Tietoa meistä

HISTORIAA

Ensimmäisen asuntovaununi ostin vuonna 1989 kun perustin SF-Caravan ry:hyn silloisen toiminnanjohtaja Leena Ahosen avustuksella Nuorisotoimikunnan. Hetkeä aiemmin ennen vaunun hankintaa liityin SFC:hen ja pitihän se vaunu sitten hankkia.

Ensimmäinen vaununi oli Solifer 470, vuosimallia 1976

Myin ensimmäisen vaununi pois vuonna 1990 ja samalla luovuin Nuorisotoimikunnan vetäjän tehtävistä ja karavaanaritouhusta.

Karavaanaritouhu alkoi taas innostaa syksyllä 2005, tällä kertaa ihan täysin "käyttäjän" roolissa, eli perheen kanssa reissaillen.

Syksyllä 2005 vaunuksi hankittiin Solifer Artic 45T -80 ja myytiin keväällä 2006 pois.

Tilalle tuli Solifer Artic 540 DL -87. Tämä vaunu myytiin pois 24.5.2009.

Tämän jälkeen aika tarkalleen 5 vuotta olikin harrastus jäissä.


7.5.2014 sovittiin kaupat Solifer 6700 -91 matkailuautosta. Samana iltana haimme sen Porvoosta kotiin.

Tutkimme tällä asuntoautolla millaiseksi käyttömme kesän 2014 aikana muodostui. Normisti matkustaessa perheemme koko vaihtelee 3-6 hengen välillä, joskus saattaa olla lasten kavereita mukana, jolloin henkilöitä voi olla jopa 7-8.

Suunnitelmissa oli päivittää auto hiukan uudempaan ja suunnitelmissa alkovi-versio, jossa vähintään 6 vuodepaikkaa ja rekisteröity vähintään 6:lle. Hakusessa takana u-ryhmä, josta saa vuoteen, keskellä vastakkain istuva pöytäryhmä ja keskikeittiö. Automalliksi muotoutui Solifer / Hymer 644- tyyppinen.

Olimme päättäneet luopua henkilöautosta kokonaan ja matkailuautolla hoidamme kaikki ajot joita sillointällöin tarvitsee. Muutoin liikennekäytöstäpoistossa.

1.9.2014 sitten saimme molemmat automme vaihdossa vuoden 2000 Adria Adriatik 660 DU- autoon. Siinä oli nuo samat ominaisuudet, mitä tarvitsimme.

Syksyllä 2015 reilu vuoden käytettyämme autoa, olemme jo miettineet millainen voisi olla tulevaisuudessa seuraava matkailuautomme.

2017 vuoden alussa aloimme etsimään toden teolla millainen seuraava auto olisi: Edelleen ehdottomasti alkovi, kuudelle rekisteröity, kuudelle makuupaikat ja kokonaispaino 3500kg sekä ehkä Fiat Ducato- alusta. Vuosimalli ehkä 2003 tai uudempi, plussaa automaattivaihteisto. Nykyiseen poiketen, siinä olisi takaosassa kerrossänky, josta alasängyn saa ylös, jolloin tavaratila kasvaa. Lisäksi siinä olisi lämminvesivaraaja, nestekiertoinen lämmitys lattialämmityksellä, kaasulla ja sähköpatruunalla. Tietysti myös lämmönvaihdin, jolla moottorin jäähdytysvesi lämmittää myös matkustamon patterikierron. Lisäksi ympärivuotiset renkaat, jos sattuisi ajamaan myös talvirengasaikana. Aika lähelle tätä menee Hymer CC684 / Solifer A690 / Rimor Super Brig 748 / Adria Coral 670 DK, pohjaratkaisunsa osalta tosi näppärä meille. Mutta niissäkään ei nestekiertoista lämmitystä (Alde).

Adriassamme oleva Trumatic-puhalluslämmitys vain kaasulla kyllä todistaa, että auto on vain kolmen vuodenajan auto. Nollakelillä autossa asuessa lämmintä tulee silloin kun puhallus on päällä, muuten alkaa kylmäntunne pian, eli lämpö ei varaudu kuten pattereissa. Lattiat ovat jääkylmiä koko ajan. Tätä ongelmaa ei ollut edellisessä autossa, jossa oli Primus-keskuslämmitys lattialämmityksellä ja lämmönvaihtimella.

1.4.2017 sitten menimme sopimaan kaupat juuri tuollaisesta Rimor Super Brig 748 autosta Mercedes 316CDI-tekniikalla robottivaihteistolla. Erona mietittyihin vaatimuksiin tässä autossa ei ole kerrossänkyä takana, vaan parisänky. Eikä ole nestekiertolämmitystä. Vuosimallikin vain 2001. Mutta autossa on hyvät kesärenkaat ja talvirenkaat, jotka todennäköisesti myymme ja tulevaisuudessa hankimme kesärenkaiden tilalle kitkarenkaat. Autossa on myös kiinteä bensakäyttönen aggregaatti ja ilmastointilaite matkustamossa ja ohjaamoilmastointi, sekä lähes automaattivaihteisto eli robottivaihteisto.


Nykyään kova kiinnostus matkailuauton tekniikan parantamiseen, lähinnä IoT- laitteet ovat mielenkiintoinen aihe kehitettäväksi. Lähinnä juuri asumispuolen, ei auton tai moottoritekniikan.

Kuulumme SF-Caravan ry:hyn Matkailuautoilijoiden yhdistykseen.


Voit lähettää meille sähköpostia osoitteella sfc52815 (at) jthima.com

Päivitetty 1.4.2017