Nieuws en actualiteiten

Nieuwsflits

Beachevent Laarbeek 2020


Eindelijk mochten we weer!!!

Afgelopen maandag was het zover, de eerste training na een lange periode zonder! De dag erna heerlijk genoten van wat spierpijn!

Wil je ook eens mee trainen? Laat het ons weten!


Beachevent Laarbeek 2020

Zondag 13 september werd in Beek en Donk weer het jaarlijkse beachvolleybal toernooi georganiseerd, genaamd beachevent Laarbeek. Het was die dag 25 graden, dus heerlijk weer om te beachvolleyballen. RVC Helmond deed met 1 team mee van 4 man. Dit team bestond uit Maurice, Joachim, Gideon en Leon. Zij speelde mee in de geoefende klasse. Hierbij was een van de tegenstanders Unigek, waar RVC 1 in de Cialfo competitie ook tegen speelt en ieder seizoen de gedoodverfde tegenstander is.

De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen van DMJB. De volgende tegenstander was Unigek. Met constant volleybal hebben we hier van kunnen winnen. Daarna kwamen we Polaris tegemoet, hiervan werd dik gewonnen. Toen kwam de moeilijkste wedstrijd tegen 'die Kooi'. Deze werd jammer genoeg net verloren. Maar gelukkig was het een gehele competitie, dus moesten we nogmaals tegen alle vier de teams. Tegen unigek, DMJB en Polaris werd nogmaals gewonnen. Toen kwam de kampioenswedstrijd tegen die Kooi. Ook zij hadden al een keer verloren, dus in punten stonden we gelijk. Met constant volleybal en erg goede servicedruk werd er van hen gewonnen. Dit betekende dat RVC Helmond kampioen werd in de geoefende klasse!!!


Het nieuwe seizoen is weer begonnen!!!

Maandag 24-8-2020 hebben we met z’n allen weer het volleybal hervat. Dit was gelijk de eerst geplande training van het nieuwe seizoen. De opkomst was hoog en iedereen had er weer zin in. Helaas ontbraken er trainers en stond Roel er alleen voor. Hij heeft zich deze avond erg goed op kunnen splitsen tussen de velden en er een leuke training van gemaakt. Aangezien het coronavirus nog steeds heerst, was het belangrijk dat iedereen zich goed aan de opgestelde regels hield. Dit betekende dat er geen high five gegeven mocht worden, daarom moesten we met z’n allen goed nadenken nadat we een punt scoorden. De sfeer zat er heel de avond goed in en iedereen was weer blij om te kunnen volleyballen.


Kraam bezoek Lynn

Afgelopen 4 augustus zijn we vanuit het bestuur op kraambezoek geweest bij Lynn. Namens de verenging hebben we Lynn haar eerste RVC tenue mogen geven en nog een kleine attentie voor de kers verse ouders. We willen hen ontzettend veel liefde en geluk wensen en dat Lynn RVC maar vaak komt aanmoedigen vanaf de zij lijn.

Maatregelen covid-19

De maatregelen met betrekking tot het corona-virus treffen ons allemaal. Natuurlijk geldt dat ook voor RVC.

Als gevolg van deze maatregelen zijn alle activiteiten van RVC tot 1 juni afgelast.

Kijk voor de actuele ontwikkelingen met betrekking tot het Gino van Bree Beachvolleybaltoernooi 2020 op de beachvolleybal pagina.

Watervolleybaltoernooi 2020

Iedere jaar vindt in januari het traditionele watervolleybaltoernooi plaats in zwembad “De Abeel” in Someren. RVC heeft dit toernooi al een aantal keren gewonnen heeft, de laatste jaren zelfs twee keer op rij. Er stond op 19 januari dus een supergemotiveerd team aan de start om ook dit jaar weer te winnen en de beker definitief mee te nemen.

Na een onwennige start vanwege de afmelding van een zieke coach en een aangepaste teamsamenstelling keek het team in de eerste wedstrijd al snel tegen een 5-2 achterstand aan. Het strijdplan moest aangepast worden en met succes. Het ene na het andere punt werd gescoord, de groepswedstrijden werden allemaal gewonnen en een finale-plaatst werd zeker gesteld.

De finale was een spannende aangelegenheid. De ervaren dames van de “Golden Girls” boden fanatiek tegenstand en de wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op maar door een aantal goede reeksen van RVC werd de winst langzaam maar zeker veilig- gesteld.

Ongeslagen mocht RVC de beker definitief in ontvangst nemen.

Traditionele afsluiting van 2019

Ondanks dat er nog een competitieronde en een training op het programma stond werd het jaar 2019 afgesloten met het vriendentoernooi. De activiteitencommissie had weer alles uit de kast gehaald om dit evenement tot een succes te maken. Dit keer konden we, naast vrienden en familieleden, ook een aantal werknemers van de naburige McDonalds als gasten verwelkomen die het zichtbaar naar hun zin hadden.

Het vriendentoernooi in december is inmiddels traditioneel de avond waarop we ten overstaan van iedereen onze dank uitspreken aan allen die onze vereniging mogelijk maken: De vrijwilligers.

De Gemeente Helmond doet dat jaarlijks in samenwerking met een aantal ondernemers in de vorm van een klein presentje en tijdens de pauze werd dit aan onze vrijwilligers uitgereikt.

Na afloop van het toernooi en de bekendmaking van de winnaars werd deze gezellige en sportieve avond afgesloten met een hapje en een drankje.

Gino van Bree Beachvolleybal-event 2019

Het zit er weer op, het Beach Volleybal Event 2019. Alles is weer opgeruimd en de auto's kunnen weer parkeren op de parkeerplaats bij de VEKA sporthal. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde 12e editie van ons jaarlijkse evenement. Was het op zaterdagmiddag nog te warm waardoor we het tijdschema moesten aanpassen, op zondag was het echt "strandweer". Dit jaar met 19 deelnemende teams in twee verschillende klassen werd er weer spannende strijd geleverd om de wisselbeker. Dat het toernooi inmiddels populair is in de omgeving bleek wel uit het aantal inschrijvingen van Poolse teams. Maar liefst vijf teams afkomstig uit Someren en Best hadden de weg naar de VEKA sporthal gevonden. Na een lange, mooie en vooral sportieve dag waarbij de gezelligheid de boventoon voerde, waren de winnaars om een uur of vijf bekend.

Vrijwilligersavond 2019

Jaarlijks organiseren we een avond om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inspanningen van het afgelopen jaar.

Ook dit jaar hebben we deze traditie in ere gehouden.

Op 21 juni werden onze vrijwilligers getrakteerd op een heerlijke barbecue in de tuin van onze penningmeester.

Jaarfeest 2019

Iedere keer weer is het een uitdaging om een leuke activiteit te bedenken als onderwerp voor de jaarlijkse feestavond van RVC.

Voor die uitdaging stond onze activiteitencommissie in de voorbereiding op onze feestavond op 18 mei. Met veel inzet en enthousiasme werd die handschoen opgenomen en ook dit jaar is het weer gelukt om een gezellige avond te realiseren. Na boogschieten, bowlen en snooker in de afgelopen jaren, waren we dit keer te gast bij Glowgolf in Eindhoven.

Na een uurtje minigolf op de fluorescerende banen van het centrum werd de avond voortgezet in de skihut waar de leden onder het genot van een hapje en een drankje werden getest op hun, voornamelijk sportieve kennis in een pub-quiz.

Dankzij een goede voorbereiding en de inzet van onze activiteitencommissie kunnen we terugkijken op weer een geslaagde feestavond.Vriendentoernooi

Ons vriendentoernooi op 11 maart was weer een groot succes dankzij de inspanningen van onze activiteitencommissie. Naast onze leden, ingedeeld in willekeurige teams konden ook familieleden, vrienden, kennissen en zelfs een compleet team van Primo uit Eindhoven hun krachten meten in een leuk georganiseerd toernooi en er zat deze keer zelfs publiek op de tribune !! De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje in de kantine van de VEKA sporthal en een veel gehoorde opmerking van onze gasten aan het einde van de avond: “Volgende keer weer !!”

Afscheid bestuursleden

Nadat we eind vorig jaar als gevolg van de inkrimping van het bestuur afscheid hadden genomen van Henri als bestuurslid was het op 11 maart na afloop van het vriendentoernooi de beurt aan Roel en Twan om in het zonnetje gezet te worden en hen te bedanken voor hun tomeloze inzet voor RVC.

Verenigingen hebben geen schijn van kans om te overleven zonder vrijwilligers en aan de inzet van alle drie komt dan ook géén einde. Zowel Henri als Roel en Twan zullen hun werk voortzetten in diverse commissies zodat RVC kan blijven vertrouwen op hun kennis en kunde.