Roei opleidingen

RV Weert verzorgt alle roei opleidingen zelf. RV Weert investeert ook in het opleiden van coaches zodat de leden zich steeds verder kunnen ontwikkelen als roeier.

Basisinstructie voor beginnende roeiers

Beginnende roeiers starten eerst met de basisinstructie. Roeien is een technische sport die bewegingscoördinatie, concentratie en samenwerking vereist. RV Weert vindt het belangrijk om cursisten goed te leren roeien. Door een gedegen roei-instructie willen we sportblessures zoveel mogelijk voorkomen, de roeiveiligheid bevorderen en schades aan het bootmateriaal tot een minimum beperken. Als je de instructie met goed gevolg hebt doorlopen kun je op eigen gelegenheid iedere dag gaan roeien in een gestuurde boot.

Normaliter starten we na de open dagen met de basisinstructie. De open dag van 2019 is gepland op 14 april. De definitieve data van de basisinstructie worden op deze website vermeld zodra die bekend zijn.

Nieuw lid met roei ervaring

Nieuwe leden die al roei ervaring hebben roeien een keer voor en dan wordt het roei niveau bepaald. Normaliter kunnen deze ervaren roeiers dan direct op eigen gelegenheid gaan roeien en is deelname aan de basisinstructie niet nodig.

Roei opleidingen voor ervaren roeiers

Met de basisproef op zak kun je deelnemen aan vervolg instructies. Wil je leren skiffen? Of boord roeien (roeien met één riem per roeier)? Meld dit dan bij een van de instructeurs of coaches. In overleg met de deelnemers wordt dan de instructie ingepland.