Hondenschool Rottweiler Training en Gedrag

Visie en Methode

Mijn naam is Mario en ben hondentrainer en gedragsadviseur.hondenschool eigenaar,Rottweiler fokker ( Rottweiler Kennel Angfiero ) en oprichter van een Rottweiler hulporganisatie Rottweiler Rescue Nederland

In mijn werk als hondentrainer en gedragsadviseur ben ik gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van gedragsproblemen bij honden en ik werk in het bijzonder met de grote hondenrassen / werkhonden.

Ik ben een groot hondenliefhebber met een voorliefde voor het ras de Rottweiler.

Zelf heb ik een roedel van 6 Rottweilers ik ben dus fulltime met honden aan het werk

Visie en Methode

Er zijn maar weinig trainers of gedragstherapeuten die een stabiele roedel honden tot hun beschikking hebben.

Daarin bij ik een uitzondering. Nog minder zullen er in de gelegenheid zijn om dagelijks vijf tot zes uur lichaamsbeweging aan zo’n roedel honden te geven zodat ze moe en tevreden zich optimaal van hun therapeutische kant kunnen laten zien.

Veel andere principes die ik hanteert is het bewust maken van eigenaars van het belang van beweging, discipline en affectie, in die volgorde

Wij zijn niet specifiek voor of tegen een methode, maar staan open voor alle methodes, mits het doel ten alle tijden is om de levenssituatie van de hond te optimaliseren op een diervriendelijke manier.

Visie en Methode

Opvoeding is uw hond leren wat wel en niet gewenst gedrag is en sommige gedragingen kunt u niet altijd negeren (bv ergens in bijten). Sommige gedragingen dienen te worden gecorrigeerd, maar dit dient op een manier te gebeuren die voor uw hond begrijpelijk is.

Uw stem, houding en handelingen zijn bepalend voor uw hond om u te begrijpen. Daarbij zijn wij van mening dat de lichaamshouding en gemoedstoestand van de mens invloed heeft op het gedrag van de hond. Door bewust te worden van uw uitstraling kunt u de juiste gemoedstoestand overdragen aan de hond.


Visie en Methode

Mensen zijn geneigd om te denken dat alles denkt zoals de mens, veelal worden honden vermenselijkt. Hierdoor begrijpen mens en hond elkaar niet. Een hond spreekt geen mensentaal, maar wij kunnen wel de hondentaal leren begrijpen en toe te passen.

Wij hebben meestal hele andere behoeftes in de relatie met een hond dan de hond zelf ,op de eerste plaats willen wij genegenheid geven en krijgen, waar de hond als eerste beweging wenst.

Door de bewustwording van de levensbehoeftes van de hond en hierin te voldoen, kan de hond onze behoeftes gaan vervullen.


Visie en Methode

Uit respect voor dieren vindt ik dat mensen hun huisdieren moeten geven waar zij vanuit de natuur behoefte aan hebben.

Helaas is mijn ervaring dat veel hondeneigenaren niet goed weten wat hun hond precies nodig heeft.

Zij geven hem liefde, aandacht, eten, snacks en speeltjes, laten hem uit, doen een gehoorzaamheidstraining... en toch vertoont hun hond probleemgedrag! Waarom?. omdat er met bovenstaande dingen niet volledig wordt voldaan aan de behoefte van de hond. Als we gaan kijken naar wat het dier de hond nodig heeft, zult u merken dat de meeste honden daarin tekort worden gedaan.

De Rottweiler is vaak het slachtoffer van onwetendheid van de mens.