Pubercursus-EG

De Pubercursus of ook wel Elementaire gehoorzaamheid genoemd is een goede training als u al met uw hond een puppycursus heeft gevolgd.

Heeft u echter een hond van 6 maanden of ouder waar mee u bij een anderen hondenschool een puppycursus heeft gedaan of niet eerder mee getraind heeft, dan kunt u uiteraard ook bij ons terecht met uw hond om deze training volgen maar is eerst een proefles noodzakelijk i.v.m het eventueel niveauverschil.

Tussen de 6 en 24 maanden komt een hond in de puberteit. Zoals alle pubers zal uw hond proberen uw grenzen op te zoeken.

Dit kan voor hondeneigenaren een moeilijke periode zijn, ook voor uw hond is uw onzekerheid een stressfactor

De Pubercursus - EG-training van Rottweiler Training en Gedrag helpen u en uw hond op een leuke en ontspannen manier door deze periode heen. We doen spelletjes en richten ons op gehoorzaamheid, gedrag en behendigheid.

U leert de controle terug te winnen en te behouden en uw hond leert dat hij gerust op uw leiderschap kan vertrouwen.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur na deze 10 lessen wordt er een examen afgenomen.

De lessen worden bewust in kleine groepen gegeven van max 7 honden per les dit is om genoeg aandacht te kunnen blijven geven aan zowel de hond als baas.

Als deze cursus is afgerond, heeft uw hond geleerd dat hij netjes aan de riem naast u loopt. Ook weet hij zich te gedragen als hij andere honden en/of mensen ziet en volgt hij de door u opgegeven commando’s uit.

U heeft geleerd naar het gedrag van uw hond te kijken en hoe u zich als roedelleider dient te gedragen. Maar vergeet natuurlijk nooit dat u te maken heeft met een hond die ook wel eens zijn dag niet heeft.Belangrijk is dat u consequent naar de hond toe blijft en regelmatig met uw hond blijft trainen.