Roeien

Als je gaat roeien meld je dan aan voor een roei activiteit en reserveer een boot. Bekijk ook de weersverwachting en check voordat je instapt welke boten er varen op het kanaal. En ververs je geheugen over veiligheid regelmatig. Meer informatie vind je hieronder.

Op deze pagina staan de links naar de verschillende applicaties en documenten.

Aanmelden en een boot reserveren

Aanmelden voor een roei activiteit doe je met MySportsplanner. Je kunt ook zelf een activiteit aanleggen in MySportsplanner op een dag en tijd die jou goed uitkomt. De activiteit verschijnt (na enige tijd) automatisch in de RV Weert agenda. Je kunt daarnaast ook een Whatsapp bericht plaatsen op onze groepsapp waarin je aangeeft dat leden zich (nog) aan kunnen melden voor de activiteit via MySportsplanner.

Een boot reserveren en/of een schade melden doe je met MyFleet.

Weersverwachting en scheepvaart verkeer op het kanaal

Kijk voor je gaat roeien eerst naar de weersverwachting (Buienradar). Ook zonsopgang en ondergang staan vermeld. En met de Scheepvaart tracker kun je zien welke boten er op dit moment varen (of aangelegd zijn) op de Zuid-Willemsvaart. Wel zo veilig!

Opmerking:

Je ziet op scheepvaart tracker alleen de boten die voorzien zijn van een transponder. Dit zijn meestal boten van de beroepsvaart. Blijf dus attent op overig vaar verkeer.

Veiligheid

De documenten over Veiligheid en Onderkoeling zijn verplicht leesvoer voor ieder lid van RV Weert. Die documenten vind je hier of via het menu Roeien > Veiligheid en Onderkoeling.