Kurser

Tillsvidare inställda

PC-träffen

För dig som gått grundkursen eller redan har baskunskaper och vill komma lite längre.

Första träffen för vårterminen 2020 är den 6 febr kl 10:15

OBS anmälan per tillfälle!

Vi kommer bl.a. att titta extra mycket på Windows 10, inställningar ,tips och trix. Men också gräva lite djupare i datorns mysterier med målet att du själv ska kunna ta hand om problemen när datorn trilskas. För vårens möten har vi teman som säkerhet, molnet, filstruktur och hantering m.fl.

Lokal och tillgång till handledare sätter begränsningar så antalet deltagare på vårterminen kan högst vara tio (10) per träff.

Anmälan till tomasoskar.dillen@gmail.com mobil 0708 301724 eller torgny@ljungkvist.nu mobil 0703 197821

Surfplattor och mobiler

En orientering för nybörjare om operativsystemet Android och Apple Ios som används i både mobiltelefoner/smartphones och surfplattor.

Vi möts och hjälper varandra under handledning.

Första träffen för vårterminen 2020 är den 23 januari kl 10:15

Ta med dig egen surfplatta och smartphone vid mötena och se till att dom är fulladdade. Vi har en surftplatta som vi kan låna ut men då får man kanske vara beredd att dela den.

Anmäl dig till:

tomasoskar.dillen@gmail.com eller torgny@ljungkvist.nu


PC-kunskap för nybörjare

Nybörjarkursen i PC är för ovana datoranvändare och för dem som funderar på att skaffa en dator, men tvekar inför köpet.

För att kunna följa den måste du ha med dig din egen lap-top med Windows 10 installerat och nätadapter. För den som inte har en dator finns en att låna under kurstillfällena.

Vi tar det grundligt och i maklig takt så du får öva på de olika momenten.

Kursen kommer att använda Windows 10 och sikta in sig på att kunna hantera E-mail och surfa på Internet.

Lokal och tillgång till handledare sätter begränsningar så antalet kursdeltagare på vårterminen kan högst vara åtta (8) per kurs.

Kursen startar (förutsatt tillräckligt antal anmälda) den 5 mars 2020 kl 10:15

Anmälan till grundkurs görs till tomasoskar.dillen@gmail.com mobil 0708 301724 eller torgny@ljungkvist.nu mobil 0703 197821

Till kursen hör tre (3) dokument som det är bra att läsa innan varje kurstillfälle. Du kommer åt dokumenten genom att klicka HÄR