Hondenschool Rottweiler Training en Gedrag

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding pup of herplaatser - Lees ook Opstartcursus

Tevens kunnen wij U helpen in uw zoektocht naar de juiste hond.

Wordt het een pup of een herplaatser? Wij helpen U stapsgewijs met het maken van de juiste keuze.

Zoals:

Ras kiezen

Wordt er een rashond aangeschaft, een kruising of een hond met een stamboom? Beslist U om een rashond aan te schaffen, verdiep u dan vooraf uitgebreid in de verschillende rassen van uw voorkeur. Let daarbij niet alleen op het uiterlijk, maar verdiep U ook in het karakter, verzorging, kosten en eventuele erfelijke gebreken die bij het ras horen. Zo voorkomt U dat U achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

Reu of teef?

De keuze tussen een reu of teef is persoonlijk. Een reu is doorgaans wat gelijkmatiger van karakter dan een teef, maar zijn meestal wel wat onafhankelijker en harder.

Dit komt vooral tot uiting bij de wat dominantere rassen. Indien U geïnteresseerd bent in een wat dominanter ras, maar U weinig of geen ervaring met het opvoeden van honden heeft, dan is een teefje vaak een betere keuze

Pup of volwassen hond?

Veruit de meeste mensen zullen een pup kiezen boven een oudere hond.

Dat is ook niet verwonderlijk aangezien het karakter van een pup nog redelijk goed te sturen is en men de hond ook kan zien opgroeien. Dat neemt niet weg dat in sommige gevallen ook een oudere hond een goede keuze kan zijn.

Een oudere hond is in de regel namelijk qua karakter al gevormd, heeft de elementaire basisopvoeding al genoten, heeft de puberstreken achter de rug en is al zindelijk. De band die u met een oudere hond opbouwt kan bovendien even sterk worden als de band die u opbouwt met een pup.

De koste zijn hiervoor € 75,-

Dit is Inclusief:

- Ras advies

- Pup/Herplaats advies

- Energieniveau advies

- Fokker advies