Her kan du læse om kirkeruderne som er skabt af Maja Lisa Engelhardt og Axel Theilmann

Der var store planer for det nye Skt. Mariæ Sogn, da biskop Suhr lod sognet flytte fra Boyesgade ved Frederiksberg Allé til Jens Jessensvej. Det var midt i en af krigens ”isvintre” da menigheden samledes i den nye kirke for første gang – den 24. Januar 1942.

Kirkebygningen var tænkt som en midlertidig løsning. Planer om en meget rummelig kirke med to tårne lå færdigtegnet. Den skulle opføres hvor søstrene senere opførte Liobahjemmet. Når den nye kirke var færdig, skulle den foreløbige kirkebygningen fungere som menighedssal.

Det gik anderledes. Den nye kirke blev aldrig opført.

Lige siden har den enkle kirkebygning rummet en levende menighed. Da Skt. Lioba kloster overtog kirken i 1963 moderniserede de kirken indvendigt så den blev en klosterkirke, ligesom den fik tårn og våbenhus.

Forbindelsen til det første sogn markeres ved fornemme arbejder af Axel Theilmann, hvilket du kan læse mere om i ”den øvrige kirkekunst”.

Maja- Lisa Engelhardt er kunstner for 8 glasruder i kirken. Dem kan du læse mere om under ”vinduerne”.

Et levende sogn vil altid holde af deres kirkerum. Her mødes vi til messe, søndag, hverdag, højtid. Her fejres livets store begivenheder. Her rører tid og evighed hinanden. Og her brænder såvel evighedslampen nat og dag som de mange små votivlys ved Marias billede. Kirkebygningen er i katolsk forståelse en manifestation af at Gud er mennesker nær.