RF's Scandinavia

Ga met Rollercoaster Friends op vakantie naar Denemarken en Zweden

van 30 juni tot 8 juli 2018

Is het de eerste keer dat je de parken bezoekt of ben je er al eens geweest? Wat het antwoord ook moge zijn, in Denemarken en Zweden zijn er zoveel mooie attracties bijgekomen de laatste jaren, dat je deze trip eigenlijk niet mag missen. Wat dacht je van een multi-launch coaster van Intamin, een dive-coaster van B&M, een family swing coaster van Vekoma of een darkride van Triotech... Het zijn maar enkele van de nieuwigheden die we met de club gaan ontdekken. Voeg daar een fantastische Duitse kermis en het grootste waterpark van Denemarken bij in de mix en je hebt een idee wat je mag verwachten op deze trip

Zaterdag 30 juni - Sommerrodelbahn en Hannover Kirmes

We starten de trip met een lunchstop aan de oudste rodelbanen van Duitsland en een van de grote kermissen van Duitsland. Op het Schützenfest in Hannover kunnen we met volle teugen genieten van alle gebruikelijke ingrediënten:

    • indrukwekkende attracties
    • gezellige terrasjes
    • lekkere eetstandjes
    • een leuke stad om te ontdekken

Overnachting in Dormero Hotel Hannover, op wandelafstand van de kermis, op basis van een 2-persoonskamer met ontbijt

Zondag 1 juli - Lalandia

Het spectaculaire Aquadome™ in Lalandia in Billund is het grootste en modernste zwemparadijs van Scandinavië. Grotten, palmen en rotsformaties geven het 10.000 m2 grote zwemparadijs een exotisch tintje en de grote tempel die aan het mysterieuze verre oosten doet denken, draagt ook bij aan de tropische atmosfeer.


Als je wat wil ontspannen na een leuke dag in het Aquadome™, zijn er genoeg interessante mogelijkheden voor jong en oud in het overdekte Lalandia Plaza. Ga op avontuur in de indrukwekkende passage met zijn blauwe ‘hemel’ en zijn aanlokkelijke straatjes.

Overnachting in Lalandia Resort Billund in luxe vakantiehuisjes (incl bad- en bedlinnen). Aparte slaapkamers per 2 personen en 2 badkamers per huisje

Maandag 2 juli - Legoland Billund

Het originele Legoland en nog steeds het beste ter wereld dankzij de organische groei en de passie van de mensen die er werken. Het park heeft een intense maar comfortabele familie-achtbaan van Zierer met Polar X-plorer die je zeker niet kunt missen tijdens deze trip.

In 2018 opent er nog een nieuwe achtbaan! Benieuwd of deze ook zo leuk wordt.

Het park is open van 10:00 tot 21:00 - attracties sluiten om 20:00

Overnachting in Lalandia Resort Billund in luxe vakantiehuisjes met sauna. Aparte slaapkamers per 2 personen en 2 badkamers per huisje

Dinsdag 3 juli - Djurs Sommerland

Ongetwijfeld een van de snelst groeiende parken van Europa met ondertussen 7 achtbanen waarvan er 4 nieuw zijn sinds 2013. Dit park is nog in familiale handen en dat merk je aan de kwaliteit die wordt geboden. Het park is een combinatie van een groot pretpark en een outdoor waterpark

Voor 2018 investeert het park in de verdere theming van hun Intamin family suspended coaster die vorig jaar opende, maar zet er meteen ook een extra achtbaantje en familiale attractie bij.

Het park is open van 10:00 tot 20:00

Overnachting in het volledig vernieuwde Zleep Hotel Aarhus Viby op basis van een 2-persoonskamers.

Woensdag 4 juli - Fårup Sommerland

Van zodra je dit park binnen wandelt, voel je de grote passie die de eigenaars hebben voor hun park. De verzorgde paden in het groen leiden je naar unieke attracties die verscholen liggen tussen de bomen.

Maar liefst 6 achtbanen, 2 waterattracties, een schietbaan, funhouse en gloednieuwe minigolfbaan houden je ongetwijfeld een hele dag bezig. Het waterpark heeft tal van spectaculaire glijbanen en wildwaterbanen die liefhebbers niet mogen missen.

Het park is open van 10:00 tot 19:00 (vertrek voorzien +/- 17:30)

Overnachting in Best Western Plus Hotel Mektagonen op basis van een 2-persoonskamer met ontbijt.

Donderdag 5 juli - Liseberg

Liseberg is een groots stadspark op een beperkte oppervlakte met een enorme mix van topattracties. Denk maar aan de klassieke Lisebergbanan of de hypermoderne Helix die beide op de heuvel van het park werden gebouwd en gebruik maken van het terrein om enorme hoogteverschillen te overwinnen.

In 2018 opent het park de B&M divecoaster Valkyria, meteen de langste van Europa in zijn soort met een drop van maar liefst 50 meter.

Het park is open van 11:00 tot 23:00

Overnachting in Best Western Plus Hotel Mektagonen op basis van een 2-persoonskamer met ontbijt.

Vrijdag 6 juli - Bakken

Het oudste park ter wereld ligt in Denemarken, niet zo ver van Kopenhagen en kan niet ontbreken op onze trip.

De gastvrijheid van het park is legendarisch, de houten achtbaan iconisch en de gezelligheid onvergeetbaar. Eenmaal als de avond valt krijgt het park een magische sfeer die je niet mag missen.

Het park is open van 12:00 tot 00:00 (aankomst +/- 15:30)

Overnachting in Zleep Hotel Copenhagen City, op basis van een 2-persoonskamer

Zaterdag 7 juli - Tivoli Gardens

We sluiten de trip af met een bezoek aan de hoofdstad van Denemarken inclusief het wereldbefaamde Tivoli Gardens. Daemonen heeft nu een virtual reality optie gekregen en onlangs werd er een gloednieuwe Huss condor geplaatst; twee klassiekers in een nieuw jasje dus.

De oude houten achtbaan staat er echter nog zoals weleer en blijft na meer dan 100 jaar dienst de populairste attractie van het park en dat is uiteraard niet onterecht... Gaan we nog een uitstappen tijdens het parcours?

Het park is open van 11:00 tot 00:00

Overnachting in Zleep Hotel Copenhagen City, op basis van een 2-persoonskamer

Op zondag 8 juli rijden we terug van Kopenhagen naar Wommelgem. Uiteraard proberen we de terugrit zo aangenaam mogelijk te maken met filmpjes, spelletjes en tussenstops onderweg. Indien gewenst, kun je ook terugvliegen vanuit Kopenhagen airport op eigen initiatief. Dit beïnvloedt echter de deelnameprijs niet