Roetfilter verwijderen?

Wat is een roetfilter?

De roetfilter is onderdeel van het uitlaatsysteem. Deze filter houd roetdeeltjes tegen in het uitlaatsysteem. Waardoor ze verbranden tot roetdeeltjes. De as die overblijft verlaat vervolgens het uitlaatsysteem.

Doordat de roetdeeltjes pas bij hoge temperaturen verbranden kan de roetfilter verstopt raken. Hier heb je vooral last van als je veel korte ritjes maakt.

Wanneer roetfilter verwijderen?

Als je roetfilter verstopt is zul je deze moeten vervangen. Maar hierop is een goedkoper alternatief, namelijk de roetfilter verwijderen. Je kunt voor zowel diesel roetfilter verwijderen als voor een bezine auto.

Als je roetfilter is verstopt merk je dit aan een hoog brandstof verbruik. Of krijg je een rood storingslampje op het dashboard. Zoals je op de foto rechts kunt zien. De oplossing hiervoor is dus de roetfilter verwijderen.

Hoe werkt het verwijderen van de roetfilter?

Allereest wordt het uitlaatsysteem netjes opengemaakt. Vervolgens verwijderen we de roetfilter. Hierna dichten we het EGR pijpje af met een afwerkingsplaatje. Hierdoor wordt er geen roet meer in de motor gezogen en is de roetfilter dus niet meer nodig.

Om ervoor te zorgen dat de auto geen foutmelding meer geeft voor een missende roetfilter uitprogrammeren we deze uit het motormanagement systeem. Veel klanten kiezen er ook voor om direct hun auto te laten chiptunen. Aangezien we toch al de software van je auto moeten aanpassen kan dit voordeliger dan dat je dit lost zou doen.