SANTS MONTSERRAT 

La UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE SANTS dintre de la secció de marxes organitza un cop a l'any la caminada Sants Montserrat.


Es tracta d'una caminada de Resistència, que té per objectiu fer el recorregut que separa la rambla de Sants de Barcelona, de la plaça de la Creu al Monestir de Montserrat per camins de muntanya.


L'octubre de 2010, naixia la Sants Montserrat dins la secció de Marxes de la UEC de Sants. Era una proposta del Secretariat del barri de Sants per donar continuïtat a una caminada ja existent, que un grup d'amics havia fet durant uns anys en forma d'excursió / romeria. Ells ho deixaven i ens donaven l'oportunitat de seguir-ho a nosaltres, però pel fet de ser una entitat esportiva, agafàvem el relleu fent una caminada de resistència nocturna oberta a tothom.


De llavors ençà, la Sants Montserrat s'ha consolidat com una caminada oficial dins la Copa Catalana de Caminades de Resistència (CCCR), i a partir del 2017 dins del Circuit de caminades de resistència. Hem anat ajustant l'itinerari per fer-lo, cada cop més muntanyenc i atractiu, evitant al màxim l'asfalt. El resultat final és una ruta de 64 km aproximadament, amb un desnivell acumulat de 4196 m, d'ells 2450 m positius i 1746 negatius, que es fa majoritàriament de nit. Els camins es marquen convenientment amb cintes i senyals reflectants per poder seguir l'itinerari correcte, s'instal·len diferents avituallaments i controls al llarg del camí, amb les begudes i els aliments adients a l'hora de pas per aquests.


La data de l'esdeveniment s'exposa un cop s'aprova, en la reunió anual (sobre el mes de novembre) de presentació, del calendari de marxes de resistència per l'any vinent de la FEEC.

Enguany la comissió de la Sants Montserrat juntament amb la UEC. Cornellà amb la condició d'ajuntar esforços i millorar la proposta per a tots els participants i espònsors, hem decidit de realitzar la XIII Sants-Cornellà Montserrat.


L'esdeveniment es durà a terme el pròxim dia 25 i 26 de maig, l'objectiu serà dur a terme el trajecte des de les poblacions de Barcelona i Cornellà fins al monestir de Montserrat per camins de muntanya.

Dos llocs per a la sortida, un punt de sortida es portarà a cap en el barri de Sants a Barcelona, i l'altre punt de sortida es farà des de la població de Cornellà, la sortida des de Sants farà els primers km de la prova pel parc natural de Collserola fins al barri de Canyet de Castellbisbal, i els participants que iniciïn el recorregut des de la població de Cornellà, la sortida es farà des de el carrer Verge de Montserrat just devant del Club Delfos, pujarem direcció Castellbisbal pel marge del Riu Llobregat fins al barri del Canyet de Castellbisbal, en el punt de reunió, Restaurant Cal Pupinet realitzarem un dels avituallaments (sopar) i continuarem la resta del recorregut fins a monestir de Montserrat pel mateix lloc.

Els participants amb sortida a Barcelona faran el recorregut de 64 km, des de Cornellà serà 52 km.

Tots els participants que finalitzin la prova obtindran els punts corresponents 22 i 19 segons sigui la seva sortida, per al circuit Català de Caminades de Resistència (FEEC)

Hi haurà 8 avituallaments pels quals surtin de Sants i 7 pels sortits de Cornellà.

Instagram: @santsmontserrat

Email

santsmontserrat@uecsants.cat

Facebook