Ronin Karate
Hvornår træner vi?
Generelle træningstider er
Mandag
17:30 - 18:30 Øvede
18:30 - 19:00 Voksene
Onsdag
17:00 - 18:00 Begyndere
18:00 - 19:00 Øvede
19:00 - 19:30 Voksene
Fredag
17:30 - 19:00 Kamp træning (orange+)
Vi har normalt lukket på helligdage og i skoleferier, med mindre andet annonceres. Brug kalenderen til at se om der er træning på en bestemt dag eller se hvornår næste graduering afholdes.
Hvor træner vi?
Vi træner i drenges gymnastiksalen på Åby Skole.
Åbyvej 80,
8230 Åbyhøj.
Hvordan tilmelder du dig?
Tilmeldingen foregår via www.aaifgym.dk.
Fripas:
Såfremt dette er aktuelt, kontakt da foreningens kasser – Gerda B. Jørgensen på mail gbenner@stofanet.dk. Forhør dig ved kommunen om regler for fripas.
Hvordan får du fat på os?
Hvordan træner vi?
Fundamentet for træningen er Shotokan karate. En form for karate der træner kontrol, selvforsvar og sport men samtidig vægter en god mental karakter højere end teknik. Traditionel shotokan træning indeholder 3 elementer: Grundteknik (kihon), teknikserier (kata) og sparring (kumite). Vi er meget åbne overfor andre kampkunster og vil derfor jævnligt invitere gæsteundervisere fra andre systemer for at lære af dem.
Vi er i en del af Åbyhøj gymnastikforening og medlem af SKIF Danmark og Dansk Karate Forbund.
Funktionel træning
I Ronin vægtes funktionalitet højt og derfor arbejdes med mange makkerøvelser, puder og sandsæk. Dette er gavnligt, hvis man ønsker at lære selvforsvar, men også hvis man er interesseret i karate som sport.
Der vil løbende blive inviteret instruktører fra andre kampsystemer. Tanken er, at medlemmerne inspireres og lærer nye teknikker, der kan anvendes til træning.
Fitness-sundhed
Træningen opbygges fornuftigt med sunde og styrkende øvelser. For at opbygges bedst muligt som kampsportsudøver vil der være udholdenheds-, styrke- og smidighedsøvelser. Der hentes inspiration i bl.a. cross fit og fysioterapi.
Træningen er for alle. Derfor er det er vigtigt at teknikkerne tilpasses til den enkelte, hvis der er skader eller stive led. Der forventes f.eks. ikke at alle kan sparke i hovedhøjde.
Super træningsmiljø
Der undervises ud fra en anerkendende tilgang, hvor fokus er på et godt træningsmiljø – og selvom det kan være hårdt, må det godt være sjovt. Vi efterstræber at træne uden ego – dvs. at vi hjælper hinanden til træning i stedet for at konkurrere. Træningen vil både være legende og målrettet.
Udbyttet af træningen skulle gerne være, at man udvikles teknisk, fysisk og som person, samtidig med at man har det sjovt.
Ovenstående figur illustrerer tankerne bag træningen i Ronin.
Hvorfor Ronin?
Historisk er ordet Ronin anvendt om herreløse samuraier dvs. krigere uden herre. Ronin kan oversættes med ”bølge- mand”. Dette anskuer vi i kampkunst sammenhæng, som en person der anvender vands egenskaber dvs. at kunne være blød, hård og at kunne tilpasses sig omgivelserne. Tilpasning i forhold til en eventuel modstander men også i forhold til den tid vi lever i. Det vil sige vi ønsker at træningen bygger på moderne fysiologiske og pædagogiske principper.