Vad kan jag göra för att hjälpa dig?

Då varje människa inte är stöpt i samma form, är varje möte unikt

Då varje människa inte är stöpt i samma form är varje möte unikt, men för att ge ett hum om vad det faktiskt är jag kan hjälpa dig med så listar jag ett par exempel här nedan.

Metoder:

Samtal: Jag erbjuder två typer av samtal (som inte är coachning). Den ena är samtal i kombination med undervisning om ex anatomi, porr, ärrvävnad, trauma. Den andra är samtal där vi pratar öppet och utan att döma om saker relaterat till sex. Ibland behöver man bara prata av sig.

Beröring/massage: När man arbetar med exempelvis ärrvävnad är massage en stor pusselbit för att mjuka upp vävnaderna. Vid övningar i samtycke används beröring exempelvis på händerna för att träna vem som berör och för vems skull det är. Vid kartläggning används beröring där man känner att man tappat känsel eller där man vill lära sig känna mer.

Övningar: Alla övningar ser olika ut men de flesta har samma mål. Att hjälpa den som övar att känna mer. Exempelvis i andning, samtycke eller i par.

Coachning: Mindfullness/bodyscan, orgasmic yoga, bodypoem/clean language.


Exempel på vad du kan få hjälp med:

Ärrvävnad: Din hud är vanligtvis väldigt elastisk, du kan peta på den och dra lite i den utan problem. När ett ärr bildas kan huden runt ärret hård och stram. Detta kan göra ont eller ge obehag beroende på vart ärret sitter. Ärr efter exempelvis ett kejsarsnitt, en förlossning eller en könskorrigering kan ge obehag när man är intim, antingen med sig själv eller med andra. Det jag gör är att mjuka upp den strama huden genom massage och värmande omslag.

Samtycke/säga ja eller nej: Med hjälp av Betty Martins "The wheel of consent" arbetar vi kring samtycke. Vad är samtycke och vad är skillnaden på att ge sitt fulla samtycke och ett vanligt samtycke i en sexuell situation. Vad är ömsesidig beröring och för vems skull görs det.

Sexuella hinder/utmaningar: Det är rätt vanligt att man märker av det ena eller det andra under någon period av sitt liv. Det kan vara allt från att ha svårt att få en erektion, till att man inte kan få orgasm eller att orgasmen kommer för fort. Med hjälp av övningar i bland annat andning så kan man hitta något som fungerar.

Intimitet: För par som vill återfinna varandra både intimt och sexuellt. Här gör vi främst övningar och pratar.

Kartläggning: Många av oss har delar av vårt underliv som vi inte känner något i, delar som glömts bort eller som har tappat känseln efter något traumatiskt. Att återfå känseln görs genom att bokstavligt sätta fingret på det och på olika punkter i underlivet för att känna att de faktiskt finns. Att återfå känseln är en stor del i att känna mer njutning och bli mer bekant med sin kropp.

Orgasmic yoga meditation/ coachning i solosex: Övningar som hjälper dig att få ett bättre sexliv genom att först träna på det solo.

Meditation: Body scans, kropps poesi, att lära sig installera händelser i kroppen. (Detta görs oftast i alla möten då det är en del av bearbetningen.)

Omdirigering: Av olika anledningar kan man vilja ändra vart i kroppen man känner njutning, detta kan man göra genom olika typer av beröring, intention och fokus.

Porr: Porr har olika inverkan på oss alla, men en vanlig reaktion på porr är avtrubbning. Det kan bli svårare och svårare att nå orgasm eller så blir porr det enda sättet att nå orgasm. Med hjälp av olika övningar kan jag hjälpa dig att känna mer i din kropp och ge tips på mer hälsosamma sätt att titta på porr.

Trauma: Trauma påverkar oss alla olika och det finns flera olika sätt vi kan arbeta tillsammans för att hjälpa dig. Samtycke, finna trygghet i beröring och i att säga ja/nej är bara två exempel. Vi arbetar med det som finns i kroppen och beroende på behov så kan det även vara en god idé att arbeta med en psykolog samtidigt. När du hör av dig så gör vi upp en plan tillsammans för hur du bäst kan bli hjälpt.