Maak de juiste keuze


Waarom kiezen voor Rijschool AMB?

De vraag "hoe vind je een goede rijschool" steeds belangrijker

Hoe vind je een goede rijschool? Uit de media-aandacht van afgelopen vrijdag blijkt dat die vraag steeds belangrijker wordt. Nu ook het CBR begint met een online campagne is het nu ook aan de leerlingen en ouders om serieus na te denken waar ze rijles willen gaan volgen. Deel dit bericht dus op je eigen website en via sociale media, zodat je leerlingen weten dat ze bij jouw rijschool goed zitten.

Relatie lage les prijs en slagingspercentages

Er bestaat een relatie tussen lagen les prijzen en de slagingspercentages van diezelfde rijschool. Een echt voorbeeld daarvan is een rijschool in Zuid-Holland. Deze heeft, op basis van 11 tot 25 examens geen enkele kandidaat kunnen laten slagen. Zijn lesprijs is 29 euro. Tegelijkertijd vraagt hij wel veel geld voor een (her)examen, namelijk 535 euro. Door dat hoge bedrag is het aanvragen van examens voor die rijschool een bedrijfsmodel geworden om toch voldoende inkomsten te krijgen.

Opvallend is dat veel van deze slechte rijscholen ook geen website hebben. Of wel maar dan alleen het verhaal hoe goed ze zijn en dat zij de hoogste slagingspercentage hebben met veel foto's van "fake" geslaagde.

Een les prijs van €50.00 of hoger is een les prijs die hoort bij een goede rijschool, waarmee .

Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Daar zijn cijfers van bekend. Uit enquêtes blijkt dat dat ongeveer tussen de 45 en 50 lesuren moet zijn. Dat lijkt een hoog aantal. Want ouders en grootouders van de huidige leerlingen laten op verjaardagen en partijen weten, dat ze slechts 8, 12 of 15 nodig hadden om te slagen. De huidige verkeerssituatie laat het niet meer toe dat leerlingen goed worden voorbereid met minder dan 30 uur rijlessen.

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg.

Het gaat erom dat jij verantwoord leert rijden en niet dat je even het rijbewijs haalt.

Wees kritisch bij het kiezen van een rijschool. De ene rijschool geeft veel meer 'waar voor je geld' dan de andere. Hieronder staan enkele vragen die je ons, aan Rijschool AMB, kunt stellen.

Informeer welke afspraken er zijn bij het uitvallen van een rijles, een instructeur of een lesauto.

· Zijn er bijvoorbeeld plaatsvervangers of vervangende lesauto’s?

o Indien nodig beschikt Rijschool AMB over een plaatsvervanger en een vervangende auto.

· Bestaat de mogelijkheid een les in te halen als je er één afzegt?

o Ja, bij Rijschool AMB wordt er altijd een les ingehaald, soms kan dat zelfs op zondagochtend tegen een meerprijs.

· Zijn de lessen logisch –van makkelijk naar moeilijk– opgebouwd?

o Rijschool AMB werkt volgens het "boekje", dus stap voor stap van makkelijk naar moeilijk en soms een stapje terug.

· Wordt de leswagen tijdens uitleg stil gezet?

o Natuurlijk zet Rijschool AMB de auto/ motor stil om wat uit te leggen dan heb ik jouw volle aandacht.

· Heb je les van een vaste instructeur en altijd dezelfde auto?

o Rijschool AMB is een rijschool met een altijd vriendelijke rij instructeur en altijd dezelfde auto.

* Vraag ook eens naar de instructeursbewijs van de rij instructeur, daar valt op af te lezen voor welke categorie hij/ zij mag lesgeven en of hij/ zij nog mag lesgeven.

* Tevens kan je gerust om de verzekeringspapieren vragen om te zien of je veilig in een auto kan stappen.

Staat op de groene verzekeringspapieren de naam van de persoon van wie je les krijgt dan is de auto niet verzekerd als rijschool en dan ben jij ook niet verzekerd als je les krijgt in zo'n auto

Staat op de groene verzekeringspapieren de naam van de rijschool dan is deze rijschool verzekerd als rijschool en dan zit jij veilig in de auto.

Andere onderdelen waar je aan kunt denken die voor duidelijkheid zorgen tussen Rijschool en leerling zijn;

Gebruikt de rijschool een instructiekaart?

Op een instructiekaart houdt de instructeur de voortgang van de opleiding bij.

Zo zie je precies hoever je gevorderd bent, waar de volgende les over gaat en waar extra aandacht voor nodig is.

Heeft de rijschool een les overeenkomst?

Met een les overeenkomst is het meteen duidelijk welke afspraken er gemaakt zijn en waar jij en de rijschool zich aan moeten houden. (Een les overeenkomst is geen contract dus wees op je hoede)

Heeft de rijschool een afsprakenkaart?

Met een afsprakenkaart is het duidelijk wanneer de volgende les is en de betaling wordt er op bijgehouden om misverstanden te voorkomen.

Geeft de rijschool een factuur?

Vraag om een factuur als je een betaling hebt gedaan of nog moet doen. Kun je bijhouden wat de rijopleiding kost.

Geeft de rijschool jou extra informatie?

Het is altijd handig dat de rijschool jou informeert over veranderingen in de verkeersregels en veranderingen bij het CBR om vergissingen en teleurstellingen te voorkomen. En natuurlijk de TvT( de Tips van Ton)

Wat kost een rijles?

Houd daarbij rekening met de duur van de lessen: 45, 50 of 60 minuten. En let vooral op de kwaliteit. Bij Rijschool AMB duurt een lesuur 50 minuten inclusief nabespreking en afspraak maken.

Slechte lessen kunnen ertoe leiden dat je meer lessen krijgt dan je voor het examen nodig hebt; dat kost uiteindelijk meer tijd en meer geld.

Regels voor rijscholen?

De rijscholen die ingeschreven zijn bij het CBR dienen te werken volgens de regels die beschreven staan in het Vademecum voor rijschoolhouders.

Zoek niet naar de antwoorden maar zoek de vragen! Nu is de keus aan jou om via het Contact formulier je in te laten schrijven voor een professionele rijopleiding.

Een groot deel van deze informatie is afkomstig van de CBR site. En is gewijzigd en aangevuld met informatie die voor jou van belang zijn en betrekking hebben op Rijschool AMB.

Bronvermelding: CBR

Copyright © AMB1202 
Laatst bijgewerkt op 1 november 2019