SANTS MONTSERRAT 2022

7 i 8 de maig

La UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE SANTS organitza la Xl Caminada Sants-Montserrat, dins del Circuit Català de Caminades de Resistència, que té per objectiu fer el recorregut que separa la Rambla de Sants de Barcelona de la Plaça del Monestir de Montserrat per camins de muntanya.

El recorregut es de 64,3 Km. amb 2.218 m. de pujada i 1.625 m. de baixada aprox.

El guiatge es farà a través de diversos tipus de senyals (es comunicarà a la sortida).

La sortida es donarà a les 17 h. del dissabte 7 de maig i l'arribada serà el 8 de maig a la Plaça del Monestir de Montserrat. El control es tancarà a les 13 h.

Hi haurà 8 avituallaments.

L’octubre de 2010, naixia la Sants Montserrat dins la secció de Marxes de la UEC de Sants. Era una proposta del Secretariat del barri de Sants per donar continuïtat a una caminada ja existent, que un grup d’amics havia fet durant uns anys en forma d’excursió / romeria. Ells ho deixaven i ens donaven l’oportunitat de seguir-ho a nosaltres, però pel fet de ser una entitat esportiva, agafàvem el relleu fent una caminada de resistència nocturna oberta a tothom.

De llavors ençà, la Sants Montserrat s’ha consolidat com una caminada oficial dins la Copa Catalana de Caminades de Resistència (CCCR), i a partir del 2017 dins del Circuit de caminades de Resistencia. Hem anat ajustant l’itinerari per fer-lo, cada cop més muntanyenc i atractiu, evitant al màxim l’asfalt. El resultat final és una ruta de 64 Kms. amb un desnivell acumulat de 3.800 m. que es fa majoritàriament de nit. Els camins es marquen convenientment amb cintes i senyals reflectants per poder seguir l’itinerari correcte i es posen vuit controls d’avituallament al llarg del camí amb les begudes i els aliments adients a l’hora de pas pels mateixos.