är en noninvasiv och opolär handpåläggnings- och beröringsmetod som ger ett meditativt tillstånd som befrämjar hälsa. Reiki ger inga biverkningar är därför ett naturligt sätt att erhålla god hälsa. Reiki fyller på med livskraft och kroppen får ett fritt flöde. Eventuella obalanser (förstoppat flöde) korrigeras och fylls på med fritt flödande livskraft med hjälp av Reiki.

I Sverige klassas Reiki som friskvård.