Religió Catòlica

Elige Religión Católica, La Vida Más Clara

Pla de docència digital

Scholas Ciudadanía Valencia 2018

Participació dels alumnes de 4tESO

Del 8 al 16 de novembre de 2018 va tindre lloc la II Edició Scholas Ciutadania València en el Col·legi Joan XXIII de Burjassot. La missió del programa Scholas Ciutadania és fomentar el compromís i la participació dels jóvens partint de les seues experiències i inquietuds, generant transformacions en si mateixos i en el seu entorn. Scholas Ciutadania és un programa de la Fundació Scholas Occurrentes i com a tal compartix la seua visió de transformar el món en una societat integrada i en pau, impulsant la cultura de la trobada entre estudiants de contextos diversos; promovent la participació i el compromís ciutadans a favor del bé comú; afavorint el pluralisme social, cultural i religiós i implicant els jóvens en la seua construcció social. Els valors que animen a Scholas Ciutadania son:responsabilidad, diversitat, escoltar, diàleg i treball en equip. El programa busca generar un àmbit d'aproximació a les problemàtiques quotidianes de la comunitat de cada estudiant des d'un d'una perspectiva constructiva. En una primera etapa, de Selecció de problemàtiques els estudiants van triar dos problemàtiques de la seua comunitat que els afecten, la pressió social i els estereotips. En una segona etapa, Setmana d'immersió, van aprofundir en les problemàtiques abans triades a través de la investigació i la posterior presentació de propostes i solucions. Els xics van exposar els seus projectes davant de les autoritats locals, després d'una setmana intensa de treball. Tots som influencers és el títol d'un dels projectes sorgits per a combatre les dos problemàtiques triades. Els jóvens van tindre l'oportunitat de donar-li veu als seus projectes i de ser escoltats per les autoritats locals, a fi de poder introduir un canvi en la societat i en l'educació.Estes van ser monsenyor Arturo Ros Murgadas, bisbe auxiliar de valència, Consolació Isart Hernández, degana de la Facultat de Magisteri i Ciències de l'Educació de la UCV; Josep Vicent Vaig ferrar, director de l'Alta Inspecció d'Educació de la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana i Olga Camps, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Burjassot. A més, el Cardenal Arquebisbe de València Antonio Cañizares va acudir també al tancament de l'acte.

DOES GOD EXIST?

Tant en Orient com a Occident és possible distingir un camí que, al llarg dels segles, ha portat a la humanitat a trobar-se progressivament amb la veritat i a confrontar-se amb ella. És un camí que s'ha desenrotllat - no podia ser d'una altra manera - dins de l'horitzó de l'autoconsciència personal: l'home com més coneix la realitat i el món i més es coneix a si mateix en la seua unicitat, li resulta més urgent l'interrogant sobre el sentit de les coses i sobre la seua pròpia existència.

Tot el que es presenta com a objecte del nostre coneixement es convertix per això en part de la nostra vida. L'exhortació Coneix-te a tu mateix estava esculpida sobre la llinda del temple de Delfos, per a testimoniar una veritat fonamental que ha de ser assumida com la regla mínima per toe home desitjós de distingir-se, enmig de tota la creació, qualificant-se com « home » precisament en quant « coneixedor de si mateix ».

FIDES ET RATIO, Joan Pau II

CARTELLS TROBADES ALUMNES RELIGIÓ