Als je gaat Roeien

Als je gaat roeien meld je dan aan voor een roei activiteit en reserveer een boot. Bekijk ook de weersverwachting en check voordat je instapt welke boten er varen op het kanaal. En ververs je geheugen over veiligheid en onderkoeling regelmatig. Neem ook de theorie regelmatig door, zeker als je een tijd niet meer geroeid hebt.

Op deze pagina staan de links naar de verschillende applicaties en documenten.

Aanmelden voor een roeiactiviteit

Aanmelden voor een roei activiteit doe je met MySportsplanner. Je kunt ook zelf een activiteit aanleggen in MySportsplanner op een dag en tijd die jou goed uitkomt. De activiteit verschijnt (na enige tijd) automatisch in de RV Weert agenda (*1). Je kunt daarnaast ook een Whatsapp bericht plaatsen op de RV Weert groepsapp waarin je aangeeft dat leden zich (nog) aan kunnen melden voor de activiteit via MySportsplanner.

(*1) Je vindt de RV Weert agenda op de startpagina van deze website en op onze BLOG.

Een boot reserveren en/of een schade melden

Een boot reserveren doe je met MyFleet. Je gebruikt MyFleet ook voor het melden van een schade.

Weersverwachting en scheepvaart verkeer op het kanaal

Kijk voor je gaat roeien eerst naar de weersverwachting (Buienradar). Ook zonsopgang en ondergang staan vermeld. En met de Scheepvaart tracker kun je zien welke boten er op dit moment varen (of aangelegd zijn) op de Zuid-Willemsvaart. Wel zo veilig!

Opmerking:

Je ziet op Scheepvaart tracker alleen de boten die voorzien zijn van een transponder. Dit zijn meestal boten van de beroepsvaart. Blijf dus alert op overig vaarverkeer.

Veiligheid en Onderkoeling

De documenten over Veiligheid en Onderkoeling zijn verplicht leesvoer voor ieder lid van RV Weert. Die documenten vind je hier of via het menu Als je gaat Roeien > Veiligheid en Onderkoeling. En voor het gemak ook hier onder.

De meest relevante documenten/informatie op een rij.

RV Weert Theorieboek examen niveau 1

RV Weert Examen reglement RV Weert

RV Weert Veiligheidsplan

RV Weert Veiligheidsplan Aanvulling

RV Weert Onderkoeling

RoeiApp van Jeroen Brinkman (instructie)

KNRB instructie