Curatarea Laptopului

Laptopul este un ansamblu bine gandit, format din componente cu rol vital, care odata ce isi intrerup rolul, provoaca defectiuni la laptop. Cel mai bun exemplu este sistemul de racire, sistem care atunci cand din cauze diverse, nu mai functioneaza corespunzator, face ca temperaturile din interiorul laptopului sa creasca foarte mult, crescand implicit riscul de defectare a componentelor interne.


Este cunoscut faptul ca temperaturile extreme, afecteaza grav componentele electronice din interiorul laptopului, de aceea este bine ca sistemul de racire sa funcioneze corect. Pentru a ne asigura ca acesta functioneaza corect, este necesara o curatare interna a laptopului. Aceasta curatare nu doar asigura verificarea sistemului de racire insa inlatura si paturile de praf depuse pe ventilator si radiator, paturi de praf ce se depun inevitabil de-a lungul lunilor sau anilor. Aceste paturi de praf sunt principaul motiv pentru care sistemele de racire ajung sa functioneze defectuos sau sa nu mai functioneze deloc.

Un alt motiv pentru care racirea nu mai functioneaza corect este legat de pasta termoconductoare, o pasta cu proprietati de a prelua caldura degajata de componentele sub care sta. Pasta termica este aplicata la procesoare, cipuri video si alte cipuri ce se incing si degaja caldura. Verificand anual acest sistem de racire si efectuand curatarea regulat, va veti asigura ca prelungiti durata de viata a laptopului, asta desigur, daca nu se intampla alte accidente cu laptopul dvs, ceea ce speram sa nu se intample.

CAT COSTA CURATAREA INTERNA A LAPTOPULUI?

Curatarea interna a laptopului costa intre 50 de lei si 100 de lei, cu tot cu inlocuirea pastei termoconductoare. Pretul poate varia intre sumele mentionate, atunci cand se alege o pasta termica mai buna, sau in cazuri care pot sa difere de la un oras la altul. In Bucuresti si alte orase mari, curatarea poate ajunge la 100 de lei in timp ce in orasele mici poate fi 50 de lei. Desigur, daca urmariti ofertele service-urilor de laptopuri din Bucuresti, veti putea gasi serviciul de curatare interna a laptopului, la pretul de 50 de lei sau aproximativ. Pentru a va asigura ca alegeti un service potrivit, cautati pe google, fie numele serviciului "curatare laptop in bucuresti" de ex, fie un nume mai generic "service laptop bucuresti" , situatie in care Google va afisa primele 10 service-uri din Bucuresti, din care puteti alege cu incredere.