Rockabilly in Route 66

♕ 

TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN!

KTK-III  

Kokonimi - Rockabilly in Route 66

Kutsumanimi - "Billy"

Rotu - Amerikanpuoliverinen

Sukupuoli - Ori

Syntymäaika - 16.07.2018, Yhdysvallat {8v, satunnainen ikääntyminen}

Väri - Ruunikko {AA/Ee

Säkäkorkeus - 168cm

Painotus - Yleispainotteinen {ko. VaA, re. 140cm, CIC4}

Rekisterinumero - VH20-155-0004, PKK0000

Maahantuoja - VRL-14618 Humutin

Omistaja - VRL-14982 Elizabeth



Star Prospect 0/1900 


© VRL-14982 Elizabeth, Billy irtohyppelemässä

Luonne


Iliana löysi myyntisivuston, josta hän löysi neljä amerikanpuoliveristä myynnissä. Iliana oli juuri perustanut tallin puolisonsa kanssa, joten hevosia tarvittiin kipeästi. Nainen pisti kotitarjouksen myyjälle ja parin päivän päästä tallinpihaan saapui neljä hevosta. Kaksi oria, kaksi tammaa.


Luonteen kirjoittanut Sonja VRL-11911!

"  Tiedätkö sen tunteen, kun pihaasi yhtäkkiä ilmestyy uusi hevonen ilman kummempaa etukäteisvaroittelua saatika minkäänlaisia ennakkotietoja? Minä valitettavasti tiedän. Tosin minun tapauksessani ei puhuttu vain yhdestä hevosesta vaan peräti kahdeksasta. Rockabilly oli yksi niistä kahdeksasta. Ennakkotietoja toki oli sen verran, että täytyyhän sen olla aivan hemmetin pätevä urheiluhevonen, kerta se on Nikki Ferrarin omistuksessa ollut. Siltä Ferrarin naikkoselta koko kahdeksan konin lauma saapuikin, hän kun päätti, että olisin sopiva lahjoituskohde muutamalle amerikanpuoliveriselle (tai no oiskin ollut lahjoitus, sai meinaan ihan sievoisen summan tilittää näistä ”lahjoista”). Sen siitä saa, kun menee nousuhumalassa hairahtumaan ja lupaa ostaa jotain, mitä ei välttämättä oikeasti tarvitse. Sitten käy niin, että vielä vuosien päästäkin myyjä pääsee verottamaan samasta tuotteesta kerta toisensa jälkeen - minun tapauksessani nyt sitten jenkkipuokeista. Mutta myönnän silti nyt ja tässä, että Rockabilly oli kyllä paras pakotettu ostos ikinä.


Mitä sinulla tulee ensimmäisenä mieleen sanasta Rockabilly? Kenties rento ja ilon täyteinen elämä, loputtomat hupireissut ja svengaavan musiikin tahdissa suoritetut humoristisen näköiset tanssiliikkeet? Meidän Billy tarjoilee niitä kaikkia, sen voin luvata. Billy on aina korvat hörössä menossa, riippumatta siitä minne mennään. Ori osaa ottaa ilon irti klinikkareissuistakin, niin hyvässä kuin pahassa. Peloton ja hyväntuulinen ori ei missään nimessä ole pahansuopa, muttei aina oikein käsitä omaa kokoaan. Vauhdikkaasti ja turhia miettimättä liikkuessaan alle saattaa jäädä yksi jos toinenkin varomaton kulkija, joten Billya käsiteltäessä on syytä olla tarkkana ja muistuttaa oria säännöllisesti siitä, ettei se voi aivan holtittomasti säntäillä paikasta toiseen. Mikäli ori olisi ihminen ja olisi jotenkin ikinä saanut ajokorttia, se olisi juuri se tyyppi, joka aselee silmät kiinni kahta kaistaa.


Billy on kaikin puolin ihmisrakas. Se tunkee aina päätä syliin ja saattaa karsinaan mentäessä vähän turhankin roisisti rynnätä halimaan, joten omia varpaitaan kannattaa varjella. Billyn kanssa on myös saatu yksi jos toinenkin leukaperä ja nenä kipeäksi, kun ori onkin kesken halihetken havainnut jotain mielenkiintoista kaukaisuudessa ja päättänyt repäistä päänsä kattoon varomatta lainkaan liikeradan edessä olevan ihmisen päätä. Muut hevoset ovat Billyn mielestä todella ihania eikä sillä ole pahaa sanottavaa edes muista oreista. Billy jaksaa kyllä aina riehua, mutta valtataisteluissa se yleensä väistää ihan suosiolla. Kiukuttelu ja machoilu ei sovin Billyn feng shuihin, sillä ori tahtoo enemmin kaikkien voivan nauttia olostaan. Mikäli ihmisiä tai lajitovereita ei ole tarjolla jatkuvan lääppimisen kohteeksi, myös koirat, kissat ja elävät olennot kelpaavat oikein mainiosti. Yksin jäädessään Billy ei suinkaan hätäänny, mutta kyllästyy kyllä alta aikayksikön. Silloin seinät, aidat ja muut rakenteet saattavat saada kyytiä, sillä näppäränä poikana Billy käyttää aikaansa mielellään askarrellen. Orin karsina ja tarha ovatkin täynnä kaiken maailman leluja ja hilavitkuttimia, jotta se voisi purkaa visioitaan niihin.


Ratsuna Billy on aivan hurjan hauska. Harvoin tapaa hevosta, joka on todella niin ilolla mukana työnteossa. Suuriliikkeinen ja vauhdikas ori voi tuntua alkuun hyvin tuskaiselta ratsastaa, kun se ei meinaa asettua avuille tai keskittyä rallatellessaan menemään kuin kevätvarsa laitumilla. Sitten, kun pahimmat höyryt on päästelty, Billy alkaa pikkuhiljaa ihan tosissaan kuuntelemaan ja silloinkos vasta ihmeitä tapahtuukin. Billy toisi ratsastajalleen vaikka kuun taivaalta, jos sitä osaa selkokielellä pyytää. Ori on todella taitava peli niin este- kuin kouluratsastukseen, maastoesteistä puhumattakaan. Se reagoi viipymättä ja osaa sekä koota että pidentää todella tyylikkäästi.


Billyn erityisvahvuus on sen kyky koota liikettä takaosan ylle; ori kääntyy helpon näköisesti ja loistavassa tasapainossa vaikka kolikon päällä. Hyppyvoimaa siltä löytyy enemmän kuin laki sallii, ja korkeammat rataesteluokat ovat jääneet välistä lähinnä sen takia, ettei ole ollut tarvetta viedä oria sille tasolle. Valituksen sanasen Billy saa ainoastaan siitä, että se tykkää vähän esitellä omia soolo-osuuksia aina silloin tällöin. Laukanvaihtoa pyytäessä ori saattaa tosiaan täräyttää maailman lennokkaimman vaihdon, ja esteillä Billy joskus vetelee askelmäärät ihan omasta hatusta, vaikka kuski pyytäisi aivan muuta. Silloin ei oikein auta kuin hymyillä ja pysyä matkassa. Kyllähän se vauhti korjaa virheet, eikö? " 



SUKU


i. Sunday Swing EVM

amwb, prn, 171cm


ii. Another Blue Monday EVM

amwb, mrn, 174cm

ie. Darling This Is A Disco EVM

amwb, prt, 168cm


iii. Seventies Legacy EVM

amwb, m, 170cm

iie. Little Miss Blue EVM

amwb, rn, 166cm


iei. Babyboy EVM

amwb, rt, 172cm

iee. Hippie Hippie Shake EVM

amwb, rt, 163cm

-

e. Lil Red Polkadot EVM

amwb, prt, 167cm



ei. Hotshot Cowboy EVM

amwb, prt, 170cm

ee. American Love  EVM

amwb, rtkm, 165cm


eei. Tesoro EVM

amwb, prt, 161cm

eee. Barbie Blonde EVM

amwb, rt, 164cm


eii. Lasso Heart EVM

amwb, rn, 163cm

eie. Elegancia EVM

amwb, rt, 168cm



Sukuselvitys (paina)

SUKUSELVITYS  

Billyn sukuselvityksen on kirjoittanut Sonja VRL-11911!


i. Sunday Swing: Planeettojen ja tähtien asennoista on vuosisatoja ennustettu yksilöiden elämän kulkua. En yhtään osaa sanoa, että millä ihmeen kiemuroilla taivaankappaleet ovat olleet Sunday Swingin syntymän hetkellä. Orin koko elämä oli yhtä vuoristorataa ensiaskeleista hautaan saakka. Ruunikko ori saapui maailmaan muutaman viikon etuajassa, eikä sille manattu kovinkaan pitkää elinaikaa. Surkeista vasta-ainearvoista ja hitaasta kasvustaan huolimatta Sunday Swing lopulta suoritti ratsuhevosten eskarin ehjin nahoin. 5-vuotiaana ori oli jo 170 senttinen hujoppi. Koulutus oli kuitenkin jäänyt hieman puutteelliseksi, sillä kasvattaja oli ajatellut, ettei sairastavasta varsasta tulisi mitään suurta. Energisellä ja reaktiivisella Sunday Swingillä oli nimensä mukaisesti liikettä jaloissa vähän liiankin kanssa, joten lopulta se päätyi myyntiin surullisen kuuluiselle tittelillä ”projektihevonen”. Onneksi kokenut kouluratsastaja huomasi, ettei se jaloista löytyvä liike soveltunut ainoastaan sekoiluun ja sinkoiluun. Uuden omistajansa käsissä Sunday Swingistä tuli hetkessä vaativan tason kouluratsu. Valitettavasti onni ei seurannut oria muutamaa kansainvälistä voittoa pidemmälle; kilpailumatkalla Euroopassa hevoskuljetusauto joutui onnettomuuteen. Sunday Swing jäi pitkälle sairaslomalle, eikä omistaja viitsinyt lennättää sitä takaisin valtameren toiselle puolen. 9-vuotias Sunday Swing jäi Espanjaan toipumaan ja jalostuskäyttöön. 12-vuotiaana ori ruunattiin ja myytiin jälleen, tällä kertaa Belgiaan nuorelle kenttäratsastajalle, jonka kanssa ori ehti kilpailla muutaman vuoden ennen uutta sairaslomaa takajalan otettua osumaa maastoesteillä. Sunday Swing pysyi samalla tallilla, mutta siirtyi vanhemman naisen laadukkaaksi harrastuskaveriksi. Ori sai viihtyä Belgian maaseudulla viimeiseen päiväänsä saakka. Viimeiseen viiteen vuoteen mahtui useampi venähdys ja ähky, ja pikkuhiljaa vanha jalkavamma alkoi kroonistumaan. Lopulta 19-vuotias Sunday Swing lopetettiin, kun omistaja totesi, ettei ori pysty enää viettämään sellaista elämää, josta se nauttisi. Jälkeensä Sunday Swing oli jättänyt yhteensä 28 jälkeläistä, joista osasta tuli lopulta korkean tason kilpahevosia.


ii. Another Blue Monday: Ensivaikutelmaltaan Another Blue Monday oli hyvin tyypillinen hapannaamainen mököttäjä, joka nimensä mukaisesti oli aina vähän sen oloinen, että nyt on kyllä maanantai isolla M:llä. Valtava ja melkein musta ori osasi näyttää hyvinkin uhkaavalta, joten harva vapaaehtoisesti lähti sen kanssa hippasille. Todellisuudessa Bondina tunnettu ori ei ollut muita hevosia yhtään sen hurjempi, se nyt vain ei liiemmin perustanut liiasta läheisyydestä tai mistään ylimääräisestä sähellyksestä. Omaa ihmistään Bond kunnioitti ja salaa vähän rakastikin, joten oli kaikkien onni, että hitaasti lämpiävä ori sai pysyä samalla omistajalla 3-vuotiaasta taivaslaitumille asti. Kouluratsuna Bond oli aivan äärimmäisen näyttävä tapaus, joten se kilpaili hyvällä menestyksellä niin kansallisia kuin kansainvälisiä luokkia. Ori hyppäsi harrastusmielessä myös esteitä oikein mielellään, mutta oli kepakoiden parissa jokseenkin kömpelö; esteälyä siltä ei löytynyt hitustakaan. Bond oli myös muutaman kauden tarjolla jalostukseen, ja se olikin oikein suosittu tapaus erityisesti pienikokoisten tammojen parissa. Bond siirtyi 15-vuotiaana leppoisaan maastoilukäyttöön, muttei ehtinyt kovin kauaa nauttia eläkkeestään; ähky vei orin hautaan hieman ennen 17-vuotissyntymäpäivää.



ie. Darling This Is A Disco: Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta ennen kaikkea naurua ja rakkautta, riitti tämän tamman kanssa aamusta iltaan. Darling This Is A Disco oli menevä ja peloton luonne, jolle kelpasi ihan kaikki. Se ei niin välittänyt siitä, että mitä tehtiin ja kenen kanssa, kunhan tehtiin jotain ja mielellään koko ajan. Raudikko vietti suurimman osan elämästään treenaten lukuisten kenttäratsastajien kanssa; entinen kilparatsastaja piti sitä kotitallillaan valmennushevosena nuorille lupauksille. Disco oli hyvä opetushevonen, sillä se oli ystävällinen ja yhteistyökykyinen, muttei kuitenkaan liian helppo tai muutenkaan tasapaksu. Herkkä tamma osasi pistää töppöstä toisen eteen ja kiidätti ratsastajansa usein palkintosijoille. Omistaja halusi kaikkien rakastamasta tammasta ehdottomasti varsan, joten 14-vuotiaana Disco astutettiin ensimmäisen kerran. Toiveiden mukaisesti maailmaan saapui tammavarsa, joka jäi seuraamaan emänsä kavionjälkiä. Toinen varsa syntyi etuajassa ja vei Discon niin lähelle taivaan portteja, ettei sillä kolmatta varsaa uskallettu enää teettää. Näin ollen tamma sai jäädä seuraamaan tyttärensä kasvua ja viettämään rauhallista harrasteratsun elämää.



e. Lil’ Red Polkadot: Punainen tamma, tarvitseeko muuta edes sanoa? Lil’ Red Polkadot oli juuri niin voimakastahtoinen ja sähäkkä kuin punaiset tammat suinkin voivat olla. Omistajan sanoin sillä viirasi päässä vähän jopa keskimääräistä enemmän. Polka osasi halutessaan nähdä mörköjä omassa varjossaankin. Joinain päivinä kilpailupaikkojen hälinä ei saanut tammaa edes korvaa heilauttamaan, toisina se veteli aivan hillittömiä pakospurtteja hiljaisella kotikentälläkin. Tuulella käymisen lisäksi Polkalla oli muitakin ailahtelevaisia tapoja. Hoitaessa se osasi olla oikea herran enkeli, mutta toisinaan se saattoi ovella kääntää uhkaavasti perämisen eteen. Kiiman aikoihin tamman hampaat iskivät kaikkeen mikä tielle osui. Polkassa oli toki myös lukuisia hyviä puolia - eihän kukaan sitä muuten olisi halunnut pitää. Rauhallisena tamma oli aivan hurjan taitava ratsu niin koulu- kuin estepuolella, joten sillä kilpailtiin aktiivisesti molemmissa lajeissa. Toisinaan suoritukset menivät aivan penkin alle punaisen sekoiltua itselleen hylyn, mutta toisinaan ruusukkeita kertyi valtavia kasoja kotiin viemisiksi. Polka oli teknisesti lahjakas ja sillä oli kolme todella laadukasta askellajia; erityisesti laukasta sateli usein jopa kymppejä. Tamman psyyke ei toki kestänyt kaikkein suurimpia areenoja, mutta kansallisesti Polka oli todella menestynyt ratsu. 12-vuotiaana se varsotettiin ensimmäisen kerran, ja tamma osoittikin olevansa suorastaan loistava emä. Omistaja päätti siirtää Polkan täyspäiväisesti mammalomalle, sillä olihan hän jo ehkä hieman uupunut taistelemaan punaisen lohikäärmeensä kanssa. Polkalle etsittiin pääosin mahdollisimman rauhallisia oreja, ja varsoista tulikin pitkälti emäänsä hyvin paljon säyseämpiä. Useamman varsoista Polkan omistaja käytti nuorten hevosten arvosteluissa ennen myyntiä, ja kaikkien onneksi Polka oli periyttänyt upeita liikkeitään suurimmalle osalle. Vanhoilla päivillään punainen tamma oli myös jo ehkä hieman rauhoittunut, joten pyöräytettyään viimeisen varsansa 20-vuotiaana, se sai jäädä takapihalle toimittamaan ruohonleikkurin virkaa.



ei. Hotshot Cowboy: Kuumaakin kuumempi Hotshot Cowboy oli oikein miellyttävä hevonen; mikäli siis hurja vauhti ja haasteet sattuivat olemaan itselle mieluisia. Harva tuli tulisen ja kookkaan orin kanssa toimeen pakollista pahaa enempää, mutta onneksi muutaman omistajan vaihdoksen jälkeen löytyi nuori mies, joka ymmärsi orin ajatusmaailmaa ja osasi kanavoida sen energian oikein. Todellisuudessa Cowboy oli vain hurjan herkkä, älykäs ja reaktiivinen, eikä siltä voimaa ja kestävyyttäkään puuttunut, joten orin aktiviteetit piti suunnitella huolella. Vapaa päiviä orille ei liiemmin viitsinyt antaa; silloin oli seuraavan päivän kaaos varma. Cowboy ei toki ymmärtänyt lepäämisen päälle juuri mitään, vaan esitteli välipäivinäkin tarhassaan sellaista kevätjuhlaliikehdintää, että useamman kerran tulivat aidat vahingossa kirjaimellisesti vastaan. Ori myös tykkäsi hyppiä vapauteen niin kauan, kun aidat olivat alle kaksi metriset; Cowboy todellakin osasi hypätä. Yhdessä Cowboy ja omistajansa kohosivat kansainvälisille radoille. Estetammojen parissa Cowboy oli kuumaa kamaa, mutta kävi se tekemässä muutaman vakuuttavan startin myös kouluradoilla, saavuttaen suosiota myös kenttä- ja kouluratsujen jalostuksessa.



ee. American Love: Kuvan kaunis kimo American Love kulutti elämäänsä lähinnä kierrellen näyttelyitä ja hoivaten varsoja. Se kantakirjattiin jo nuorena ykköspalkinnolle, ja varsalaitumilla saatu jännevamma esti aktiivisen ratsastuskäytön. Onneksi tamma itse oli luonteeltaankin enemmän sellaista tyyppiä, jolle rento ja mukava tyhjän toimittaminen sopi. Love oli hyvin rauhallinen ja lempeä luonne, ainoastaan kiiman aikoihin se saattoi olla äkäinen. Tamma hoivasi varsojaan erinomaisesti ja tiinehtyi myös helposti, joten kasvattajalle touhu Loven kanssa oli hyvinkin stressitöntä. Kimo oli toki myös ratsukoulutettu peruasioiden tasolle, ja sen kanssa kierreltiinkin kaikki lähiseutujen maastot läpikotaisin. Love saattoi joskus ottaa hieman turhaa kipinää yllättävistä äänistä tai tuulen riepottelemista risuista, mutta pienen äkkilähdön jälkeen se tajusi aina rauhoittua nopeasti, eikä jättänyt kierroksia päälle. Ennen 25 vuoden ikää Love oli jättänyt maailmaan yhteensä 12 varsaa, joista suurin osa oli myyty Eurooppaan kilpakäyttöön. Tamman viimeinen kevät alkoi lupaavissa merkeissä, kun hurjan hyväkuntoisesta ja pirteästä tammasta suunniteltiin jätettäväksi vielä yksi varsa, mutta kohtalo päätti toisin; paha suolikierre vei Loven hautaansa.

Päiväkirja (paina)


26.02.2024 | Kirjoittanut Sadie Morgan, (VRL-14944) | (308 sanaa)

--------

Again here! 


I came to visit my family and ofc I had to make sure to visit my soon to be summer job place at Stable Limerence! Everything seemed nice and all and I got to ride Billy who turned out to be a very funny stallion actually! 


Billy was outside so I got him in stables and starter with grooming of course, I just don't put tack on horses when they're dirty from mud... Billy was very charming with his "easy to go" mood and soon enough I did put the tack on him! When I got myself ready we went outside under Iliana's eyes to the outdoor arena and starter working.


Billy was very going from the start, not complaining I like my horses little quirky. The problem was that I'm used to ride horses that don't move like elephants but I'm also good with adjusting my riding and Billy too seems to get that motor started and brain thinking. We really didn't so much but Iliana got us both sweaty from flatwork that didn't even contain canter at all! Or it's the sun, I don't really know.


When we were ready and done with cooling down I went back inside stable and took tack off Billy, whom seemed still very positive and happy after that killer workout. I washed him with cold water, which he seemed to like and brought him outside again. Billy really took the time to Look a good spot to roll on mud and get that good layer of natural fly mask on xD. 


Then was time to put everything from tack to myself to right places and also I talked with Iliana and we agreed for my summer job to start little earlier than we planned, but I have my boyfriend in Finland who I will visit sometimes between work weeks!


~ Sadie Morgan



JÄLKELÄISET

-

t. Limerence's Route of Voodoo | e. Louisiana Voodoo STC | s. 01.01.2024

-. ... | e. ... | s. 00.00.0000

-. ... | e. ... | s. 00.00.0000

-. ... | e. ... | s. 00.00.0000

-. ... | e. ... | s. 00.00.0000


KISATULOKSET

-

PVM | JÄRJESTÄJÄ | LUOKKA  | TULOS


ESTERATSASTUS, 0 sijoitusta

31.03.2024 | Syyn Kartano | 140cm | 51/65


KOULURATSASTUS , 23 sijoitusta, 2 CUP-sijoitusta

KRJ 01.11.2020 | Cloudfield | VaA | 3/23

KRJ 02.11.2020 | Cloudfield | VaA | 2/23

KRJ 03.11.2020 | Cloudfield | VaA | 2/23

KRJ 04.11.2020 | Cloudfield | VaA | 2/23

KRJ 08.11.2020 | Cloudfield | VaA | 1/23

KRJ 09.11.2020 | Cloudfield | VaA | 4/23

KRJ 10.11.2020 | Cloudfield | VaA | 4/23

KRJ 18.11.2020 | Cloudfield | VaA | 4/23

KRJ-CUP 30.11.2020 | Teilikorpi | VaB | 3/95

KRJ 11.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 4/25

KRJ 14.01.2021 | Cloudfield | VaA | 2/23

KRJ 15.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 3/25

KRJ 17.01.2021 | Cloudfield | VaA | 1/23

KRJ 17.01.2021 | Cloudfield | VaA | 2/23

KRJ 17.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 5/23

KRJ 19.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 4/25

KRJ 22.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 3/25

KRJ 25.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 2/25

KRJ 25.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 4/25

KRJ 28.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 5/25

KRJ 29.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 3/25

KRJ 30.01.2021 | Kilpailukeskus Lupin | VaA | 4/25

     KRJ-CUP 31.01.2021 | Harmaatuulen oriasema | VaA | 2/35



KENTTÄRATSASTUS, 5 sijoitusta

KERJ  12.10.2020 | Kilpailukeskus Lupin | CIC4 4/24

KERJ  20.10.2020 | Kilpailukeskus Lupin | CIC4 2/24

KERJ  26.10.2020 | Kilpailukeskus Lupin | CIC4 2/24

KERJ  24.03.2021 | Kilpailukeskus Lupin | CIC4 2/35

KERJ 29.03.2021 | Kilpailukeskus Lupin | CIC4 | 5/35

NÄYTTELYT


PVM | LUOKKA | JÄRJESTÄJÄ | TULOS

-


...

RUUSUKKEET JA PALKINNOT

{ BILLYN RUUSUKKEET JA PALKINNOT}

------