SeniorNet Norrmalm

Äldre lär äldre om dator och internet

Det här är SeniorNet Norrmalm:

Vill du komma igång med dator/mobil/surfplatta och Internet? Få hjälp att använda dig av IT och utnyttja de tjänster och möjligheter som dagens kommunikationsteknik erbjuder. Få utbildning om dator/mobil/surfplatta och digital kommunikation. Kanske du redan är igång, men behöver fördjupa dina kunskaper och få hjälp med problem du stöter på.

Då ska du gå med i SeniorNet Norrmalm, en ideell förening ansluten till SeniorNet Sweden. En förening där äldre lär äldre digital kommunikation och internet med målsättningen att underlätta för seniorer att lära sig allmän dator/mobil/surfplatta-hantering och tillsammans träna olika användningsområden vid uppkoppling till internet.

För några år sedan var SeniorNet Norrmalm i högsta grad livaktiv, men brist på lokal och uppkoppling till Internet satte stopp. Nu kan vi husera i Vasaträffens lokaler på Norrtullsgatan 12 L, med tillgång till internet och trevligt café nästgårds. Bättre än så kan det inte bli!

Hjälp med dator, mobil och surfplatta

Höstterminen 2020 har vi än så länge begränsad verksamhet. Verksamheter med många deltagare som vid föreläsningar och tematräffar är inte möjliga i vår lokal, men erbjuds som videokonferenser. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer strikt.

Lokalen är coronasäkrad och vi håller distans. Mycket kan skötas med exempel på projektorskärmen och måste vi komma närmare deltagaren än två meter så har vi handledare visir!

Vår målsättning är att kunna lösa de flesta problem med dator, mobil och platta utan att någon deltagare utsätts för risk.

Varje torsdag vid fyra tillfällen tills vidare erbjuds två personer under en timma hjälp med dator, mobil och platta

Start torsdag den 24 sept kl 10.15-11.00, 11.15-12.00, 13.15-14.00 samt 14.15-15.00

•Varje person sitter vid eget bord med minst 2 meters avstånd till andra personer

•Varje person har varsin handledare

Föranmälan är obligatorisk

Tid och plats för höstterminens program hittar du i menyn Kalendarium

Anmälan

Välkommen att bli medlem i SeniorNet Norrmalm! Anmäla dig kan du göra här, ange den lokala klubben SeniorNet Norrmalm:

https://seniornet.se/medlemskap/medlemsregistrering/?id=100

Eller bara ring Tomas Dillén mobil 0708 301724 eller Torgny Ljungkvist mobil 0703 197821 så ordnar vi med anmälan.

Välkomna!

Styrelsen SeniorNet Norrmalm

SeniorNet Norrmalm stöds av: