Schaatsclinics

Schaatsen is best een moeilijke sport. Maar, met een paar tips zul je merken dat je al heel snel beter schaatst. Met minder inspanning beter schaatsen: dat is het doel van deze schaatsclinic, die gegeven wordt door diverse trainers van de deelnemende ijsclubs. Om er voor te zorgen dat je bij de juiste groep deelneemt, zijn er 4 niveaus waar op instructie gegeven wordt.

Groep 1

Je hebt nog nooit eerder schaatsles gehad. Vroeger, toen er nog wel eens ijs lag, heb je wel op slootjes of kanalen geschaatst. Maar, je zou graag de beginselen van het schaatsen willen leren. De nadruk bij deze groep ligt op het kennismaken met het schaatsen. Veel aandacht zal besteed worden aan de schaatshouding.

Groep 2

Je komt een enkele keer wel eens op de ijsbaan. Rechtuit schaatsen lukt vrij aardig, maar de bocht is duidelijk nog een stapje te ver. hebt nog nooit eerder schaatsles gehad. De nadruk bij deze groep ligt op het beter, makkelijker, sneller en zonder inspanning schaatsen. Veel aandacht zal besteed worden aan de schaatshouding en de afzet.

Groep 3

Je komt vrij regelmatig op de ijsbaan. Rechtuit schaatsen gaat behoorlijk goed, maar dan komt die bocht, en dat is lastig. De nadruk bij deze groep ligt op de overgang van het rechte eind naar de bocht. Waar moet je opletten? Wat moet je doen en vooral, wat moet je niet doen bij de eerste stappen in de bocht.

Groep 4

Je komt zeer regelmatig op de ijsbaan. Schaatsen is je hobby, rechtuit schaatsen gaat goed, en de bocht lukt ook wel, maar eigenlijk zou je wat extra tips willen hebben, zodat je veel soepeler door de bocht kunt gaan. De nadruk bij deze groep ligt op het lopen van een goeie bocht. Wat moet je doen om je snelheid in de bocht te behouden?

Inschrijven

Je kunt je aanmelden bij het kraampje van IJsclub Nut & Vermaak. Overleg daar even welk groepje het beste bij jou past.