Gedragsadvies op maat voor de Rottweiler

Gedragsadvies op maat voor de Rottweiler

Er bestaan in Nederland veel hondenscholen waar je met je Rottweiler een cursus kan volgen.Vaak zijn dit algemene cursussen en niet ras gericht en heb je na een paar lessen het gevoel wat doe ik hier en krijg je amper antwoordt op je vragen. Er bestaan in Nederland ook veel honden gedrachtstherapeuten en zelfs hondenfluisteraars waar je aan kan kloppen als je met je Rottweiler tegen problemen op loopt, maar kom je daar ook niet veel verder mee en krijg je daar ook amper antwoordt op je vragen over hoe je met het ras de Rottweiler om moet gaan? wij helpen u graag. De Rottweiler blijft vaak een onbegrepen hond met zijn ras eigenschappen en werkdrift hij vraagt vaak een baas met ervaring, overwicht en doorzettingsvermogen.

Veel mensen schamen zich als ze een probleem hebben met hun Rottweiler en schakelen te laat hulp in. Om een Rottweiler op te voeden tot een prettige huishond en roedelgenoot is het een eerste vereiste dat men zijn gedrag begrijpt!

De combinatie van intelligentie,behoefte aan genegenheid en sociaal gedrag heeft de Rottweiler in de loop der jaren tot een fijne partner van de mens gemaakt, maar hij denkt en voelt echter nog steeds als zijn voorouders. Ook streven veel Rottweilers in de 'menselijke roedel ' een zo hoog mogelijke positie na. Hij begrijpt in elk geval niets van een anti autoritaire opstelling van zijn baas. Eén moet de baas zijn en als de mens dat niet kan of wil ( in dit laatste geval een verkeerde democratische instelling ) op zich nemen, dan neemt de hond deze plaats wel in anders fungeert de roedel niet .

Het gevolg hiervan is dat de hond dan ook het recht heeft verworven om de (in zijn ogen ) lager in rang zijnde mens te corrigeren als hij dat nodig vindt. Dat doet hij door te grommen en / of te bijten als hem iets niet bevalt. Een te grote vrijheid van de hond en te weinig leiding leidt maar al te vaak tot een lijdensweg voor zowel mens als hond. De hond verliest het in zo'n situatie altijd ,hij vertoont " vals gedrag" of heeft een " onbetrouwbaar karakter " en hij maakt uiteindelijk zijn laatste gang naar de dierenarts. Hij is vaak slachtoffer van onwetendheid van de mens.

Klinkt dit bekend in de oren ? en zou u het gedrag van uw Rottweiler beter willen leren begrijpen? wij bieden u deze kans met een gedragsadvies op maat en/of een cursus

Mocht u interesse hebben in een gedragsadvies en/of een cursus of als u meer informatie wenst over de Rottweiler kunt u contact met ons opnemen.