2024-01-22 Fixartjänst för seniorer

 

Fixaren hjälper dig med sådant som du inte klarar själv och som kan innebära en risk för att du ramlar. I Kungsbacka kommun finns en fixartjänst för dig som är över 68 år. Tjänsten är kostnadsfri

Fixaren Folke Svensson kom till Seniornet Fyren idag den 22 januari 2024 och pratade om sin verksamhet. Kommunens Vård och Omsorg har just omarbetat sin organisation och Folke arbetar numera i gruppen Förebyggande Enheten. Folke åker ut och hjälper dem som önskar hjälp i hemmet. Man kontaktar Kungsbacka Direkt på telefonnummer 0300-834000 och talar om sitt ärende. Därefter hör Folke av sig för vidare åtgärder.

Folke hjälper till med allt som annars kan innebära fallolycka t.ex. arbete på stege eller sladdar och andra saker att snava på. Han hänger upp gardiner, tavlor, belysning, byta glödlampor, sätter upp julpynt och andra åtgärder som inte konkurrerar med annan yrkesgrupp.

Under förebyggande enheten huserar även digital hjälp i hemmet, anhörigstödet och gruppen bryta ofrivillig ensamhet. Folke berättade lite om vad de hjälper till med i hemmet.

Folke berättade även att han hjälper till på olika boenden och där hemtjänsten arbetar med att montera kameror för att underlätta för personalen och de boende.

Efter föredraget tackades Folke med en burk honung av bästa kvalité och en fin applåd.  

Kjell